Aukštųjų technologijų mugėje CeBIT karaliavo 3D spausdintuvas (Video)  (5)

Iš daugybės futuristinių įtaisų, pristatytų parodoje CeBIT, tik nedaugelis sugebėjo pritraukti tiek lankytojų, kiek trimačio spausdinimo spausdintuvas, skirtas nedidelių plastikinių daiktų gamybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kompanijos „Fabbster“ gaminys lieja vos 88 mikronų (0,088 mm) storio išlydyto plastiko sluoksnius, kuriam sukietėjus gaunamas įspūdingo tikslumo daiktas. 

Tokius spausdintuvus jau naudoja nedidelės įmonės, architektai, dizaineriai ir inžinieriai. 

Teoriškai spausdinimo galvutė gali judėti ir didelių matmenų bėgiais, todėl nebūtų problemų atspausdinti ir didelių matmenų gaminius. Spausdintuvas, pristatytas CeBIT, yra nedidelis - maksimalūs juo galimo pagaminti daikto matmenys yra 22.5cm x 22.5cm x 21cm. 

Patraukliausia tai, kad galima padaryti bet kokį daiktą, sukurtą trimačio projektavimo programa. „Fabbster“ teigimu, jau netrukus bus galima lieti kelių spalvų medžiagas vienu metu, taip sukuriant galimybę įvairiai keisti daikto spalvas. Tokių spausdintuvų trūkumas yra greitis, nes ir nedidelio plastikinio butelio atspausdinimas užtruktų apie valandą. 

Parodoje pristatyto spausdintuvo kaina - 1500 Eurų, todėl kol kas prieinama tik tikriems naujovių entuziastams ir įmonėms, tačiau neabejotina, kad kainos neišvengiamai mažės, o technologija tobulės. Jau dabar modelius galima tiek susikurti patiems, tiek atsisiųsti iš interneto.

CeBIT, didžiausia pasaulyje aukštųjų technologijų sektoriaus mugė vyksta iki kovo 9 Vokietijos mieste Hanoveryje. Joje yra 4100 dalyvių iš 70 šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(11)
(0)
(0)

Komentarai (5)