Paprastai ir aiškiai, kaip keičiasi WiFi technologijos žymėjimas: gauna supaprastintus versijų numerius, o kita versija - WiFi 6  ()

Ar žinote, kokia naujausia šiuo metu „WiFi" versija? Nieko tokio, jei nežinote, tai yra - 802.11ac.

Ir nieko tokio, kad daugelis iš mūsų negali atsakyti į šį klausimą iš karto, nes Wi-Fi" technologija neturi tradicinio formato versijų numerių ... bent iki šiol.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-09 Paprastai ir aiškiai, kaip keičiasi WiFi technologijos žymėjimas: gauna supaprastintus versijų numerius, o kita versija - WiFi 6  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wi-Fi Alliance", kuri valdo „Wi-Fi" vystymą, paskelbė, kad kita „WiFi" standarto versija, kuri yra 802.11ax, naudos paprastesnę pavadinimo schemą ir bus vadinama „WiFi 6".

„WiFi 6", pagrįstas IEEE 802.11ax standartu, užtikrins aukštesnę duomenų perdavimo spartą, padidins pajėgumus, gerą našumą net tankioje aplinkoje (pvz., stadionuose ar viešose vietose) ir padidins energijos vartojimo efektyvumą, todėl bus puikus pasirinkimas išmaniesiems namams ir IoT įrenginiams.

Žinoma, atnaujintų visų ankstesnių „WiFi" standartų versijų pavadinimai dabar bus:

  •    802.11b → WiFi 1
  •    802.11a → WiFi 2
  •    802.11g → WiFi 3
  •    802.11n → WiFi 4,
  •    802.11ac (dabartinis) → WiFi 5

Šis naujas paprastas būdas padės vartotojams lengviau atpažinti, kokią „WiFi" versiją palaiko jų naudojami įrenginiai, todėl jie galės nuolat atnaujinti savo įrenginius naudodami naujausias išplėstines „WiFi" funkcijas.

„Kad naudotojams būtų lengviau identifikuoti įrenginius, kuriuose teikiama naujausia „Wi-Fi” technologija, „Wi-Fi Alliance" pateikė supaprastintus kartų pavadinimus, kurie gali būti rodomi įrenginių pavadinimuose ir produktų aprašymuose", - sako „WiFi Alliance".

„Wi-Fi" įrenginiai, palaikantys naujausios kartos ryšį, yra pagrįsti 802.11ax standartu ir yra vadinami „Wi-Fi 6" įrenginiais.

Be to, „Wi-Fi Alliance" taip pat tikisi, kad gamintojai, operatoriai ir programinės įrangos kūrėjai šiuos paprastus skaitmeninius rodiklius įtrauks į savo vartotojo sąsajas, o ne klasikines raidžių versijas, kaip dabar rodoma pakuotėse.

Naudojant šias piktogramas vartotojams bus lengviau greitai rasti ir priimti pagrįstus sprendimus, kokią „Wi-Fi" tinklo versiją jie jungiasi naudodami kompiuterius, planšetinius kompiuterius, išmaniuosius telefonus ar kitus įrenginius.

Tai tikrai naudinga ir puikus „WiFi Alliance" sprendimas. Šie pavadinimai bus naudingas naudotojams, perkantiems per  „WiFi" prijungtus įrenginius, pvz., maršrutizatoriai ir išmanieji telefonai greičiausiai bus pažymėti „WiFi 6" sertifikatais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Donatas Vertelka
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: