Išmanieji namai už kelioliką eurų - populiariausių „Sonoff“ valdiklių apžvalga, ką jie gali, kuo skiriasi tarpusavyje ir kada kokį verta naudoti (Video)  (24)

„Sonoff“ kompanija gamina įvairias rozetes ir valdiklius, kuriuos galima valdyti nuotoliniu būdu. Jie valdomi per telefoną ar kompiuterį – svarbu, kad būtų WiFi internetas. Bet tų „Sonoff“ valdiklių yra labai įvairių – tai kuo jie skiriasi? Šioje apžvalgoje ir sužinosime ką kiekvienas iš šių valdiklių sugeba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas įsigijo keletą skirtingų „Sonoff“ kompanijos valdiklių ir teigia, kad kiekvieno jų dėžutė yra išvaizdi, pakuotėje pateikta visa reikalinga naudojimosi instrukcija.

Taip pat galima nuskaityti QR kodą ir gauti papildomos informacijos apie šiuos valdiklius ir kaip juos teisingai instaliuoti savo namuose – informacija pateikiama anglų kalba.

Pats paprasčiausias valdiklis – „Sonoff Basic“

Gearbest - 6,10 €; Aliexpress - 6,13 €.

„Jis prijungiamas prie namuose esančio interneto maršrutizatoriaus ir taip valdiklis gauna prieigą prie debesijos serverio. Su savo telefonu jūs taip pat gaunate prieigą prie šio serverio ir galite iš bet kurios pasaulio vietos valdyti Sonoff Basic valdiklį. Svarbiausia, kad tuo metu įrenginiai būtų prijungti prie interneto.

Taip pat reikia į telefoną atsisiųsti eWeLink programėlę, ją įsidiegti ir telefoną susieti su valdikliu. Ir tada jau galime nuotoliniu būdu valdyti šį valdiklį.

Prie jo yra prijungiamas koks nors įrenginys: lemputė, kondicionierius, šildytuvas ar kt. ir taip nuotoliniu būdu galima jį įjungti/išjungti.“

Apžvalgininkui patinka tai, kad programėlė yra labai paprasta ir patogi naudotis.

Joje yra ir tokių naudingų funkcijų, kaip galimybė nurodyti laiką (sekundžių tikslumu, skirtingomis savaitės dienomis ir tvarkaraštį numatyti 5 metams į priekį), kada norite, kad valdiklis įrenginį įjungtų/išjungtų, pasidalinti savo paskyra su kitu asmeniu – iš kito telefono bus galima valdyti Sonoff Basic valdiklį – bei aktyvuoti atgalinį laiko skaičiavimą, iki kol įrenginys bus įjungtas/išjungtas, ir „ciklinis laikmatis“, kai nustatomas dienos-nakties ciklas.

„Pavyzdžiui, galima padaryti, kad šviesa jūsų bute įsijungtų ir išsijungtų konkrečiu laiku, net kai jūsų nėra namuose. Tai sudarys iliuziją, kad esate namuose ir atgrasys blogų ketinimų turinčius asmenis. Programėlės funkcijos atrodo ganėtinai paprastos, bet labai naudingos.

Be to, prie programėlės galima pridėti kiek tik norite Sonoff Basic valdiklių ir juos visus valdyti tiesiog savo telefono ekrane.“

Apžvalgininkas taip pat labai mėgsta pats pasigaminti įvairių daikčiukų ir paskaičiavęs kiek kainuotų atskirai nusipirkti visas detales ir susikonstruoti tokį valdiklį, teigia, kad:

„tai jums kainuotų apie 5 eurus, o čia už 6 eurus gauname jau naudoti paruoštą produktą ir be jokio vargo. Labai kokybiškai pagamintas ir iškart paruoštas naudotis. Galiu tik padėkoti kinams, kad už tokią kainą pardavinėja šį valdiklį.

Na, o jei jums dėl kažkokių priežasčių nepatinka šis valdiklis ir norite savo įrenginius valdyti dar paprasčiau, tada galima drąsiai įsigyti išmaniąją Sonof S20 rozetę, kuri atrodo, kaip visiškai įprasta rozetė. Arba įsigyti išmanų lizdą elektros lemputei įsukti.“

„Sonof S20“ rozetė:

Gearbest - 12,53 €; Aliexpress - 11,52 €.

„Sonoff Slampher“ išmanus lizdas elektros lemputei:

Gearbest - 9,40 €; Aliexpress - 11,86 €.

Išmanesnė „Sonoff Basic“ versija: „Sonoff Pow“ valdiklis

Gearbest - 12,59 €; Aliexpress - 13,53 €.

„16A/3500W, 90-250V, 2.4 GHz WiFi. Šis valdiklis jau geba skaičiuoti ir tokius rodiklius kaip galią W ir suvartotos elektros energijos kiekį kWh, kuriuos rodo išmaniojoje programėlėje. Patogus ir naudingas dalykas.“

Praplėstas „Sonoff Pow“ variantas: „Sonoff TH16“ valdiklis

Gearbest - 9,79 €; Aliexpress - 12,57 €.

„Tai labai panašus į jau aptartą Pow valdiklį, tik šis dar papildomai šone turi jungtį ir prie jo galima prijungti drėgmės bei temperatūros matuoklį arba prijungti hermetizuotą skysčio temperatūros matuoklį – labai šaunios funkcijos. Negana to, TH16 valdiklis yra ir pigesnis už Pow valdiklį.

Štai jums pavyzdys. Prie TH16 prijungiau temperatūros matuoklį ir iškart programėlėje realiu laiku matau kokia yra temperatūra. Tad galiu nustatyti programėlėje, kad pasiekus tam tikrą kambario, vandens katile ar kt. temperatūrą, TH16 išjungtų energijos padavimą. Ši funkcija veikia puikiai (7:35 min.).“

4 kanalų „Sonoff 4CH“ valdiklis

Gearbest - 19,07 €; Aliexpress - 19,78 €.

„Tai yra 4 kanalų Sonoff valdiklis su maksimalia 3500W galia. Kiekvieną kanalą galima valdyti rankiniu būdu ir yra šviesos diodai.

Su tokiu valdikliu iškart galima valdyti keletą skirtingų įrenginių ir viskas atliekam toje pačioje eWeLink programėlėje.

Beje, kiekvieną tą kanalą programėlėje galima pervadinti taip, kad jums būtų aiškiau už kokio prietaiso įjungimą/išjungimą jis yra atsakingas.

Taip pat kiekvieną kanalą galima atskirai užprogramuoti ir nurodyti kokiu laiku norite, kad vienas ir kitas prietaisas būtų įjungtas/išjungtas ir t.t.

Programėlėje galima kurti ir įvairius scenarijus: pavyzdžiui, vienas šildytuvas šildo kambarį ir aplinkos temperatūros daviklis rodo, kad temperatūra nėra pakeliama tiek, kiek norėjote, tad nurodyti, kad automatiškai įsijungtų kituose kambariuose esantys šildytuvai.

Valdymo galimybės yra labai plačios ir kuo daugiau turime Sonoff valdiklių ir įvairių kitų Sonoff įrenginių, tuo daugiau galimybių susikurti savo asmeninę, didelę namų valdymo sistemą.

Taip pat yra labai geras dalykas, kad forumuose galima rasti daug naudingos informacijos apie šiuos valdiklius, kaip juos prijungti, susieti ir kt. Informacijos yra labai daug, tad visai žiemai turėsite ką įdomaus paskaityti.“

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad visi „Sonoff“ valdiklai ne tik valdomi su išmaniuoju telefonu, bet ir yra galimybės juos valdyti balsu, pasitelkus „Google Home“ bei „Amazon Alexa“ balso asistentus.

Kaip „Sonoff“ valdiklius kontroliuoti balsu?

Pirmiausiai į išmanųjį telefoną reikia atsisiųsti „Google Home“ balso asistento programėlę, ją įsidiegti, pridėti „Smart We Link“ ir prisijungti prie savo „eWeLink“ paskyros. Čia jau matysime visus savo „Sonoff“ valdiklius ir juos galėsime valdyti balsu (10:59 min.).

Tad prie „Sonoff 4CH“ valdiklio apžvalgininkas prijungė įvairių įrenginių ir nuo 12:20 min. galite pasižiūrėti, kaip balsu galima valdyti visus šiuos įrenginius. Beje, komandas reikia sakyti anglų kalba.

„Aš su šiais valdikliais pažaidžiau vieną dieną ir man jie labai patiko, o jei turite didelius namus, tai tokios Sonoff valdiklių suteikiamos galimybės jums ypač patiks.“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(7)
(0)

Komentarai (24)