Kinijos turgelio stebuklai: itin originalus mini kompiuteris „Higole Gole10“ su lietimui jautriu ekranu ir netradiciniais pritaikymo variantais  ()

Kompiuterinės technikos sprendimai kardinaliai keičia ištisas rinkas. Stalinius kompiuterius palaipsniui iškeitėme į išmaniuosius telefonu bei nešiojamus kompiuterius, tačiau tam tikri rinkos segmentai reikalauja kur kas labiau specializuotų sprendimų. Būtent toks poreikis gamintojus palaipsniui paskatino atsigręžti į mažų gabaritų kompiuterių gamybą. Pastarieji ypatingi tuo, nes puikiai tinka griežtai apibrėžtoms užduotims atlikti, o kas svarbiausia savo našumu beveik visada lenkia planšetinius kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tenka pripažinti, kad mažų gabaritų kompiuterių gamyba nesudomino didžiausių technologijų rinkos žaidėjų. Vis dėlto kinai šioje rinkoje yra gana aktyvūs ir laikas nuo laiko pristato gana įdomius bei praktiškus sprendimus. Pavyzdžiui, dar visai neseniai anonsuotas „Higole Gole10“ kompiuteris pasirodė šios savaitės naujame „Fall Tech Storm“ išpardavime ir kiekvieną, net ir visko mačiusį skaitytoją, be abejonės, nustebins korpuso konstrukcija.

Kitaip sakant, šis apie 140 eurų kainuojantis nestandartinis kompiuteris iš dalies primena specialiame korpuse integruotą planšetinį kompiuterį. Šį įspūdi dar labiau sustiprina ir „Higole Gole10“ korpuse integruotas 10,1 colių įstrižainės lietimui jautrus IPS technologijos ekranas (1200 x 1920).

Kai kuriems skaitytojams gali kilti natūralus klausimas. Kokia gi iš tikrųjų yra reali šio nestandartinio „Higole Gole10“ kompiuterio paskirtis? Šiuo atveju vienareikšmiško atsakymo tikrai nėra, tačiau potencialių „Higole Gole10“ panaudojimo būdų kinai jau spėjo prigalvoti daugiau nei galite įsivaizduoti.

Pavyzdžiui, šis kompiuteris gali puikiai praversti dirbant su 3D spausdintuvu, o taip pat gali tapti nepakeičiamu pagalbininku mokslo įstaigose (laboratorijos, konferencijos, interaktyvios pamokos). Be to, „Higole Gole10“ gali būti naudojamas realizuojant unikalius projektus maitinimo įstaigose ar prekybos centruose. Tuo tarpu buityje šis kompiuteris gali praversti įgyvendinant išmaniųjų namų sprendimus, kaip centrinis namų valdiklis. O gal net ir įdiegti į senesnės laidos automobilį, kuris neturi multimedijos sistemos. Kaip matote, panaudojimo variantų yra labai nemažai ir net visai įdomių.

Šiuo atveju aukščiau paminėti ar kiti panašūs sprendimai tampa įmanomi dėl to, nes „Higole Gole10“ yra aprūpintas keturių branduolių „Intel Atom X5-Z8350“ centriniu procesoriumi, „Intel Gen 8-LP“ vaizdo plokšte, 2 GB operatyviąją RAM atmintine bei 32 GB vidine ROM atmintimi. Be to, šiame kompiuteryje su „Windows 10“ operacine sistema taip pat rasite integruotus WiFi bei Bluetooth ryšio modulius, Mini HDMI vaizdo išvestį, 3,5 milimetrų ausinių lizdą bei net keturias USB jungtis. Skaitytojams, kurie galvoja apie unikalius projektus taip pat patiks ir tai, kad „Higole Gole10“ dar gali pasigirti integruotomis RJ-45 bei DB9 jungtimis.

Tuo atveju, jei tokie mini kompiuteriai domina, bet dėl vienų ar kitų priežasčių „Higole Gole10“ neatitinka keliamų lūkesčių, tai nėra didelė problema – šis kompiuteris yra tik vienas iš pavyzdžių ką galima atrasti Kinijos kompiuterinės technikos pasiūlymų spektre. Pavyzdžiui, šią savaitę su kur kas daugiau panašių produktų galite susipažinti „Fall Tech Storm“ išpardavime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()