Dar vienas žingsnis link robotų pasaulio: patentuojamas robotų reprodukcijos mechanizmas  (11)

Jei tikėtume daugybe mokslinės fantastikos leidinių ir Holivudo kino filmams apie žmonijos ateitį, kad mašinos galėtų sukilti, jiems reikalingas reprodukcijos mechanizmas, t.y. kad vienas robotas galėtų gaminti kitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, panaši technologija gali būti naudojama ne tik piktiems kėslams įgyvendinti, todėl kompanija iRobot ryžosi pateikti paraišką tokiam mechanizmui užpatentuoti.

Patentinė paraiška pavadinta „Robotų gamintojas“, ši technologija leidžia robotams autonominiu režimu gaminti platų produkcijos spektrą. Turima omenyje pilnas gamybinis ciklas, įskaitant objektų kūrimą, jų tiesioginę gamybą, pasitelkiant 3D spausdintuvus, bei vėlesnį konstrukcijos surinkimą iš atskirų detalių. Įdomu tai, jog visi tie procesai vykdomi visiškai autonominiu režimu, be kokio nors žmogaus įsikišimo. Tokiu būdu, perspektyvoje pastaroji technologija leis robotams lengvai pasigaminti į save panašius, t.y. tokius pačius robotus, kaip ir jie.

Aišku, dabar vargu, arba dramatizuoti minėtą iRobot patentinę paraišką – tai ne literatūra, kino filmas ar filosofija, tai technologija, kuri susijusi išskirtinai su gamybine sfera. Ir kol šiuolaikinių robotų intelektas išliks primityvus, žmonijai nerimauti nėra dėl ko. Antra vertus, daugiau proto įgavę robotai ateityje privalės turėti tikrai rimtą priežastį nekęsti žmonių, kad autonominė gamyba pavirstų tikru pavoju Žemės gyventojams, kaip kad matėme, pavyzdžiui, Holivudo filme „Terminatorius“ ir kt.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (11)