Išbandė, ką iš tikro sugeba interneto maršrutizatorius „Xiaomi Mi WiFi Router 3“: pramušė visas vidines pertvaras ir teko eiti į laiptinę („Xiaomi Mi WiFi Router 3“ apžvalga, testai, Video)  (2)

Be interneto šiais laikais jau retas žmogus gali gyventi. Tad praktiškai kiekvienuose namuose yra būtinas internetui prietaisas – maršrutizatorius. Deja, ne visada toks įrenginys užtikrina stabilų bei stiprų „WiFi“ ryšį ir jau nuo maršrutizatoriaus nutolus keletą metrų jaučiamas drastiškas signalo stiprumo sumažėjimas. To išvengti gali padėti kokybiškas ir galingas maršrutizatorius. Tad ir šios apžvalgos autorius nusprendė išbandyti itin populiarų ir gerų įvertinimų sulaukiantį „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatorių. Tik ar su juo jau taip viskas gerai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xiaomi Mi Router 3 English Version 

  • AliExpress - 35,77€,
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą

Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 English Version

  • Gearbest - 11.02€,
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą

Apžvalgos autorius teigia, kad jis turėjo problemų dėl interneto greičio. Jis buvo ganėtinai lėtas. Iki maršrutizatoriaus laidu interneto greitis siekė iki 100 Mbps, tai per „WiFi“ šis senukas maršrutizatorius išskleisdavo visai lėtą ryšį, negana to, kai kuriuose kambariuose interneto praktiškai nebuvo iš vis.

Žinoma, apžvalgos autoriaus tokia situacija netenkino ir jis nusprendė kreiptis į specialistus, kurie patarė įsigyti naują maršrutizatorių ir rekomendavo įsigyti trečios kartos maršrutizatorių „Xiaomi Mi WiFi Router 3“. Jie teigė, kad šis įrenginys užtikrina greitą internetą ir jo skleidžiamam „WiFi“ signalui yra nebaisios ir kelios namų sienos.

Taip pat kai kurie siūlė įsigyti vos keletą eurų kainuojantį „Xiaomi“ WiFi signalo stiprintuvą, apie kurį išsamiai rašėme čia. Tačiau apžvalgos autorius įsigijo abu šiuos įrenginius ir „WiFi“ signalo stiprintuvą jau yra išbandęs bei liko juo patenkintas, o šįkart eilė atėjo „Xiaomi“ maršrutizatoriui.

Tad šioje apžvalgoje viską detaliai apie jį ir išsiaiškinsime. Taip pat pateiksime detalią instrukciją kaip pajungti „Xiaomi“ maršrutizatorių ir sužinosime testavimo rezultatus, palygine jį su senuoju maršrutizatoriumi.

Pirmas dalykas, kuris labai nudžiugino apžvalgos autorių, kad šis „Xiaomi“ maršrutizatorius yra angliškos versijos, vadinasi visa informacija yra pateikta ne kinų, o anglų kalba. Net ir ant pakuotės visi parametrai surašyti anglų kalba.

Šis maršrutizatorius turi 2 LAN prievadus, kuriais interneto ryšį priima ir išskleidžia 100 Mbps sparta. Palaiko „WiFi“ 2.4 GHz ir 5 GHz ryšį ir signalą užtikrina iki 100 metrų. Tad tai atrodo kaip itin galingas maršrutizatorius, bet kaip yra iš tikrųjų šioje apžvalgoje ir išsiaiškinsime.

Pačioje pakuotėje yra „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatorius, maitinimo adapteris ir instrukcija anglų kalba. Tiek adapteris, tiek maršrutizatorius turi plastikinį ir liesti malonų korpusą.

Kaip jau ir įprasta „Xiaomi“, maršrutizatorius yra baltos spalvos. Jo nugarėlėje yra grotelės, kurios užtikrina geresnį įrenginio aušinimą ir jam neleidžia perkaisti.

Maršrutizatorius turi 4 išorines ir į visas puses signalą siunčiančias bei gaunančias antenas, kurias galima nukreipti įvairiomis kryptimis.

Pačio maršrutizatoriaus išmatavimai yra 19,5 x 13,1 x 2,35 cm, o antenų ilgis yra apie 17 centimetrų. Tad tai gražus, visas baltas, iš tvirto plastiko pagamintas ir vizualiai kažkuo labai neišsiskiriantis maršrutizatorius.

.

„Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatoriaus pajungimas

Pirmiausiai, kaip ir visus maršrutizatorius, reikia jį prijunti prie interneto. Tad tiesiog interneto laidą reikia prijungti prie vienos iš maršrutizatoriaus LAN jungties ir, žinoma, jo maitinimo adapterį įjungti į maitinimo lizdą.

Toliau reikės prisijungti prie „Xiaomi“ nurodomo „WiFi“ tinklo, kurio pavadinime ir bus žodis „xiaomi“. Tereikia ant jo paspausti ir ekrane pamatysite tokį vaizdą, kokį galite matyti žemiau pateiktoje nuotraukoje. Visas maršrutizatoriaus pajungimas vaizdo įraše prasideda nuo 5:53 minutės.

