„The Pirate Bay“ ketina cenzūrą pasiųsti į nokautą  (0)

Vos prieš pusmetį vienos didžiausių bylų dalinimosi svetainių pasaulyje „The Pirate Bay“ pristatyta naršyklė „PirateBrowser“ šiandien atsisiųsta jau per 2,5 mln. kartų. Tačiau tuo nevienareikšmiškai vertinamos svetainės kūrėjų ambicijos nesibaigia, praneša „TorrentFreak“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Pirate Bay“ komanda šiuo metu kuria naują įrankį, kuris remiasi ne domenų pavadinimais ar serverių fermomis, bet pačių vartotojų kuriamu svetainę palaikančiu tinklu.

Naująja technologija siekiama visiems laikams išsivaduoti iš, kaip sako „The Pirate Bay“ atstovai, „cenzūros gniaužtų“.

Per pastaruosius keletą metų jiems ne kartą teko susidurti su teismų paskirtomis svetainės blokadomis. Būtent siekdami savo vartotojams leisti jas apeiti „The Pirate Bay“ sukūrė „PirateBrowser“.

Naršyklė leidžia pergudrauti tokiose šalyse, kaip Iranas, Šiaurės Korėja, Jungtinė Karalystė, Olandija, Belgija, Suomija, Danija, Italija ir Airija piliečiams taikomas cenzūros priemones.

Kitaip tariant, ji šių šalių gyventojams suteikia prieigą prie „The Pirate Bay“, o kartu ir galimybę per ją siųstis muziką, filmus, serialus, programas, žaidimus ir kitą intelektinę nuosavybę.

Nauja interneto piratų ambicija – cenzūrą ne apeiti, bet patiems sukurti tinklą, kuriame keitimasis resursais vyksta tiesiogiai tarp vartotojų.

Taip interneto svetainės bus prieinamos prisijungiant ne prie konkretaus serverio, bet prie kito vartotojo ar vartotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(17)
(0)
(1)

Komentarai (0)