„Be žodžių – tai geriausios belaidės Xiaomi ausinės ir taškas“: futuristiškos išvaizdos, super plataus funkcionalumo ir nuostabios garso kokybės ausinės sužavėjo apžvalgininką („Xiaomi Youpin FIIL CC“ belaidžių ausinių apžvalga, Video)  (1)

„Pagaliau Xiaomi išmoko gaminti tinkamo dydžio belaides ausines. Šios ausyse laikosi geriausiai ir iš visų kompanijos iki šiol pagamintų belaidžių ausinių, šių užtikrinama garso kokybė yra pati geriausia. Gana neįprastas ausinių dėkliukas, kokybiški mikrofonai, praktiškai jokio užlaikymo ir net specialiai šioms ausinėms sukurta programėlė su ekvalaizeriu (garso vienodintuvu). Moka Xiaomi padaryti gerą produktą. Jiems tik to tereikia užsinorėti.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Youpin FIIL CC“ belaidės ausinės:

  • Aliexpress63,07 €;
    • 25 % nuolaida;
    • 2,27 € už siuntimą į Lietuvą.

„Kai sutelktinio finansavimo platformoje pamačiau šias ausines, negalėjau patikėti, kad Xiaomi gamina tokio dizaino produktą. Tai visiškai neatitinka jų stiliaus.

Bet kai perskaičiau komentarus, nusprendžiau, kad man reikia šių ausinių.“

„Supakuotos ausinės labai gerai, viskas aukščiausiame lygyje ir čia net nėra ką kalbėti.

Viduje rasime pačias ausines ir neįprastą dėkliuką su C-tipo USB jungtimi, įkrovimo laidą ir naudojimosi instrukciją.

Aš užsisakiau pilkos metalo spalvos modelį, bet pasiūloje galima rinktis ir žalios arba rožinės spalvos ausines.

Xiaomi Youpin FIIL CC dėkliukas atrodo nerealiai, bet kalbant apie funkcionalumą, čia jau kita medalio pusė.“

„Dėkliukas neturi jokio dangtelio ir į jį įdėtos ausinės yra atviros. Tiesa, magnetai labai stiprūs ir ausinės neiškrenta net stipriai šį dėkliuką kratant (1:55 min.).

Dėkliukas su ausinėmis lengvai telpa kelnių kišenėje ir jį nešiotis su savimi patogu. Dėkliuke turime 350 mAh talpos bateriją, kurios energijos įkrauti ausinėms užteks 3 kartus.

Belaidžio įkrovimo čia neturime ir dėkliuko baterija įkraunama su pakuotėje esančiu C-tipo USB laidu.

Dėkliuko korpusas yra plastikinis, pagaminimo kokybė aukščiausio lygio. Valyti jį ateityje tikriausiai bus kiek nepatogu, bet atrodo – tiesiog nerealiai.

Kaip ir minėjau, dėkliukas lengvai telpa kelnių kišenėje ir yra ganėtinai kompaktiškas: 51 x 43 x 19 mm. Sveria 37 gramus. Išimti ausines iš jo patogu ir viena ranka.“

„Kiekviena ausinė sveria po 4 gramus, kojelės yra kvadratinės formos ir atrodo tiesiog įspūdingai.

Korpusas ausinių plastikinis, pagaminimo kokybė puiki. Atitinka IPX4 standartą, tad yra atsparios vandeniui. Tai yra vienas geresnių rodiklių, nors ir TWS ausines su IPX5 standartu esu turėjęs.

Pačios Xiaomi ausinės ausyse laikosi gerai, net ir sportuojant neiškrito. Ant ausinių yra šviesos indikatoriai, tačiau grojant muzikai – jie nemirksi, kas man yra labai svarbu.

Ausinės su telefonu suporuojamos Bluetooth 5.0 ryšiu ir tai vyksta žaibiškai. Diapazonas labai geras. Palaikomi AAC ir SBC muzikos atkūrimo formatai.

Išbandžiau su iPhone, Pixel ir OnePlus telefonais ir su visais jais garso kokybė buvo aukščiausio lygio ir baterijų tarnavimo rodikliai buvo tokie patys.“

„Deja, bet ausinės vienu įkrovimu dirba ne taip jau ir ilgai – 3 val. Taip pat čia neturime ANC technologijos, tačiau muzikos klausantis esant 70 proc. garso lygiui – aplinkui esančių garsų negirdėti.