Jei kartais tokio vaizdo nematote, tada reikia nukeliauti į miwifi.com interneto svetainę ir per ją prijungsite savo maršrutizatorių. Tiesiog pažymėkite, kad sutinkate su naudojimosi taisyklėmis ir spauskite „Agree“. Iš principo viskas yra paprasta.

Sekančiame etape galima pasirinkti kaip bus naudojamas maršrutizatorius: kaip „WiFi“ signalą skleidžiantis maršrutizatorius arba kaip šio signalo stiprintuvas. Žinoma, renkamės kaip „WiFi“ signalą sklaidžiantį maršrutizatorių – „Mode (Set up Wi-Fi network)“.

Sekančiame etape reikia įvesti jūsų sugalvotą 8-nių bet kokių simbolių „WiFi“ slaptažodį ir spausti „Next“. Su šiuo slaptažodžiu prie jūsų „WiFi“ maršrutizatoriaus jungsis įvairūs įrenginiai: telefonai, kompiuteriai, planšetės ir pan.

Sekančiames etape ties „Location“ paliekame „Home“, jei maršrutizatorius bus naudojamas namie, arba „Company“ jei jis bus naudojamas įmonėje. Vėl reikia įvesti administratoriaus slaptažodį. Jei kartais sugalvotumėte pakeisti prisijungimo prie maršrutizatoriaus slaptažodį ar keisti jo parametrus, reikės įsijungti administratoriaus režimą.

Šiuo atveju apžvalgos autorius rekomenduoja įvesti naują sugalvotą slaptažodį ir nesirinkti „Same as Wi-Fi password“. Kadangi tas, kuris turės prieiga prie jūsų „WiFi“ tinklo, turės galimybę ir keisti maršrutizatoriaus nustatymus. Tad geriau įvesti visiškai naują slaptažodį, kurį žinosite tik jūs.

Visą tai atlikus belieka paspausti „Set up successfully“ ir palaukti keletą sekundžių kol maršrutizatorius pilnai įsijungs.

Toliau spaudžiame „Connect to network“, įvedame administratoriaus slaptažodį ir atsidaro maršrutizatoriaus administratoriaus puslapis.

Čia mes galime matyti bei keisti maršrutizatoriaus nustatymus. To galima ir nedaryti, nes jis iškart dirba kokybiškai. Tačiau jei norite pakeisti prisijungimo prie maršrutizatoriaus slaptažodį arba nustatyti tam tikrus ryšio apribojimus, tada šiame puslapyje galite tai atlikti.

Taip pat galite matyti įvairią statistiką, kokie prietaisai prie maršrutizatoriaus yra prijungti, duomenų perdavimo spartą ir panašiai.

Nukeliavę į „Settings“ galite apjungti abu „WiFi“ 2.4 GHz ir 5 GHz ryšius, tokiu atveju bus jungiamasi prie stipriausio „WiFi“ signalo, arba palikti abu atskirus „WiFi“ taškus, taip kaip ir yra baziniuose nustatymuose.

Taip pat galima keisti 2.4 GHz ir 5 GHz ryšių slaptažodžius bei šifravimą. Dar yra „Guest Wi-Fi“ funkcija, kuri gali būti naudinga tokiais atvejais, kai pas jus trumpam į namus atkeliauja draugai. Ties šiuo parametru galite sugalvoti kokį nors labai paprastą slaptažodį ir taip apsaugoti savo pagrindinius ir sudėtingesnius slaptažodžius.

Dar labai svarbus yra „Security“ puslapis, kuriame galite keisti savo administratoriaus prisijungimo slaptažodį bei pridėti įrenginius į blokuojamųjų sąrašą. Tad kiti net ir žinodami prisijungimo kodą, negalės prisijungti prie maršrutizatoriaus.

„Status“ puslapyje galima pasitikrinti ar jūsų maršrutizatorius neturi programinės įrangos atnaujinimo. Taip pat ją atsisiųsti ir įdiegti. Šiame įrenginyje yra gerokai daugiau įvairių funkcijų, kaip interneto greičio reguliavimas, tačiau tai būtų pagrindiniai dalykai kuriuos reikia žinoti apie „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatoriaus pajungimą bei jo nustatymus.

„Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatoriaus testavimas ir jo palyginimas su senuoju maršrutizatoriumi

Pats testavimas vaizo įraše prasideda nuo 11:02 minutės. Pirmiausiai apžvalgos autorius pasitikrino savo laidinio interneto greitį. Jis yra užsisakęs 100 Mbps interneto planą ir testas rodo, kad duomenų atsisiuntimo greitis yra 93,63 Mbps, o išsiuntimo – 94,44 Mbps. Tad laidinis interneto greitis pas apžvalgos autorių yra geras ir su juo viskas tvarkoje.

