Tai bus naujas hitas? Kuo pasižymi „Dreame F9“ ir kodėl jis duoda į kaulus populiariajam „Xiaomi Mi Robot 1C“ (Lenkijos sandėlio papildymas 2020 09 14, paskutiniai vienetai, Video)  (1)

„Dreame“ yra dukterinė „Xiaomi“ kompanija ir dabar pristatė savo pirmąjį robotą dulkių siurblį „Dreame F9“. Šią kompaniją gerai žinome dėl jos gaminamų labai kokybiškų ir už gerą kainą parduodamų belaidžių dulkių siurblių, o kaip bus su robotais dulkių siurbliais? Ar pirmas blynas neprisvilęs? Pasižiūrėkime įdėmiau ką siūlo „Dreame F9“ ir kuo jis pranašesnis už vieną pigiausių „Xiaomi“ robotų dulkių siurblių „Xiaomi Mi Robot 1C“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija

„Dreame F9“ robotas dulkių siurblys:

  • Aliexpress194.51 € (2020 09 14);
    • 28 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą per 3-7 dienas;
    • liko tik 10 vnt.
  • Aliexpress203,49 € (išpirkta);
    • 28 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą per 3-7 dienas;

„Xiaomi Mi Robot 1C“ robotas dulkių siurblys:

  • Gearbest - 216 €;
    • 41 % nuolaida;
    • 41,04 € pristatymas į Lietuvą Priority Line metodu.
  • Aliexpress - apie 260 € su pristatymu.

O kodėl nusprendėme tarpusavyje palyginti „Xiaomi Mi Robot 1C“ ir „Dreame F9“? Todėl, kad tai vieni naujausių robotų dulkių siurblių rinkoje bei patenka praktiškai į tą pačią kainų kategoriją.

 

Greitai perbėgus per specifikacijas netgi atrodo, kad tai labai panašūs robotai, tačiau yra ir keletas itin svarbių skirtumų.

Pirmas skirtumas - robotų dydis ir svoris. Apie robotų išvaizdą tikriausiai kalbėti daug prasmės nėra, nes čia jau yra kiekvieno asmeninis skonis ir titulinėje nuotraukoje matote „Dreame F9“, o žemiau „Xiaomi Mi Robot 1C“.

O štai dydžio ir svorio klausimu jau yra svarbių dalykų. Štai „Xiaomi Mi Robot 1C“ yra 35,3 x 35,5 x 8,15 cm išmatavimų, o „Dreame F9“ - 35 x 35 x 8 cm.

Praktiškai tas pats, bet „Dreame F9“ yra siauresnis ir 15 mm plonesnis. Atrodo menkniekis, bet kai robotas dėl tokio menkniekio negebės palįsti po spintele ir susiurbti atliekų, tai laikui bėgant pradės erzinti vis labiau. Akivaizdu, jog šiuo aspektu laimėtojas yra „Dreame F9“.

Ir „Dreame F9“ į kaulus duoda svorio klausimu. Kaip nurodo gamintojas, „Dreame F9“ sveria vos 1,5 kg, kai tuo tarpu „Xiaomi Mi Robot 1C“ 3,6 kg!

 

Antras skirtumas - baterijų talpa. Čia ir vėl akivaizdus laimėtojas yra „Dreame F9“. Jis turi 5200 mAh talpos bateriją, o „Xiaomi Mi Robot 1C“ tik 2400 mAh. Tai reiškia, kad vienu įkrovimu „Dreame F9“ gali dirbti ilgiau - iki 2,5 val ir išvalyti iki 250 m2 plotą.

Abu siurbliai patys grįžta prie įkrovimo stotelės, įkrauna baterijas ir tęsia darbą nuo ten, kur baigė.

Trečias skirtumas - „Dreame F9“ turima elektroninė vandens talpa. Nors abu robotai dulkių siurbliai turi vienodos talpos sausų atliekų dėžutes - po 600 ml - bei atskirai pritvirtinamas vandens talpas - po 200 ml - tačiau „Dreame F9“ ji yra pažangesnė.

Dėka integruotos elektronikos - palaikomas tolygus vandens padavimas. Tai reiškia, kad pritvirtinama, lengvai nuimama, antibakterinė ir skalbiama plaušinė sudrėkinama tolygiai, kas leidžia pasiekti maksimalų grindų plovimo efektą.

Ketvirtas skirtumas - „Dreame F9“ palaiko daugiau valymo režimų. Naujasis robotas dulkių siurblys iš viso palaiko net 7 valymo režimus: 4 sauso siurbimo ir 3 grindų plovimo. „Xiaomi Mi Robot 1C“ palaiko 4 sauso siurbimo ir vieną grindų plovimo režimą.

 

Robotų dulkių siurblių panašumai?

Likusiais aspektais didesnių skirtumų tarp šių dviejų robotų dulkių siurblių nematyti. Abu įveikia iki 2 cm aukščio kliūtis; užtikrina 2500Pa siurbimą, turi galybę daviklių, kurie apsaugo nuo kritimų, trankymosi į baldus ir leidžia orientuotis aplinkoje.

Beje, robotai turi dvigubus giroskopo jutiklius, kurie dirba drauge su VSLAM algoritmu (Visual Simultaneous Localization and Mapping), leidžiančiu sukurti virtualų patalpų žemėlapį.

Taip pat galite pastebėti, kad abu robotai viršuje turi juodus objektyvus – „TOF“ jutiklius. Pasinaudoję šiuo jutikliu, robotai dulkių siurbliai tiksliau nustato kur yra durys, praėjimai ir taip gali geriau orientuotis kambaryje.

Žvelgiant techniniu požiūriu, robotas dulkių siurblys išmatuoja atstumus, pasitelkęs „TOF“ ir tranzitinio laiko metodą (greitis + atstumas).

Optinis jutiklis yra prietaisas, kuris pasinaudoja šviesa, kad aptiktų objektus, ir jo nereikia painioti su kameromis.

Tad tie, kurie išsigandote išgirdę „objektyvas“ ar „optinis jutiklis“, galite būti ramūs – šie robotai tikrai nefotografuoja, nefilmuoja ir nedaro nieko panašaus.

 

„Dreame F9“ labai patogu valdyti su išmaniąja programėle, kurią galima įsidiegti į Android ir iOS įrenginius.

Programėlėje galėsite matyti valymo žemėlapius, valymo trukmę, baterijos energijos likutį, kur yra robotas, rinktis valymo režimus, sudaryti valymo tvarkaraščius, pasirinkti visus arba konkrečius kambarius, nurodyti konkrečią valymo teritoriją, nurodyti virtualias sienas, no-go teritorijas, atnaujinti programinę įrangą ir t.t.

Apibendrinus galima drąsiai sakyti, kad „Dreame F9“ yra labai pažangus robotas dulkių siurblys, pagrindiniais aspektais lenkiantis „Xiaomi Mi Robot 1C“ ir dabar dar parduodamas už puikią kainą (203,49 €). Vargiai pavyktų už tokią kainą rasti analogiškomis savybėmis pasižymintį robotą dulkių siurblį.

Štai ir šis apžvalgininkas yra labai patenkintas savuoju „Dreame F9“. Nors apžvalga yra prancūzų kalba, tačiau joje pateikiami valymo testų rezultatai ir iš bendros apžvalgininko nuotaikos galima spręsti, jog „Dreame F9“ yra puikus pasirinkimas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (1)