Ausinių valdymas yra jutiklinis ir liečiant ausinių kojeles galima valdyti dainas, jas perjungti, garsą didinti/mažinti, iškviesti balso asistentus. Su šiomis ausinėmis yra patogu ir dėvint kepurę, kas bus svarbu šaltuoju metų laiku.“

„Xiaomi Youpin FIIL CC“ programėlė ir valdymo galimybės

„Nuskenavus ant pakuotės esantį QR kodą, atsisiųsite ir įsidiegsite Xiaomi Youpin FIIL CC ausinėms skirtą programėlę.

Joje praktiškai viskas yra kinų kalba, bet ir be didesnių pastangų sugebėsite ja naudotis. Vienas iš pagrindinių jos privalumų, kad galima ausinėse aktyvuoti vieną iš trijų režimų: žaidimams skirtą, muzikos klausymui ar filmų žiūrėjimui.“

„Aktyvavus žaidimų režimą, praktiškai nėra jokio garso atsilikimo, žaidžiant PUBG ar žiūrint Youtube. Bent jau aš nepastebėjau – štai testavimo pavyzdys (4:47 min.).

Programėlėje dar yra ir garso vienodintuvas su jau įdiegtais garsų nustatymo pasirinkimas bei galima viską valdyti patiems. Nustatymų pakeitimai momentaliai perduodami į ausines. Reikia daugiau žemų tonų? Prašom.

Ši programėlė puikiai dirba su iOS ir Android įrenginiais ir joje galima matyti kiek energijos liko ausinėse. Deja, bet niekur nerodo dėkliuko baterijos energijos lygio ir ant dėkliuko tėra vienas šviesos indikatorius, pagal kurį gana sudėtinga orientuotis.“

„Xiaomi Youpin FIIL CC ausinės turi dinamines 13,1 mm diafragmas ir jos atidirba visais 100 proc.

Kalbant apie ausinių mikrofonus, tai nors jie ir ne Apple lygio, bet visa galva geresni palyginus su iki šiol Xiaomi sukurtų ausinių mikrofonais. Štai jų veikimo pavyzdys (5:45 min.).

Kalbant apie garso kokybę, tai ji yra puiki. Labai stiprus garsas ir jo čia yra daug. Tiesiog neįmanoma muzikos klausytis esant 100 proc. garso lygiui.

Jau ir iš dėžutės išimtos ausinės yra gerai subalansuotos ir užtikrina kokybišką garsą. Užtektinai yra žemų tonų, gera detalizacija ir tiesiog malonus garsas, kurį galite keisti ir su programėles pagalba.

Gana įdomu yra tai, kad Airpods ausinės geriau atrodo, kai dirba su Apple telefonais, tačiau su Android telefonais geresnės yra Xiaomi Youpin FIIL CC.“

„Pastebėjau ir dar vieną įdomų momentą. Nors čia turime Xiaomi TWS ausines, bet garso kokybė yra geresnė ne su Xiaomi telefonais, o kitų kompanijų įrenginiais.

Esu įsitikinęs, kad gamintojas ateityje atsiųs programinės įrangos atnaujinimus ir Xiaomi Youpin FIIL CC garso kokybė dar labiau pagerės.

Iš kitos pusės, aš ir dabar garso kokybei neturiu kažkokių pastabų. Su programėlėje esančiu garso vienodintuvu galima daryti ką tik nori ir pasirinkti tokį garsą, koks asmeniškai yra maloniausias.“

Galutinis verdiktas

„Apibendrinus, stilingas, nišinis produktas, kurio puiki kaina nė iš tolo neatspindi visų jo privalumų.

Trūkumai? Gana trumpas ausinių veikimas vienu įkrovimu, nėra belaidžio įkrovimo, artumo jutiklių – dėl kurių ausinės pačios sustabdytų/paleistų muziką, aplinkos triukšmo slopinimo (ANC), programėlė kinų kalba, dėkliukas neturi dangtelio ir kuklokas kodekų rinkinys.

Ir vis tiek. Visus trūkumus atsveria nuostabi išvaizda, labai gera pagaminimo kokybė, kokybiški mikrofonai ir daugiau nei puiki garso kokybė.

Niekada negalvojau, kad Xiaomi sugebės sukurti gražiai atrodančias, labai gerą garso kokybę užtikrinančias ir dar už padorią kainą parduodamas belaides ausines. Bet jiems pavyko. Ausines rekomenduoju 100 proc.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(13)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: