Kaip 25-ame aukšte išbandė naujos kartos langų valymo robotą iš Kinijos ir kuo viskas baigėsi: „Metus nevalytų langų per kartą jis nenuvalo, bet paleidus kelis kartus - rezultatas fantastiškas“ („Alfawise WS-960“ apžvalga, Video, ribotos trukmės nuolaidų kuponas)  ()

Ar verta investuoti į langų valymo robotą „Alfawise WS-960“? Kokie jo pliusai bei minusai? Ir kaip jis darbuojasi realiomis sąlygomis? Visą tai ir sužinosime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys ir „Alfawise WS-960“ išvaizda

Pakuotėje randame nuotolinio valdymo pultelį; instrukciją anglų kalba; buteliuką, skirtą sudrėkinti roboto šluostei; lankstų saugumo lyną; prie paviršiaus pritvirtinimą specialų saugumo lyno laikiklį; maitinimo laidą; adapterį; du komplektus mikropluošto šluosčių ir patį langų valymo robotą „Alfawise WS-960“.

Roboto apačioje iškart galima matyti tris pritvirtintas šluostes: vieną didelę ir dvi mažesnes. Jos yra nuimamos bei plaunamos.

Roboto apačioje taip pat yra 4 jutikliai, kurie užtikrina, kad robotas privažiavęs kraštą nuo jo nenukris.

Taip pat robotas turi kraštuose integruotus 360 laipsnių kampu aplink savo ašį besisukančius ratukus, tad jis yra labai manevringas. Centre yra pagrindinis judėjimo ir prisisiurbimo prie paviršiaus mechanizmas.

Roboto viršuje yra fizinis įjungimo/išjungimo mygtukas, roboto paleidimo darbuotis ir sustabdymo mygtukas, maitinimo laido pritvirtinimo jungtis ir LED indikatoriai.

Techniniai „Alfawise WS-960“ dalykai

Apie langų valymo roboto „Alfawise WS-960“ technines specifikacijas labai stipriai neišsiplėsime ir jas visas galite rasti čia.

Esminiai šio langų valymo roboto techniniai dalykai yra tie, kad jis užtikrina 2800 Pa vakuuminio siurbimo galią, tad prie paviršiaus prisitvirtinai taip stipriai, kad net išsilaikytų nenukritęs, jei prie jo būtų prikabintas 7 kg svoris.

Netikėtinai nutrūkus elektros tiekimui, turima baterija užtikrins, kad „Alfawise WS-960“ nenukris nuo lango ir dar galės kaboti iki 30 minučių.

Paviršių valo „N“, „Z“, „N+Z“ trajektorijomis ir triukšmo lygis siekia iki 60 dB.

Vos tik įjungiamas langų valymo robotas „Alfawise WS-960“, iškart užsižiebia LED indikatoriai. 4 apatiniai LED indikatoriai rodo kiek yra likę baterijos energijos, o viršutiniai 3 LED indikatoriai informuoja apie pasirinktus valymo režimus.

Kaip pajungti langų valymo robotą „Alfawise WS-960“ ir juo naudotis?

Apžvalgininkas prisipažįsta, kad ir jam pačiam iš pradžių kilo keletas klausimų, kaip teisingai naudotis tokiu įrenginiu, tačiau perskaitęs instrukciją iškart viską suprato.

Tad geriau purkšti langų valymo skystį arba tiesiog vandenį ne ant paviršių, o ant pačio roboto šluosčių ir tada leisti jam darbuotis.

Prie jo reikia pritvirtinti maitinimo laidą, maitinimo kištuką įkišti į rozetę, prie paviršiaus pritvirtinti saugumo lyno laikiklį, prie pastarojo ir roboto pritvirtinti patį saugumo lyną, sudrėkinti roboto šluostes, pridėti robotą prie valomo paviršiaus, įjungti ir paleisti darbuotis (2:52 min.).

