JAV prispaudus 3D spausdintuvu spausdinamo pistoleto kūrėjus, ginklo brėžinius priglaudė „The Pirate Bay“ (Video)  (11)

JAV Valstybės departamento reikalavimu organizacija „Defense Distributed“ pašalino savo sukurto ginklo, kurio detales galima atsispausdinti 3D spausdintuvu, instrukciją. Tačiau ją jau spėjo atsisiųsti per 100 tūkst. internautų, failas atsidūrė ir „torrent“ svetainėje „The Pirate Bay“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Valstybės departamentas mano, kad minėtų instrukcijų viešinimas gali pažeisti ginklų kontrolę reguliuojančius teisės aktus, skelbia Telegraph.co.uk.

„Defense Distributed“ atstovai teigia nemanantys, kad pažeidė kokius nors įstatymus, bet valdžios reikalavimui nesipriešino ir failą pašalino.

Tačiau vargu ar tai apsaugos nuo problemų ateityje, mat vien iš šios organizacijos svetainės failą spėjo atsisiųsti per 100 tūkst. internautų, o dabar instrukcija nutekėjo į daug įvairių svetainių ir failų dalinimosi tarnybų. Ją galima rasti net „torrent“ svetainėje „The Pirate Bay“, taigi gali būti, kad užkirsti kelią tolesniam šio failo plitimui taip ir nepavyks.

Pistoletas „The Liberator“ šaudo 0,38 kalibro kulkomis. Jį sudaro 15 plastikinių detalių, kurias galima pasigaminti bet kokiu 3D spausdintuvu, ir metalinis skiltuvas. Pastaroji detalė yra per maža, kad ją užfiksuotų metalo detektoriai (pvz., oro uostuose), todėl šis ginklas sulaukė teisėsaugos dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (11)