„Tai yra galingiausias robotas tokioje kainų kategorijoje ir kaip matote, valo viską - langus, veidrodžius, plytelių sienas ir net laminatu padengtas lubas“ („Xiaomi Mijia HUTT W55“ ir „Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ apžvalga, Robotų palyginimas su stačiakampia ir apvalia šluoste, Video)  ()

„Aš užsisakiau du naujausius Xiaomi langų valymo robotus. Galiu iš karto pasakyti, kad tam tikrais aspektais jie yra panašūs, tačiau gana daug kuo vienas nuo kito ir skiriasi. O kaip jie valo ant skirtingų paviršių? Kuris iš jų dirba geriau? Kurį langų valymo robotą pasirinkti? Į visus šiuos klausimus bus atsakyta.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Mijia HUTT W55“ ir „Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ yra naujausi 2020 metų „Xiaomi“ modeliai ir pirmieji pirkėjai jiems skiria labai aukštus balus. Apie šių robotų anonsą jau rašėme prieš kelis mėnesius, tačiau tuomet dar nebuvo jokių apžvalgų. Dabar jau atsiranda pirmosios apžvalgos ir galima pasžiūrėti, kaip šie robotai atrodo ir darbuojasi realybėje. 

Priminsime, kad tai ne vienintelės naujienos iš „Xiaomi“. Iki šiol perkamiausias „Xiaomi“ langų valymo robotas yra naujas 2020 metų modelis „Xiaomi Bobot WIN3060“, tiesiai iš Lenkijos sandėlio. Šis modelis labai populiarus dėl dviejų priežasčių - pirmiausia, jis iš Lenkijos sandėlio, tad pristatymas labai greitas ir jokios rizikos dėl mokesčių. Antra, apie jį pirmosios apžvalgos atsirado kur kas anksčiau, nei apie HUTT modelius ir tos apžvalgos labai teigiamos.  Jau rašėme, ką apie naują langų valymo robotą „Xiaomi Bobot WIN3060“ sako apžvalgininkas - jis jį išbandė ir liko maksimaliai patenkintas, tik perspėja, kad robotas tinkamas didesniems langams. 

Pats laikas pažiūrėti, ką sako apžvalgininkai apie „Xiaomi Mijia HUTT W55“ ir „Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ - kaip jie darbuojasi, ką sugeba ir kuris yra geresnis? Įdomu tai, kad vienas iš robotų dirba su stačiakampės formos šluostėmis, kitas su apvaliomis, tad iš karto pamatysite realius skirtumus, kuris iš formatų geriau tinka langų valymui. Šioje detalioje ir gausioje testų apžvalgoje tai ir išsiaiškinsime.

Apžvalgininkas pirmiausiai pradeda nuo robotų išpakavimų ir štai ką rasime kiekvieno iš modelių pakuotėje.

„Xiaomi Mijia HUTT W55“ pakuotės turinys

„Xiaomi Mijia HUTT W55“ pakuotėje rasime patį robotą, prie kurio apačios iškart yra priklijuota valymo šluostė; dar papildomai pakuotėje yra 3 valymo šluostės; tuščias buteliukas – juo purškiamas skystis ant valymo šluostės; maitinimo adapteris ir papildomai įdėtas europietiško kištuko adapteris bei nuotolinio valdymo pultelis.

„Pardavėjas šaunuolis. Apie viską gerai pagalvota ir komplekte turime viską, ko tik reikia. Na, žinoma, tik nuotolinio valdymo pulteliui skirtas baterijas teks įsigyti patiems.“

„Beje, prie pačio Xiaomi Mijia HUTT W55 yra pritvirtintas specialus lynas su karabinu. Čia tam atvejui, kad robotas netyčia nenukristų ant žemės. Įprasta praktika ir kone visi gamintojai taip daro. Saugumas svarbiausia.

Taip pat prie roboto turime pritvirtintą laidą, kuris sujungiamas su pakuotėje esančiu adapterio laidu.

Viskas čia susijungia greitai, paprastai ir laikosi tvirtai. Laidai tikrai patys vienas nuo kito neatsijungs (3:37 min.).“

„Pakuotėje dar yra ir naudojimosi instrukcija anglų kalba. Gerai tai, kad turime daug paveiksliukų, tad esminė informacija pateikiama vizualiai ir yra lengvai suprantama.

Bendrai, Xiaomi Mijia HUTT W55 yra labai simpatiškas langų valymo robotas.“

„Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ pakuotės turinys

„Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ pakuotėje rasime (5:58 min.): naudojimosi instrukciją anglų kalba, patį robotą, nuotolinio valdymo pultelį – „jis, beje yra identiškas HUTT W55 roboto pulteliui“ – tuščią buteliuką, maitinimo adapterį, kuris yra didesnis už „HUTT W55“ roboto.

