„Tai tarsi tankas, pritaikytas visoms gyvenimo situacijoms - tiesą pasakius, tai yra pirmasis toks išmanusis telefonas pasaulyje“. Tvirtas, modulinis ir su daugybe priedų („Doogee S90“ apžvalga, nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai, Video)  ()

„Doogee S90 yra tvirtasis išmanusis telefonas, kurį papildomai galima modifikuoti su jam skirtais moduliais. Tiesą pasakius, Doogee S90 yra pirmasis toks išmanusis telefonas pasaulyje. Be to, jis yra ypatingai atsparus vandeniui, dulkėms, smūgiams ir kitiems neigiamiems veiksniams, pasižymi puikiomis techninėmis specifikacijomis ir kainuoja visai nedaug. Susipažinkime su šiuo telefonu ir jo galimybėmis iš arčiau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Techline – Linus yra išbandęs pačių įvairiausių išmaniųjų telefonų, tačiau net ir šis apžvalgininkas stebisi „Doogee S90“ išmaniuoju telefonu ir jo galimybėmis. Tad nieko nelaukdami ir pradėkime.

Pakuotės turinys

Apžvalgininkas teigia, kad „Doogee S90“ atkeliauja gana paprastoje pakuotėje ir joje yra įprasti dalykai: pats telefonas, įkroviklis, naudojimosi instrukcija anglų kalba.

Taip pat įdėtas OTG-USB laidas ir ausinėms skirtas adapteris, kadangi „Doogee S90“ neturi 3,5 mm audio jungties.

Tačiau tai tik bazinė „Doogee S90“ pakuotės sudėtis. Šį telefoną galima įsigyti su vienu, keliais ar visais jam priklausančiais papildomais moduliais.

„Tai ir yra įdomiausia šio telefono dalis, jo papildomi moduliai: Walkie-Talkie racija, išorinė baterija, žaidimams skirtas padas (žaidimų mygtukų skydelis) ir naktinio matymo kamera.

Aš naktinio matymo kamerą ir išorinę bateriją įsigijau atskirai, bet kai kurie pardavėjai parduoda iškart pilną Doogee S90 komplektą.“

„Doogee S90“ moduliai

Apžvalgininkas teigia, kad moduliai labai lengvai pritvirtinami prie telefono nugarėlės. O išorinės kameros modulio korpusas, kaip beje ir kitų, yra pagamintas iš plastiko, ir turi „Sony“ jutiklį.

„Tai, žinoma, ne karinio lygio naktinio matymo prietaisas, bet su šia Sony 131 Super Wide-angle kamera darytų nuotraukų nakties metu kokybė gerokai pagerėja.

Jos yra detalesnės, ryškesnės ir nuotraukose yra matyti daug vaizdo. Štai, galite įsitikinti patys (1:38 min.).“

Kitas apžvalgininko aptariamas modulis yra 5000 mAh talpos išorinė baterija.

„Žinoma, prie Doogee S90 nugarėlės pritvirtinus šią išorinę bateriją turime juokingai didelį ir storą išmanųjį telefoną, bet man patinka pati idėja turėti telefoną, kurio bendra baterijų talpa siekia net 10050 mAh. Pats telefonas turi 5050 mAh bateriją.

Šis modulis prie telefono priglunda labai tvirtai, laikosi gerai ir yra puikiai pagamintas. Ant modulio yra įjungimo/išjungimo mygtukas ir C-tipo USB įkrovimo jungtis.“

Techline – Linus apžvalgininkas likusių „Doogee S90“ modulių neturi, tačiau kiti apžvalgininkai juos įsigijo ir teigia, kad jų kokybė yra nepriekaištinga.

Štai šis apžvalgininkas teigia, kad prie „Doogee S90 galima pritvirtinti Walkie-Talkie modulį ir telefoną naudoti, kaip raciją.

Jis dirba 400-480 MHz diapazone ir tai tikrai pravers tokiose vietose, kuriose nebus galimybės paskambinti bei parašyti.

Signalas sklinda iki 6-10 kilometrų. Žinoma, tas žmogus, su kuriuos norėsite susisiekti taip pat privalo turėti tokį telefoną arba raciją.“

„Man labai patinka ši naktinio matymo kamera ir jos galimybės – nuotraukų kokybė kardinaliai pasikeičia.

Doogee S90 turi ir žaidimų padą, su reikalingais mygtukais, patogiu valdymu ir kokybiškai pagamintą. Tokį dalyką tikrai įvertins bet kuris žaidimų mėgėjas.“

Įdomu yra ir tai, kad „Doogee S90“ palaiko belaidį įkrovimą ir drauge su visais moduliais galima įsigyti ir šį belaidį įkroviklį.

Jį išbandė štai šis apžvalgininkas ir teigia, kad įkroviklis veikia tinkamai. Tereikia „Doogee S90“ telefoną ant jo padėti ir viskas – prasideda baterijos įkrovimas.

„Doogee S90“ išmanusis telefonas ir kuo jis pasižymi

O dabar grįžkime prie paties „Doogee S90“ telefono ir ką apie jį sako techline – Linus apžvalgininkas.

„Paėmus į rankas šį telefoną, iškart jaučiama, kad tai yra itin tvirtas telefonas. Titano lydinio rėmas, kraštinės dengtos tvirta guma, sušvelninančia smūgius.

Jis atitinka IP68, IP69K ir karinį MIL-STD-810G standartus. Tai reiškia, kad jis atlaikys visus įmanomus smūgius, kritimus, vibracijas, aukštas ir žemas temperatūras – jį galima užšaldyti vandenyje ar aplieti kone verdančiu vandeniu – bei, žinoma, atsparus vandeniui ir 1,5 metro gylyje gali išbūti dvi savaites. Doogee S90 tarsi tankas.

Ir nors tai yra tvirtas išmanusis telefonas bei turi 5050 mAh talpos bateriją, tačiau jis ganėtinai kompaktiškas ir pasižymi gerais techniniais bei veikimo rezultatais.“

„Su šiuo telefonu dariau daug nuotraukų, filmavau, valandą laiko žaidžiau ir buvau nuolat palikęs Doogee S90 įjungtą. Rezultatai parodė, kad jo baterijos užtenka virš 15 valandų.

O su pakuotėje esančiu ir greitąjį įkrovimą palaikančiu įkrovikliu Doogee S90 bateriją įkroviau per 2 valandas. Tai yra geras rezultatas, ypač atsižvelgiant į tokią didžiulę bateriją.“

„Telefono 6,18 colių įstrižainės, 1080 x 2246 rezoliucijos ekranas yra labai geras – ypač, kaip tokios kategorijos telefonui.

Ekranas ryškus, spalvos gražios, vaizdas matyti ir ryškiai šviečiant saulei. Taip pat yra ir Gorilla Glass 4 apsauga.“

„Doogee S90“ nugarėlėje yra dvi kameros – 16MP ir 8MP, o priekyje turime 8MP kamerą.

Nugarėlėje taip pat yra įtaisytas pirštų atspaudų skaitytuvas ir apžvalgininkas teigia, kad jis dirba greitai, tiksliai. Tik jis norėtų, kad pirštų atspaudų skaitytuvas būtų įtaisytas kiek žemiau ir taip apžvalgininkui jį būtų lengviau pasiekti.

Telefonas palaiko ir veido atpažinimo technologiją, kuri veikia gerai, tačiau apžvalgininkas mano, kad ji nėra tokia saugi, kaip pirštų atspaudų nuskaitymas.

„Ant telefono korpuso esantys mygtukai gerai reaguoja į paspaudimus. Čia turime ir programuojamą mygtuką, bei mygtuką, skirtą aktyvuoti galines kameras ir daryti nuotraukas.

O dvigubos SIM kortelės dėklas ir C-tipo USB jungtis yra paslėptos po guminiu dangteliu.“

„Deja, bet telefone nėra LED indikatoriaus, informuojančio apie gautus pranešimus, taip pat neturime 3,5 mm audio jungties.

Garsiakalbiai taip pat nėra patys puikiausi, bet kaip už tokią kainą – jie yra visai neblogi. Štai garso pavyzdys (4:34 min.).

Doogee S90 pasižymi geromis techninės specifikacijomis: aprūpintas Helio P60 procesoriumi, 6 GB RAM, 128 GB ROM (palaiko atminties kortelę iki 256 GB), surenka Antutu virš 133 000 taškų.

Žaidimus galiu žaisti be jokių nesklandumų ir daugelį žaidimų žaidžiau su maksimaliais grafikos nustatymais. Net ir populiarusis PUBG veikė puikiai, pasirinkus vidutinius grafikus nustatymus. O tai yra išties įspūdinga, atsižvelgiant į telefono kainą.

Doogee S90 darbuojasi su Android 8.1 operacine sistema, kuri turi ir keletą Doogee kompanijos priedų. Bendrai, OS veikia labai gerai, telefonas dirba greitai ir į komandas reaguoja puikiai.“

„Doogee S90“ telefonu darytų nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai

Apžvalgininkas teigia, kad visas su „Doogee S90“ telefonu darytas nuotraukas galime peržiūrėti šiame puslapyje.

„Pagrindinė galinė kamera dirba tikrai labai gerai ir nuotraukos yra gražios. Ne stebuklai, bet sakyčiau, kad Doogee S90 yra geriausiai fotografuojantis išmanusis telefonas tokioje kainų kategorijoje.

Prasčiau apšviestose vietose nuotraukų kokybė šiek tiek suprastėja, bet kitko tikėtis ir nebuvo galima. Asmenukės atrodo gražios, nuotraukos detalios ir tuo tikrai ne visi tvirti išmanieji telefonai gali pasigirti.

1080P vaizdo įrašai yra visai neblogi, tik nuolatinis vaizdo fokusavimas telefonui gali sukelti tam tikrų iššūkių – vaizdas pradeda šiek tiek šokinėti. Štai galinėmis kameros daryto vaizdo įrašo pavyzdys.“

„O priekine kamera darytas 720P vaizdo įrašas atrodo visai gerai, tik štai garso įrašo kokybė galėtų būti ir geresnė.“

„Kalbant apie Doogee S90 ryšius, tai jis palaiko daugelį mobiliojo ryšio dažnių (palaikomi visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai aut. past.) ir su šiuo telefonu galite drąsiai keliauti po įvairias šalis; skambinant garso kokybė gera ir pašnekovą girdžiu puikiai; GPS signalas taip pat stiprus ir tikslus (3 metrų tikslumas); palaikomas Bluetooth ir WiFi; yra NFC; giroskopas bei kiti jutikliai.“

Galutinis verdiktas

„Apibendrinant, Doogee S90 yra unikalus išmanusis telefonas. Jo papildomi moduliai kai kuriems gali pasirodyti ir nereikalingi, bet man patinka pati mintis, kad tvirtą išmanų telefoną galima šitaip pagerinti. Doogee idėja yra išties unikali ir dėl to Doogee S90 išsiskiria iš minios išmaniųjų telefonų. Šie moduliai telefonui suteikia papildomo funkcionalumo.

Kalbant apie patį telefoną, manau, kad tai solidus išmanusis telefonas. Jo pagaminimo kokybė yra aukščiausio lygio, itin kokybiškas ekranas, Doogee S90 pasižymi geromis techninėmis specifikacijomis, baterija tarnauja ilgai ir bendras telefono veikimas yra be priekaištų.

Šaunu būtų, jei Doogee pagerintų telefono kameras ir ypač jos geriau darbuotųsi tamsiuoju paros metu.

Man taip pat pritrūko LED indikatoriaus, informuojančio apie gautus pranešimus, taip pat neturime 3,5 mm audio jungties ir filmuojant galinėmis kameromis, telefonui kyla šiokių tokių problemų su automatiniu fokusavimu.

Nepaisant šių trūkumų, manau, kad Doogee S90 yra inovatyvus, labai geras, tvirtas, modulinis išmanusis telefonas.“

Kaina ir sąlygos

„Doogee S90“ (tik pats telefonas, 6 GB RAM + 128 GB RAM, visi LT mobilieji dažniai):

  • Gearbest - 256,20 €;
    • 7 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Doogee S90“ (galimas vienas, keli arba visi moduliai, 6 GB RAM + 128 GB RAM, visi LT mobilieji dažniai):

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: