„Islamo valstybė“ paskelbė atsaką į „Anonymous“ grasinimą  (2)

Vienoje iš „Islamo valstybei“ priklausančių paskyrų susirašinėjimo aplikacijoje „Telegram“ buvo išsiųstas atsakas į „Anonymous“ grasinimą surengti „didžiausią visų laikų operaciją prieš „Islamo valstybę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po teroro išpuolių Paryžiuje penktadienį žymiausia programišių grupė„Anonymous“ paskelbė vaizdo įrašą, kurioje vienas iš grupuotės narių sako, kad „Anonymous“ nariai iš viso pasaulio sumedžios teroristus.

„Telegram“ naujienų kanale „Islamo valstybė“ išsiuntė atsakomąjį vaizdo įrašą savo sekėjams. Įraše skelbiama, kaip apsisaugoti nuo „Anonymous“ kibernetinių atakų, o programišių grupė pavadinta idiotais.

„Ką jie ketina nulaužti?“ – klausiama „Islamo valstybės“ žinutėje ir priduriama, kad iki šiol „Anonymous“ nulaužė tik su „Islamo valstybe“ susijusias „Twitter“ paskyras ir el. laiškus.

Toliau žinutėje aiškinama, kaip apsisaugoti nuo galimų „Anonymous“ atakų. Teroristams patariama neatidaryti jokių el. laiškų iš nežinomų šaltinių, nuolat keisti interneto protokolo adresus ir nekalbėti su nepažįstamaisiais „Telegram“, nepažįstamiems nesiųsti tiesioginių žinučių „Twitter“ tinkle.

„Islamo valstybės“ žinutė buvo paskelbta anglų ir arabų kalbomis ir persiųsta per kitas „Islamo valstybės“ paskyras.

Karą „Islamo valstybei“ „Anonymous“ paskelbė sausio mėnesį po „Charie Hebdo“ atakų. „Anonymous“ programišiai neįvardino, kokių veiksmų imsis prieš „Islamo valstybę“, tačiau manoma, kad programišiai galėtų įsilaužti į privatų „Islamo valstybės“ tinklą ir paviešinti svarbią karinę informaciją – atakų planus, vardus ar asmeninę informaciją apie teroristus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(47)
(52)
(-4)

Komentarai (2)