Langų valymo roboto „Alfawise WS-960“ testavimas

Roboto testavimas prasideda nuo 3:17 min. ir pirmiausiai apžvalgininkas jį išbando iš vidinės langų pusės - „iš pradžių man yra kiek neramu, kad jis netyčia nenukristų kam ant galvos. Visgi gyvenu 25-ame aukšte, tai viskas baigtųsi liūdnai.“

Tačiau „Alfawise WS-960“ užtikrintai ir sėkmingai juda per lango paviršių Z forma ir švelniai atsiremia į lango kraštus. Vieną kartą kažkas nutiko „Alfawise WS-960“ robotui ir nė pats apžvalgininkas nežino kas, tačiau jis sustojo viename lango kampe ir niekur nejudėjo.

„Pabandžiau jį pajudinti su nuotolinio valdymo pulteliu ir robotas pajudėjo. Daugiau taip man nė karto nenutiko ir jis toliau dirbo sėkmingai.“

O kaip gi valymo rezultatai ir kaip robotas valo išorinę langų pusę?

Apžvalgininkas iškart pabrėžia, kad šios langų pusės nevalė jau daugiau kaip metus laiko ir ant jo yra ganėtinai nemažai dulkių bei kito purvo, tad jis gali būti itin tvirtai prilipęs prie paviršiaus.

Paleistas darbuotis „Alfawise WS-960“ robotas darbą atliko ganėtinai kokybiškai, nors po pirmojo valymo ciklo pačiose lango kraštinėse ir liko šiek tiek purvo.

„Na, vertinant objektyviai, aš nieko kito ir nesitikėjau. Langas per daug nešvarus, kad iš pirmo karto viskas būtų tobula. Lango centre purvo neliko, bet kraštuose jo dar šiek tiek yra. Tereikia išplauti roboto šluostes, jas iš naujo pritvirtinti ir dar kartą paleisti robotą darbuotis.“

Sekantį testavimo kartą apžvalgininkas vietoje vandens panaudojo valymo skystį ir roboto valymo rezultatai buvo dar geresni.

Sekančiame teste apžvalgininkas panoro išsiaiškinti, kaip „Alfawise WS-960“ darbuojasi ant kitų stiklinių paviršių ir kaip veikia jo jutikliai, kurie apsaugo robotą nuo nukritimo.

Ir panašu, kad šie jutikliai veikia puikiai, nes ant veidrodžio bei stiklinių dušo sienelių jis važinėja tvarkingai ir pasiekęs kraštą, iškart apsisuka atgal ir toliau valo paviršių (5:57 min.).

Su „Alfawise WS-960“ tikrai nepavyks plauti grindų, nors kai kuriems tokia mintis ir galėjo kilti (6:48 min.). Robotui taip pat sunkiai sekasi judėti per vonios sieneles (7:10 min.), „bet jis iš tikrųjų ir nėra tam skirtas.“

Svarbu paminėti, kad roboto šluostės yra nuimamos ir plaunamos. Prieš jas pritvirtinant prie roboto, reikėtų palaukti 15-20 minučių, kol šluostės apdžius.

Galutinis verdiktas

„Alfawise WS-960 langų valymo robotas yra skirtas valyti langus bei įvairius stiklinius paviršius, kaip veidrodžius ar stiklines dušo bei vonios sienas.

Valymo rezultatai nėra tobuli, tačiau jei naudositės šiuo prietaisu reguliariai – Alfawise WS-960 taps puikiu jūsų pagalbininku, sutaupančiu galybę jūsų laiko.

Kraštinių aptikimo jutikliai veikia puikiai, prie paviršiaus prisisiurbia itin tvirtai, tad tikrai nenukris, o ir papildoma apsauga tai garantuoja.

Nutrūkus elektros tiekimui, robotas ramiai kabo prilipęs prie paviršiaus apie 30 minučių.

Grindų su Alfawise WS-960 robotu plauti nepavyks, kaip ir kitų vonios paviršių, bet vertinant bendrai – už tokią kainą gauname tikrai šaunų namų tvarkymo pagalbininką.“

Kaina ir sąlygos

Langų valymo robotas „Alfawise WS-960“:

Gearbest – 169 € su ribotos trukmės nuolaidos kuponu GBA43094;

  • parduodamas už pačią mažiausią kainą iki šiol;
  • į Lietuvą siunčiamas nemokamai prioritetine linija iš Kinijos sandėlio.
  • Šiuo metu tai vienas perkamiausių langų valymo robotų iš Kinijos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()