Tuoj reikės diegti naujus blokatorius į naršykles: naujas tinklapių uždarbiavimo būdas didina lankytojų sąskaitas už elektrą  (5)

Įvertinus užsitęsusį pajamų iš reklamos internete mažėjimą, kai kurie tinklapiai imasi naujų sąskaitų padengimo priemonių, įskaitant ir vartotojų kompiuterių bei telefonų energiją kriptovaliutos „kasybai“, praneša „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausiu atveju tai sulėtins vartotojų įrenginius, o blogiausiu – gali greitai nusodinti akumuliatorių ar netgi ženkliai padidinti sąskaitą už elektrą.

„BitTorrent“ technologiją išnaudojantis, jau dešimtmetį vis bandomas uždaryti tinklapis „The Pirate Bay“ bei JAV vaizdo įrašų transliavimo tinklapis „Showtime“ – tai tik du žymiausi pavyzdžiui, kuriuose saugumo ekspertai aptiko slaptą kodą „kasimui“, kurį tinklapis neatsiklausęs vartotojo nusiuntė į naršyklę.

Kriptovaliutos, tokios kaip bitkoinai ir vėliau atėję analogai, yra palaikomi „kasyklų“ sistema, kurios esmė – pirmiesiems atlikti sudėtingas duomenų analizės ir skaičiavimo problemas ir už tai gauti kažkokį skaičių „valiutos“. Tačiau norint ką nors „iškasti“, namų kompiuterio neužteks, prireiks milžiniškų resursų, kurie ne tik itin brangūs, tačiau ir jų elektros sąnaudos didžiulės. Todėl čia „į pagalbą“ atėjo nelabai legalus būdas išnaudoti tinklapio lankytojus.

Tinklapių naudojamų „kasyklų“ veikimo principas yra toks: sąskaitas už elektrą apmoka lankytojas, o naudą gauna tinklapio savininkai. Ilgalaikėje perspektyvoje tokia praktika gali vartotojus priversti dar dažniau naudotis įvairaus pobūdžio blokavimo įrankiais.

Blokuoti „kasyklas“ taip pat paprasta, kaip ir reklamas, ir metodai yra naudojami iš esmės tie patys. Dvi iš esmės lygiavertės programos, kurias įsidiegus į naršyklę, galima tikėtis bitkoinų „kasyklų“ blokavimo yra „minerblock“ ir „No Coin“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(22)
(3)
(19)

Komentarai (5)