Kinijos turgelio stebuklai. Vos atsikėlėte, o arbata jau užvirusi - kaip gyvenimą palengvina išmanioji rozetė: galima per nuotolį įjungti ar išjungti bet kokį prietaisą, nustatyti jo suveikimo laikmatį („Sonoff S20“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2019-02-14 12:40
sonoff - tikrai geras produktas. Pagrindinis jo pritaikymas - persimesti open source softą (tasmota, arba keli kiti) ir tada išeina normalaus funkcionalumo produktas už kinišką kainą. Visa sonoff produkcija išskyrus lemputę pritaikyta firmware perrašymui be didesnio vargo. Yra keletas įvairių formų, tiek in line (sonoff basic) tiek šitos rozetės, tiek didesnės dėžutės naudoti šalia saugiklių bloko. Originalus softas naudoja tarpinius gamintojo serverius, kurie laikas nuo laiko lūžta ir tada nebeturi valdymo. Pats turiu keletą modulių integruotų su HomeAssistant (raspberry), veikia gana patikimai ir stabiliai (šviesų valdymas, temperatūros/drėgmės davikliai).
lizunas 2019-02-14 14:15
Dėkui už info, jau norėjau TP-link pirkti, bet išmėginsiu šį
HardAxe 2019-02-14 14:22
https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota
Pasalietis 2019-02-14 17:34
Nerekomenduoju pirk is gearbest, nera garantijos, supportas tragiskas, gali neatsiusti jums prekes ir negrazines jums visos sumoketos sumos. Filtruoja reitingus. Jei daigtas stambus ir brangus daug sansu kad sugedes ir daryk ka nori.
Ar_as? 2019-02-14 17:52
Tas mane ir gazdina: žadu važiuoti į sodybą savaitgaliui, įjungiu elektrinius šildytuvus, kad atvažiuočiau ir būtų malonu būt. Persigalvoju, kad nevažiuosiu, o išjungti nebeleidžia, nes kažkas "pakibo", "užlūžo" - važiuoju 100 km į vieną pusę radiatorių išjungt...
HardAxe 2019-02-14 19:25
Na perrašytas firmware lyg ir gerai veikia. Jungtumeisi tiesiai prie savo išorinio IP arba per 3rd party nemokamą (iki 5 vartotojų) MQTT. Tuo pačiu temperatūrą kambariuose rodytų. Jei nori tikrai saugiai (spėju radiatorius kišasi į rozetę?) statai kažką tokio + mechaninį savaitinį taimerį. Įjungus wifi rozetę ir užstrigus pradės šildyti, mechaninis taimeris viską išjungs po 2val, blogiausiu atveju pašildys vėl po savaitės 2h. Šildymui gali pažiūrėti sonoff POW. Nesu jo mėginęs, bet jis skaičiuoja prijungtų prietaisų energijos sąnaudas. Beja, originalaus softo nei vienam įrenginyje nesu net išbandęs, tik skaičiau atsiliepimų
mindaugas.vaitiekūnas 2019-02-14 19:31
Jei nori ko nors patikimiau, naudoji pramoninį valdiklį, o ne žaislų parduotuvę
HardAxe 2019-02-15 10:29
Sutinku. Bet sodybos apšildymo valdymui negi dėsi pramoninį GSM modemą, valdiklį ir paskui jungsi pigų tepalinį radiatorių? Tiesiog tampa neadekvati kaina. Tada paprasciausia pigiausia turbut butu montuoti HAVC ir ji valdyti internetu. Stabilus internetas namie daugeliui tikrai svarbus, bet kiek zmoniu turi aruba routerius? Enterprise lygio sprendimai aisku geriausias pasirinkimas, bet kai renkames pigiai arba nieko galima rasti ir buitiniu iseiciu. Tiesa tokiu veikeju kaip sitas http://petrasdargis.lt/kategorijos/buit ... omaizeriai - as nesuprantu ir nepalaikau https://ksd-images.lt/display/products/ ... 000&w=2000 šitas daiktas kainuoja nedaug, ir yra pakankamai patikimas. Pas mane namie yra labai zaislinis savadarbis radiatoriu valdymas (sevo varikliukas sukineja rankenele), bet bet koki lindima prie tinklo itampos draudzia svedijos istatymai. O pakvietus elektrika reiktu sumoketi tiek, kad galeciau ta elektra degint puse ziemos nesukinedamas nieko. Rezultate reguliuojasi temperatura, tiek pagal tvarkrasti, tiek rankiniu valdymu. Blogiausiu atveju namie uztrigs radiatorius kazkur tarp 12-22C.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-02-15 11:39
Įdomumo dėlei: jei skiriamąjį trafą pasistatai, tai jau tampa nebe tinklo įtampa? Aišku kaina jų pagal galią tai nėra maža, bet gal ten elektrikas tikrai brangesnis.
HardAxe 2019-02-15 13:14
Negali liesti instaliacijos, nebent esi elektrikas dirbantis sertifikuotoj imonej turincioj atitinkama atsakomybes draudima. Gali nuimti tik jungikliu/rozeciu apdaila. Viskas siejasi i busto draudimo anuliavima ir gaisro rizika, uz savavalini laidu junginejima gresia ir kalejimas. (Lempos jungiasi per tokias mazas rozetes lubose). Tai ka kisi i rozete tai jau tavo problemos, niekas nedraudzia remontuoti 220V irenginiu ar pasidaryti savo prailgintojo. Bet pas mane 380v tepaliniai sildytuvai prijungti tiesiai i tinkla.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-02-16 11:24
Gali parodyt kaip ta rozetė atrodo? Galvoju gal neblogas sprendimas...