„Dabar dar yra sunku pasakyti, kuris iš jų yra geresnis. Laikui bėgant pasimatys.

Pakuotėje taip pat rasite dėvanėlę, kaip ir HUTT W55 atveju, specialių kapsulių – apie jas kiek vėliau – ir europietiško kištuko adapterį.

Dėl pastarojo dalyko esu labai dėkingas pardavėjui ir jis čia įdėjo tikrai ne patį prasčiausią kištuką. Jo kokybė yra gera.

Na ir dar turime 6 poras valymo šluosčių. Prie roboto iškart pritvirtinamos dvi šluostės.

Beje, lynas su karabinu pakuotėje taip pat yra. Tik jį šiuo atveju prie roboto reikės prikabinti patiems. Bet tą padaryti yra taip paprasta, kad neverta apie tai kalbėti.

Čia yra ir tam tikras HUTT DDC55 privalumas. Šį lyną galima bet kada nuimti ir paleisti robotą dirbti be jo.

Pavyzdžiui, jei jis darbuosis patalpų viduje ir manysite, kad tas saugos lynas tik maišysis, galite jo nenaudoti.

Su kvadratinės formos HUTT W55 robotu to padaryti nepavyks, nes jo lyno nuimti galimybės nėra.“

Kas ten per specialios kapsulės?

„Aš galvojau, kad šiame paketėlyje bus koks skystis, bet pasirodo yra štai tokia tabletė. Ją belieka įmesti į pakuotėje esantį buteliuką, į kurį prieš tai pripylėte vandens.

Jis pradeda putoti, tabletė ištirpsta ir čia turime tokį, kaip langų valymo skystį (9:55 min.).“

Pultai abiejų robotų vienodi, tai gal vienu juo galima valdyti abu modelius?

„Taip, galima. Štai paėmiau HUTT DDC55 nuotolinį valdymo pultelį ir juo galiu valdyti kvadratinės formos baltąjį HUTT W55.

Belieka tik robotą įjungti – paspausti jo apačioje esantį mygtuką – padėti robotą ant paviršiaus, jis iškart padidina siurbimo galią ir prilimpa prie paviršiaus, ir jau galite su valdymo pulteliu jį kontroliuoti (10:30 min.).

Beje, robote yra integruoti jutikliai, kurie leidžia robotui aptikti kraštą ir taip nenukristi. Štai kaip tai atrodo (10:57 min.).

Norint robotą išjungti, tereikės paspausti viršuje esantį mygtuką.

HUTT DDC55 įjungimo mygtukas yra viršuje ir šis įrenginys po paviršių juda kiek kitaip. Na, jo juk ir forma visai kitokia, tad čia nieko stebėtino.

Gerai yra tai, kad jame taip pat integruoti jutikliai, kurie leidžia aptikti kraštą ir robotui nuo jo nenukristi (11:35 min.).“

Langų valymo robotų bandymai ir testų rezultatai

Toliau apžvalgininkas abu modelius išbandė ant akvariumo.

Pirmiausiai jis ant „HUTT W55“ robot valymo šluostės užpurškė to paruošto valymo skysčio, įjungė robotą, jį pritvirtino prie akvariumo stiklo ir paleido darbuotis (12:35 min.).

Tą patį apžvalgininkas padarė ir su „HUTT DDC55“ valymo robotu (13:14 min.).

Toliau abu įrenginiai buvo išbandomi ant langų ir šiuo testu apžvalgininkas norėjo įsitikinti, kuris robotas dirba greičiau, valo efektyviau ir kaip skiriasi pats langų valymo principas (14:20 min.).

„Ir šįkart nugalėjo baltos spalvos, kvadratinės formos HUTT W55 modelis. Jis greičiau atliko darbą.

Vizualiai valymo kokybė atrodo vienodai gera, bet man atrodo, kad šiek tiek geriau langus išvalė juodasis HUTT DDC55.

Iš kitos pusės, baltasis HUTT W55 tą atliko greičiau ir jei savo namuose turite didelius langus, tada toks modelis gali būti geresniu pasirinkimu.“

Apžvalgininkas dar sumąstė „Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ langų valymo robotą pritvirtinti prie lubų (17:00 min.).

„Jei jums reikės išplauti lubas, šis valymo robotas tą galės padaryti. Prisisiurbimo galios jam užtenka save išlaikyti ir valyti lubas.

Man atrodo, kad aš radau sau tą robotą, kuris plaus mano namų lubas. Šis robotas nekrenta nuo lubų net tuo atveju, kai užstringa.“

Galutinis verdiktas

„Galiu patvirtinti, kad abu langų valymo robotai pasirodė labai gerai.

