Trimačiai spausdintuvai atkeliavo į Lietuvą (Video)  (21)

Pametėte detalę? Sulūžo baldų rankenėlė, o kitos neturite? Reikia varžto, kurio negalite rasti parduotuvėje? Tai visai ne problema. Jūs galite ...tai atsispausdinti savo namuose, naudodami trimatį spausdintuvą pagal norimo daikto brėžinį. Atrodo fantastiškai, tačiau šiandien su 3D spausdintuvu įmanoma jei ne viskas, tai beveik viskas, kas gimsta jūsų fantazijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulinėje praktikoje 3D spausdintuvas taikytas įvairioms pramonės šakoms: projektams ir brėžiniams, reikalingas architektams ir inžinieriams, naudotas prototipų, ginklų gamybai, netgi medicinai ir dar neseniai buvo sietas su fantastikos sritimi, nes trimačiu spausdintuvu, naudojant sudėtingas technologijas, gali būti atspausdinami muzikos instrumentai, automobilio kėbulas, netgi žmogaus organai – žandikaulis, trachėja ir pan. ir sėkmingai implantuojami žmogui. Dabar 3D spausdintuvas tampa prieinamas ir buityje kasdieniam naudojimui.

Spausdintuvu paprasta pasigaminti daugelį dalykų, reikalingų namuose – tereikia su specialia programėle susiprojektuoti norimo daikto brėžinį ar parsisiųsti jau suprojektuotą. Trimačiu spausdintuvu galima atspausdinti įvairias jums buityje reikalingas detales – prietaisų dalis, veržles, varžtus, rankenas ir rankenėles, interjero detales – lempų gaubtus, žvakides, auskarus, apyrankes, netgi žaislus bei jų dalis ir įvairiausių kitų daiktų, kurių jūs norite, kuriuos sukuria jūsų fantazija ir kurių jums gali prireikti čia ir dabar.

3D spausdintuvas gali būti naudojamas ir buitinės technikos remontui – prireikus detalių, nebereikės eiti į parduotuvę, taip taupysite laiką. Turint reikiamos detalės brėžinį ar projektą, ją galima greitai ir lengvai atspausdinti ir naudoti remontuojant sugedusį jūsų prietaisą. 3D spausdintuvu atspausdintos detalės - itin patvarios, lengvos ir ilgalaikės, niekuo nesiskiriančios nuo mums įprastų metalinių detalių, rašoma pranešime spaudai.

Pirmieji Lietuvoje iš mažmeninių buitinės technikos ir elektronikos tinklų buitinį 3D spausdintuvą klientams šeštadienį Vilniuje, Ukmergės g. esančioje parduotuvėje pristatys ir įsigyti pasiūlys „Topo centras“. Kaip teigė „Topo centro“ atstovė Eglė Žemaitienė, norintiems spausdintuvą įsigyti, kišenę teks paploninti 8-9 tūkst. litų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (21)