Pabaigti „Wi-Fi Aware“ kūrimo darbai: net ir nepažįstamų žmonių išmanieji įrenginiai galės bendrauti tarpusavyje (Video)  (5)

Organizacija „Wi-Fi Alliance“, kurios veikloje dalyvauja „Intel“, „Microsoft“, „Apple“, „Google“ ir dešimtys kitų IT gigantų, paskelbė apie technologijos „Wi-Fi Aware“ kūrimo užbaigimą, kuris užtruko trejus metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wi-Fi Aware“ yra „Wi-Fi“ dalis, renkanti informaciją apie kitų įrenginių galimybes tiesiogiai prie jų prisijungti. Kiekviena programa naujosios technologijos galimybes gali panaudoti savaip. Pavyzdžiui, viena iš programų viešajame transporte gali netoli esančius prietaisus patikrinti pagal iš anksto nustatytus kriterijus ar jie atitinka tam tikro žaidimo reikalavimus, o gavę teigiamą atsakymą du žmonės galėtų pradėti žaisti tinkle. Tai nėra foninė užklausa, o tiesioginis ryšys tarp prietaisų per „Wi-Fi Direct“ arba „Wi-Fi“ prieigos tašką.

Pasinaudoję šiuo patobulinimu socialiniai tinklai galės pasakyti, kai kas nors iš vartotojo draugų yra labai arti, pavyzdžiui, toje pačioje gatvėje. Visus privatumo nustatymus bus galima pakeisti ir, jei kam nors nepatinka ši funkcija, jis ją galės išjungti. Programos, kurios dirba su nuolaidomis, vartotojui praneš, kai jis eina pro parduotuvę su mėgstamo prekės ženklo prekėmis, kurioms šiuo metu taikoma didelė nuolaida.

Muziejai, kai žmogus yra šalia jų, galės pasiūlyti išsamią informaciją apie savo eksponatus. „Wi-Fi Aware“ veikia vien tik tarp aplinkinių prietaisų ir nereikalauja kitų signalų – korinio ryšio tinklo, GPS ar interneto. Jis taip pat yra labai efektyvus energetiškai ir kai vartotojas pasirinks tiesioginį prijungimą prie jį sudominusių įrenginių, prietaisai labai taupiai naudos baterijos energiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(27)
(10)
(17)

Komentarai (5)