Sekančiame žingsnyje apžvalgos autorius palygina senąjį „TP-Link“ maršrutizatorių, jo greitį bei duomenų perdavimo stabilumą su „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatoriumi.

Pirmuoju atveju apžvalgos autorius yra prie pat maršrutizatorių ir kaip galite matyti iš žemiau pateiktų duomenų atsisiuntimo ir išsiuntimo rezultatų, „Xiaomi“ maršrutizatorius užtikrina didesnį greitį ir kas yra itin svarbu, stabilesnį signalą.

Antruoju bandymų metu apžvalgos autorius nutolo nuo maršrutizatorių 5 metrus. Ir kaip galite matyti iš žemiau pateiktų duomenų atsisiuntimo ir išsiuntimo rezultatų, jie gana stipriai skiriasi.

Duomenų atsisiuntimo greitis su „TP-Link“ maršrutizatoriumi siekia 33,65 Mbps bei yra nestabilus, o su Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatoriumi greitis siekia 47,29 Mbps bei signalas yra tolygiai stabilus. Su duomenų išsiuntimu situacija yra lygiai tokia pati ir greičiai atitinkamai yra 28,49 Mbps bei 44,83 Mbps.

Trečiuoju bandymų metu apžvalgos autorius nuėjo į kitą kambarį ir jį nuo maršrutizatorių skyrė siena. Kaip matote iš žemiau pateiktų rezutatų skirtumai tarp šių maršrutizatorių yra dar didesni.

„TP-Link“ maršrutizatoriaus duomenų atsisiuntimo greitis siekia vos 16,76 Mbps ir yra nestabilus, o „Xiaomi“ maršrutizatorius užtikrina 45,33 Mbps greitį. Duomenų išsiuntimo atveju greičiai atitinkamai yra 12,88 Mbps ir 35,25 Mbps.

Ketvirtuoju bandymų metu apžvalgos autorių nuo maršrutizatorių skyrė dvi sienos. Duomenų atsiuntimo greičiai buvo 17,06 Mbps ir 25,04 Mbps, o išsiuntimo – 12,95 Mbps bei 23,67 Mbps. Tad ir šiuo atveju geresnius rezultatus rodo „Xiaomi“ maršrutizatorius.

Penktuoju bandymų metu apžvalgos autorius perėjo į kitą kambarį ir jį nuo maršrutizatorių skyrė jau 3 sienos. Duomenų atsiuntimo greičiai buvo 7,76 Mbps ir 32,05 Mbps, o išsiuntimo – 5,75 Mbps bei 21,20 Mbps. „Xiaomi“ maršrutizatorius užtikrino gerą ir stabilų duomenų perdavimą.

Šeštuoju bandymų metu apžvalgos autorius išvis išėjo iš buto ir tuo metu, kai atlikto testavimą, buvo bendrame daugiabučio koridoriuje. Šiuo atveju senasis maršrutizatorius jau nebeskleidė jokio signalo, o „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ užtikrino 25,91 Mbps duomenų atsisiuntimo greitį ir 33,08 Mbps duomenų išsiuntimo greitį.

Septintuoju bandymų metu apžvalgos autorius pasikėlė vienu aukštu aukštyn. Senasis maršrutizatorius neskleidė jokio signalo, o „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatorius vis dar skleidė „WiFi“ ryšį. Testavimas parodė, kad duomenų atsisiuntimo greitis siekia 10,24 Mbps, o duomenų išsiuntimo – 16,21 Mbps.

Apžvalgos autoriui buvo įdomu kiek toli gali šis „Xiaomi“ maršrutizatorius skleisti „WiFi“ signalą ir aštuntuoju bandymų metu pasikėlė dviem aukštais aukštyn. Žinoma, senasis maršrutizatorius nerodė gyvybės ženklų, o „Xiomi“ maršrutizatorius vis dar skleidė „WiFi“ ryšį. Žinoma, signalas jau buvo silpnas, bet duomenų atsisiuntimo greitis vis dar siekė 1,81 Mbps, o išsiuntimo – 2,02 Mbps.

Pasikėlus trimis aukštais aukštyn jau ir „Xiaomi“ maršrutizatorius nebeskleidė „WiFi“ signalo. Panašu, kad tai yra jo ribos.

Trumpos išvados

Apibendrinus „Xiaomi“ maršrutizatoriaus išvaizdą, pagaminimo kokybę, jo pajungimo paprastumą, funkcijų gausą, skleidžiamo „WiFi“ signalo stiprumą ir stabilumą, apžvalgos autorius teigia, kad „man šis „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatorius beprotiškai patiko ir aš juo esu labai patenkintas. Tikrai rekomenduoju jį visiems.

Priminsime, kad jei nesinori maršrutizatoriaus su tokiu stipriu signalu, reikėtų rinktis „Xiaomi Mi WiFi Router 4“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(7)
(3)

Komentarai (2)