Man atrodo, kad kvadratinės formos HUTT W55 darbuojasi greičiau. Jis tinka tiems, kurie savo namuose turi didelius langus. HUTT DDC55 tą patį plotą valo ilgiau.

Visgi, HUTT DDC55 yra šiek tiek galingesnis, nors ir valymo kokybės atžvilgiu aš didesnio skirtumo tarp šių dviejų įrenginių nematau.

Beje, dar vienas įdomus momentas. Dėl savo formos HUTT DDC55 negali išvalyti pačių langų kampų. Tikėjausi, kad kvadratinės formos HUTT W55 tą sugebės padaryti, bet pačiuose kampučiuose ir jis palieka nevalytų vietų. Tad šiuo atveju didesnio skirtumo nėra.

Svarbus dar vienas momentas. Abu robotai turi integruotas baterijas, bet jų energija yra naudojama tik tam, kad nutrūkus elektros tiekimui jie išliktų savo vietose ir nenukristų.

Tokiu atveju robotai pradeda skleisti garsinį signalą ir taip įspėja, kad dingo elektra. Jie išlieka vienoje vietoje, niekur nejuda ir taip nenukrenta.

Abu robotai puikiai dirba ant įvairaus paviršiaus: tiek plytelių, spintų, įvairaus storio stiklo, kietų grindų, laminato ir pan. Dabar laminatas yra populiarus ir pas mane net lubos yra juo padengtos. Patys matėte, kad robotai ant jo dirba puikiai.

Dar vienas pastebėjimas. Kai ant robotų šluosčių purkšite valymo skystį, stenkitės, kad jo nepatektų ant jutiklių ir judėjimo mechanizmų. Ypač tas pasakytina apie kvadratinės formos HUTT W55.

Jei tos drėgmės bus per daug, robotas slys nuo paviršiaus. Tad tiesiog nuo jutiklių ir judėjimo mechanizmų – tų ratukų – nuvalykite perteklinę drėgmę ir viskas.“

Po šia apžvalga yra paliktas ir vienas labai naudingas žiūrovės komentaras

„Dėkui už apžvalgą. Aš užsisakiau juodąjį HUTT DDC55 robotą. Jį pasirinkau dėl užtikrinamos galios. Tai yra galingiausias robotas tokioje kainų kategorijoje.

Be to, jo dydis man buvo ypač svarbu. Kadangi mano namuose yra įstiklinta lodžija ir tarpas tarp stiklo ir metalinių grotelių 12 cm – čia netelpa nei vienas langų valymo robotas. Įprastai jie yra bent 13 cm storio.

Ir tik HUTT DDC55 yra 8 cm storio. Na, dar rinkoje atsirado Xiaomi Bobot modelis, kuris yra 9,7 cm storio.

Kitas HUTT DDC55 privalumas yra jo šluostės. Jos yra standartinio dydžio ir tokias Aliexpress parduoda ne vienas pardavėjas.

Tik neverta jų pirkti iš oficialaus pardavėjo, nes kainos tai kosminės: 10 dolerių už 2 vienetus. Geriau jau paieškoti pigiau ir aš 24 vnt. įsigijau už labai priimtiną kainą.

Šių šluosčių geriau iškart įsigyti daugiau, nes vienu kartu norėsis išvalyti visus langus ir tikrai tų kelių pakuotėje esančių porų neužteks.

Juk nelakstysite jų plauti, džiovinti ir vėl dėti ant roboto. Geriau iškart uždėti naują šluostę, išvalyti visus langus, o po to ramiai išskalbti šluostes, jas išdžiovinti ir pasidėti sekančiam langų valymui.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Mijia HUTT W55“ (kvadratinės formos):

  • Aliexpress - 174,22 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 19 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

„Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ (juodos ir baltos spalvos modeliai):

  • Aliexpress - 268,83 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress - 265,09 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 5 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

Valymo šluostės „Xiaomi Mijia HUTT DDC55“ robotui (24 vnt.):

  • Aliexpress - 10,12 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 22 % nuolaida;
    • 1,62 € už siuntimą į Lietuvą.

 

„Xiaomi Bobot WIN3060“ (kvadratinės formos):

  • Aliexpress - 231,62 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 25 % nuolaida;
    • Lenkijos sandėlio;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 2-7 dienas.

 

„Xiaomi Bobot WIN3060“ langų valymo roboto apžvalgą rasite čia:

„Turintiems didelius langus – tai yra tiesiog nepakeičiamas įrenginys“: išbandė puikiai vertinamą bei įvairių paviršių valymui tinkamą „Xiaomi Bobot WIN3060“ langų valymo robotą ir liko nustebęs tuo, ką jis sugeba („Xiaomi Bobot WIN3060“ apžvalga, Video, iš Lenkijos sandėlio)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()