Už tokią kainą tai geriausias robotas siurblys su plovimo funkcija? Kuo „ILIFE V5S Pro“ skiriasi nuo „ILIFE V5S“, kaip jis veikia realybėje, kokios yra patyrusių apžvalgininkų mintys ir testų rezultatai („ILIFE V5S Pro“ apžvalga, Video, Specialus kuponas - 130€ pigiau)  (3)

Pirkėjams ypatingai patinka „ILIFE V5S Pro“ robotas dulkių siurblys. Juos žavi šio siurblio sugebėjimas pasiekti įvairias kambario vietas, palaikomas sausas ir drėgnas valymas, tylus bei kokybiškas darbas ir ilgai tarnaujanti baterija. O kuo jis konkrečiai skiriasi nuo senesnės „ILIFE V5S“ versijos ir kaip darbuojasi realiomis sąlygomis. Šioje apžvalgoje tai ir išsiaiškinsime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cordless Vacuum Guide yra itin patyręs apžvalgininkas, kuris koncentruojasi būtent į įvairius dulkių siurblius.

Jis savo apžvalgose išpakuoja dulkių siurblius, supažindina su jų techninėmis galimybėmis ir ištestuoja ant įvairių paviršių.

Tad ir šioje „ILIFE V5S Pro“ apžvalgoje sužinosime ką sugeba šis populiarus ir itin teigiamai pirkėjų vertinamas robotas dulkių siurblys.

„ILIFE V5S Pro“ yra atnaujinta „ILIFE V5S“ versija ir turi tam tikrų skirtumų, tačiau apie viską iš eilės ir pradėkime nuo pačios pakuotės turinio.

Pakuotėje randame „ILIFE V5S Pro“ robotą dulkių siurblį, įkrovimo stotelę, maitinimo adapterį su standartiniu europietišku kištuku, du papildomus šoninius šepetėlius, specialų šepetėlį išvalyti dulkių dėžutei, 3 HEPA filtrus, nuotolinio valdymo pultelį ir 2 AAA tipo baterijas, plaušinę ir jos laikiklį su dar viena papildoma plaušine, 300 ml vandens talpą ir naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis, tarp kurių yra ir anglų.

Pats „ILIFE V5S Pro“ vizualiai atrodo lygiai taip pat, kaip ir senesnioji jo versija. Dulkių dėžutė yra lygiai tokia pati – 300 ml talpos, valdymo pultelis labai panašus, tačiau dabar ant mygtukų yra simboliai – senesnėje versijoje buvo surašyti žodžiai.

„ILIFE V5S Pro“ apačioje jau yra pritvirtinti du šoniniai šepetėliai, kurie besisukdami nukreipia visas atliekas į siurbimo angą. Yra ir du purkštukai, kurie pradeda po truputi leisti vandenį, kai pasirenkamas grindų plovimo režimas ir uždedamas laikiklis su plaušine.

Taip pat yra du dideli guminiai ratukai ir priekinis mažesnis ratukas, kuris gali pasisukti 360 laipsnių kampu.

Priekyje ir šonuose yra specialūs davikliai, užtikrinantys, kad robotas nenukris nuo laiptų ir apsaugo jį nuo trankymosi į kitus objektus.

„ILIFE V5S Pro“ turi 2600 mAh talpos bateriją, automatiškai grįžta prie įkrovimo stotelės, palaiko 850 Pa siurbimo galią ir 4 siurbimo režimus: „automatic cleaning“, „border cleaning“, „spot cleaning“, „schedule cleaning“.

Apžvalgininkas teigia, kad „ILIFE V5S Pro“ ir „ILIFE V5S“ yra ganėtinai panašūs, tačiau „ILIFE V5S Pro“ turi didesnius ratukus, o tai reiškia, kad jam yra lengviau užlipti ant įvairių paviršių.

Dydis šių dviejų siurblių taip pat yra lygiai toks pats ir netgi „ILIFE V5S Pro“ plaušinė su jos laikikliu tinka „ILIFE V5S“ siurbliui.

Tačiau „ILIFE V5S Pro“ turi „Max“ siurbimo funkciją, palaiko „i-Dropping“ technologiją ir darbuosis ilgiau – viskas priklauso nuo aplinkybių, bet maksimalus laikas siekia iki 110-120 min.

„i-Dropping“ technologija užtikrina, kad po truputi bus drėkinama plaušinė ir taip plaunamos grindys. Vanduo pradedamas leisti tik tuo metu, kai robotas pradeda judėti po kambarį, o kai stovi vietoje – vandens neleidžia.

„ILIFE V5S Pro“ testavimas

Nuo 4:30 minutės apžvalgininkas pradeda testuoti „ILIFE V5S Pro“ robotą dulkių siurblį. Ir pirmiausiai įjungia „Normal“ („automatic cleaning“) siurbimo režimą ir pasižiūri koks yra triukšmo lygis. Testų rezultatai rodo, kad jis svyruoja apie 46-48 dB.

Įjungus „Max“ siurbimo funkciją, triukšmo lygis beveik nekinta ir siekia 47-50 dB.

„ILIFE V5S Pro“ siurbimo testavimas pradedamas nuo 5:08 min ir ant grindų apžvalgininkas išpylė 50 gramų įvairaus dydžio šiukšlių: plaukų, dulkių ir t.t. Jis jas paskleidė po visą kambarį, palei jo sienas ir kampus, o kambario viduryje pastatė kėdę ir aplink jos kojas taip pat pripylė šių šiukšlių.

Iš vaizdo įrašo matyti, kad „ILIFE V5S Pro“ po kambarį juda gana chaotiškai. Jis nepiešia žemėlapio, kaip „Xiaomi“ robotai dulkių siurbliai, tačiau vis tiek darbą atlieka gerai.

Po 16 minučių darbo apžvalgininkas sustabdė robotą ir matyti, kad jis sugebėjo surinkti praktiškai visas šiukšles. Net ir aplink kėdės kojas ir kambario kampuose buvo susiurbtos šiukšlės. „ILIFE V5S Pro“ turimi šoniniai šepetėliai sugebėjo pasiekti šį purvą.

Apžvalgininkas išvalė atliekų dėžutę ir svarstyklės parodė, kad „ILIFE V5S Pro“ sugebėjo surinkti 48 gramus atliekų, o tai yra labai geras rezultatas „ir jei dar būčiau leidęs jam pasidarbuoti kiek ilgiau – jis būtų surinkęs visas šiukšles“.

O kaip gi grindų plovimas?

Deja, Cordless Vacuum Guide savo apžvalgoje šios funkcijos neišbando, tačiau Alex Boyko išbandė ir šią galimybę (pilną jo apžvalgą rasite čia aut. past.).

Primename, kad norint pradėti grindų plovimą, reikia uždėti plaušinės laikiklį ir pačią plaušinę. Alex ją iškart sudrėkino, kad robotas nuo pat pirmosios akimirkos galėtų grindis plauti ir nereikėtų truputi palaukti, kol ji bus natūraliai sudrėkinta.

Vietoj atliekų dėžutės reikia paimti 300 ml talpos vandens dėžutę, ją pripildyti vandeniu ir įdėti į tą vietą, kur buvo dulkių surinkimo dėžutė.

Įjungus robotą matyti (8:10 min.), kad jis tikrai plauna grindis, nes po savęs palieka sudrėkintų grindų žymę. Tad apžvalgininkas įsitikinęs, kad „ILIFE V5S Pro“ puikiai išplaus grindis ir tuo pačiu iškart primena, kad plaunant grindis, robotui negalima leisti lipti ant kiliminės dangos bei negalima palikti jo įkrauti baterijai.

Testo pradžioje apžvalgininkas įpylė apie 250 ml vandens ir baigus darbą liko truputi daugiau kaip 100 ml. Tad per 20 minučių darbą „ILIFE V5S Pro“ sunaudojo praktiškai pusę turėto vandens ir išplovė virtuvės grindis. Tai galima suprasti ir iš ganėtinai purvinos plaušinės (9:13 min.).

Belieka nuimti šią plaušinę ir ją išplauti rankomis arba skalbimo mašinoje. O jei norima ir toliau plauti grindis, galima iškart uždėti kitą, jau pakuotėje esančią, plaušinę ir toliau plauti grindis.

Išsami techninė „ILIFE V5S Pro“ informacija ir pirkėjų atsiliepimai

Galutinis verdiktas

Abu apžvalgininkai yra patenkinti „ILIFE V5S Pro“ robotu dulkių siurbliu. Tai kompaktiškas, funkcionalus, siurbiantis ir plaunantis grindis robotas dulkių siurblys, kuris palaiko skirtingus valymo režimus ir dar kainuoja itin pigiai.

Speciali akcija ir sąlygos

„ILIFE V5S“:

  • Senokas modelis ir jį yra gana sunku rasti kur įsigyti.

„ILIFE V5S Pro“:

  • „Gearbest“ – 128,72 € su specialiu nuolaidos kuponu GBAFFYL601;
    • 4,28 € už pristatymą registruotu paštu iš Kinijos sandėlio;
    • žemiausia kaina ir ji taikoma tik 50 vnt.
  • „Gearbest“ – 141,51 €;
    • 4,86 € už pristatymą registruotu paštu iš Čekijos sandėlio;
    • 13 % nuolaida.
  • „Aliexpress“ – su pristatymu per DHL iš viso bus 180,21 €.
  • Lietuvoje Skytechl.lt kainuoja apie 260 €.
  • Dabar pirkdami iš „Gearbest“ sutaupysite iki 130 eurų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: