„Dar prieš išlipdamas iš lovos galiu išmaniajame telefone pasižiūrėti koks iš tikro šiandien lauke oras ir kaip šiltai reikėtų apsirengti“. Netradicinio „INKBird IBS-TH1 Mini“ temperatūros ir drėgmės matuoklio apžvalga (Foto)  (3)

„Jau kuris laikas turiu šį INKBird IBS-TH1 Mini temperatūros ir drėgmės matuoklį ir jį įtaisiau savo balkone. Dabar dar prieš išlipdamas iš lovos galiu savo išmaniajame telefone pasižiūrėti koks šiandien lauke oras ir kaip šiltai reikėtų apsirengti. Ir šis matuoklis yra puikus norint sekti kambario drėgmės ir temperatūros pokyčius – programėlėje pateikiami išvaizdūs ir aiškūs grafikai. Šaunus daiktas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas įsigijo „INKBird IBS-TH1 Mini“ temperatūros ir drėgmės matuoklį, jį išbandė ir pasidalina savo asmeniniais pastebėjimais.

Apžvalga pradedama nuo pakuotės ir teigiama, kad „INKBird IBS-TH1 Mini“ atkeliauja paprastoje dėžutėje, ant kurios priekio tėra pačio produkto užrašas, o nugarėlėje QR kodai, kuriuos nuskenavus atsisiųsime į savo telefonus išmaniąją „Engbird“ programėlę.

Pakuotės viduje rasime „INKBird IBS-TH1 Mini“ matuoklį, 2 baterijas, naudojimosi instrukciją ir specialią 3M lipnią juostą, skirtą pritvirtinti šiam davikliui.

Naudojimosi instrukcija yra labai paprasta, visa informacija pateikiama anglų kalba ir štai šioje nuotraukoje galite matyti surašytas visas „INKBird IBS-TH1 Mini“ matuoklio specifikacijas:

  • jis yra visai nedidukas, telpa praktiškai delne, galima jį nešioti kur tik norisi;
  • maitinamas baterijomis;
  • su drėgmės ir temperatūros jutikliais;
  • matuoja temperatūrą nuo -40 iki +60, o drėgnumą nuo 0 iki 99 %;
  • suporuojamas Bluetooth ryšiu su telefonais – Android 4.4/iOS 8 ir naujesnės operacinėmis sistemomis – ir visus išmatuotus rezultatus galima matyti „Engbird“ programėlėje.

Kaip į šį matuoklį įdėti bateriją ir kiek yra sunaudojama baterijos energijos?

Apžvalgininkas teigia, kad tereikia į šoną pasukti štai šį daviklio nugarėlėje esantį dangtelį, tada jis lengvai nusiima, įdedame vieną CR2032 bateriją ir vėl atgal pritvirtiname šį dangtelį.

„Baterijos energijos vartojimas priklauso nuo to, kaip dažnai norėsite, kad matuoklis atliktų matavimus ir juos perduotų į jūsų telefone esančią programėlę.

Pavyzdžiui, padėjau šį matuoklį balkone (už lango 13 laipsnių šilumos) ir kas 10 sekundžių gaunu atnaujintus matavimo rezultatus. Baterijos energiją tokiu atveju sumažėja nuo 10 iki 15 proc.

Jei matavai atliekami kas 30 minučių, tada 10 proc. netenkama per pusę dienos, o per parą baterija netenka 17 proc.

Beje, kai tik matuoklis pradedamas maitinti baterija, užsidega raudonas šviesos indikatorius – jis yra matomas tik nuėmus galinį dangtelį.“

„Engbird“ programėlė

Įdėjus bateriją belieka į išmanųjį telefoną atsisiųsti „Engbird“ programėlę, ją įsidiegti, suporuoti su „INKBird IBS-TH1 Mini“ ir tada, priklausomai nuo to, kurioje vietoje laikote šį matuoklį, pasirinkti programėlėje atitinkamą kambarį.

„Kokį kambarį pasirinksite yra gana svarbu, nes pagal tai bus automatiškai rodoma ar jame yra tinkama drėgmė ir oro temperatūra.

Pagrindiniame programėlės ekrane matysime drėgmės ir oro temperatūros informaciją. O taip joje yra 3 pagrindinės skiltys: nustatymai, temperatūros ir drėgmės grafikai bei pačio matuoklio pašalinimas iš programėlės.

Nustatymuose galima keisti matuoklio pavadinimą, matavimo intervalą bei atlikti kalibravimą, jei tik turite etaloninį drėgmės ir temperatūros matuoklį.

Taip pat yra galimybė nustatyti ribines drėgmės ir oro temperatūros vertes, kurias peržengus, šis matuoklis išsiųs jums į telefoną pranešimą (tai yra pravartu tais atvejais, jei šį matuoklį laikysite šaldytuvo viduje ir norėsite būti informuoti, kai netikėtai šaldytuve pakils temperatūra aut. past.).

Ir galiausiai galima rinktis matavimo vienetus: Celsijaus ar Farenheito laipsniais bei kalbą (anglų, rusų).

O štai šioje nuotraukoje galite matyti, kaip atrodo kambaryje išmatuotų rezultatų grafikai. Galima pasižiūrėti dienos, savaitės ar mėnesio grafikus ir jei tik dėl kažkokių tikslų to reikia – šiuos duomenis eksportuoti. O čia jau matote balkone išmatuotus rezultatus.“

Galutinis verdiktas

„Bendrai, esu patenkintas šito INKBird IBS-TH1 Mini drėgmės ir temperatūros matuoklio veikimu. Rodomi rezultatai yra labai artimi mano turimam Xiaomi Thermometer E-ink ir gatvėje esančiam įprastam gyvsidabriniam termometrui. Vienas tik minusiukas, tai gana greitas baterijos išsikrovimas – ypač jei labai dažnai jungsitės prie šio matuoklio.“

Speciali akcija ir sąlygos

„INKBird IBS-TH1 Mini“ drėgmės ir temperatūros matuoklis:

  • Aliexpress - 19,16 €;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai (3)