Iškyloms gamtoje: kaip uždegti ugnį lyjant ar sningant? (Video)  (0)

Vienas iš naudingiausių dalykų žygiuose yra neperšlampantys daiktai. Neperšlampantys batai yra būtinybė, neperšlampančios kelnės ar striukė taip pat pasitarnauja ne vienoje netikėtoje situacijose. Dar vienas puikus išradimas, be kurio dažnai neapsieinama armijoje yra neperšlampami degtukai (angliškai: stormproof matches).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie degtukai ne tik neperšlampa, bet ir uždegti ir įmesti į vandenį ir ištraukti dega toliau. Dar daugiau: uždegti, užkasti po smėliu ir ištraukti iš jo jie vėl dega.

Sužinoti kitas šių degtukų savybes galite pažiūrėję šį video:

Paprastus neperšlampančius degtukus galite pasidaryti ir patys. Yra keli būdai, kad nebijotumėte netyčia įmesti degtukus į vandenį ar juos sušlapinti lietuje:

  1. Sumerkite degtukus (galvute žemyn) į stiklinę terpentino ir palaikykite penkias minutes. Išimkite degtukus iš stiklinės ir padėkite ant popieriaus dvidešimčiai minučių pradžiūti. Tokiu būdu paruošti degtukai bus neperšlampami iki kelių mėnesių.
  2. Įmerkite degtuko galvutę ir apie tris milimetrus paties degtuko į bespalvį nagų laką. Ištraukite, palikite išdžiūti ant stalo krašto.
  3. Įmerkite degtuko galvutę ir apie tris milimetrus paties degtuko į ištirpusį vašką. Leiskite vaškui truputį pradžiūti padėdami degtukus ant stalo krašto. Kai vaškas atvės, bet ne visiškai sukietės, suspauskite vašką ant galvutės taip, kad anga aplink galvutę būtų sandari.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: