Išskirtinis žaidimams skirtas komplektas iš AOC: idealiai veiksmo žaidimams, net 4K 144 Hz „AOC AG324UX“ monitorius su įspūdingomis galimybėmis ir užburiančiu RGB pašvietimu, specialiai žaidimams sukurta klaviatūra, pelė ir kilimėlis („AOC AG324UX“ apžvalga, foto)  ()

Kelias savaites bandėme įspūdingą AGON serijos komplektą:

Specialiai žaidimams sukurtą AGON serijos 31,5 colių monitorių „AOC AG324UX“ - super ryškios spalvos, idealiai tinka veiksmo žaidimams ir darbui

Įspūdingą AGON serijos klaviatūrą AGK700

Programuojamą AGON serijos AGM700 žaidimų pelę

Visiškai prabangai - AGON serijos pelės kilimėlį AMM700


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuteriniai žaidimai su laiku vis tobulėja. Sklandesnės, įvairesnės animacijos ir ryškesnė grafika yra lengviausiai pastebimi to tobulėjimo požymiai. Aišku, tam, kad pamatytumėte visą aukščiausios klasės žaidimų grožį, reikia gero kompiuterio, bet pagrindinis kontakto taškas tarp žaidėjo ir žaidimo vis tiek yra monitorius ir valdymo įrenginiai.

„AOC AG324UX“ yra specialiai kompiuterinių žaidimų entuziastams sukurtas monitorius, kuris turi daugybę viliojančių savybių. Šį monitorių bandėme kelias savaites ir turime ką apie jį papasakoti.

AOC AGON Pro AG324UX“ - tai 31,5 colių monitorius, skirtas tikriems kompiuterinių žaidimų entuziastams. Modernus, aštrus dizainas, aukšta skiriamoji geba ir greitas reakcijos laikas idealus žaidimams. Baigus žaisti AG324UX tampa puikiu darbo bei turinio vartojimo įrankiu.

Skubantiems trumpai pateikiame glaustą svarbiausių „AOC AG324UX“ savybių sąrašą:

„AOC AG324UX“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~ 1020 €

 

Privalumai: 

  • Modernaus, ergonomiško dizaino monitorius
  • Išskirtinės kokybės AGON serija, skirta specialiai kompiuteriniams žaidimams
  • 31,5 colių ekrane yra daug erdvės ir žaidimams, ir darbui
  • Puikiai tinka šaudyklių mėgėjams 
  • Ryškus LED RGB apšvietimas (galima išjungti/įjungti)
  • „Light FX“ sistema - apšvietimą galima sinchronizuoti su kitais AOC įrenginiais
  • „Vesa“ 100 x 100 standarto laikiklis, galima kabinti ant sienos
  • Gali būti pasuktas į vertikalią padėtį
  • Atskiras laidinis valdymo pultas
  • Integruotas, bet paslepiamas kabliukas ausinėms 
  • Daug USB lizdų, su USB-C galima įkrauti net nešiojamą kompiuterį! (90W)
  • Labai ryškios, gyvos ir tikslios spalvos, didelis pikselių tankis, platus apžvalgos kampas;
  • Puikiai tinka spalvingo, raiškaus turinio peržiūroms
  • Net 3 integruoti žaidimų režimai, 3 suasmeninti režimai + režimas filmams
  • Puikiai tinka darbui
  • KVM jungiklis - galima prie monitoriaus prijungti du kompiuterius
  • Galima vienu metu stebėti dviejų šaltinių turinį (Picture by Picture);

Trūkumai:

  • 16 tamsėjimo zonų nėra daug - juoda spalva niekada nėra labai gili ir tikroviška
  • Ekranas galėtų šviesti ryškiau (350  cd/m²) - labai ryškiai apšviestame kambaryje norėtųsi, kad ekranas šviestų ryškiau.
  • RGB apšvietimas, jam skiriama energija ir kūrėjų dėmesys daliai pirkėjų atrodys nereikalingas.
  • Du 8 W garsiakalbiai nepasižymi aukšta kokybe - tikriausiai norėsite užsidėti ausines

„AOC AG324UX“ techninės charakteristikos

Ekrano tipas - IPS;

Tikroji įstrižainė - 31,5 coliai, 80 cm.;

Raiška - UHD (4K, 3840 x 2160 PX), 16:9;

Dažnis - 144 Hz, prisitaikantis;

Ryškumas - 350  cd/m²;

Kontrastas - 1000:1 tipinis ir 80 000 000:1 dinaminis;

HDR standartas - „DisplayHDR 400“;

Lizdai - 1 x „DisplayPort 1.4“, 2 x HDMI 2.1, 2 x USB-C 3.2, 4 x USB A, 1 x USB UP, 3 x 3,5 mm audio (ausinėms ir mikrofonams).

Pakuotėje rasite patį monitorių, jo stovą, laidų tvirtinimo detales, tris laidus („DisplayPort“, HDMI 2.1 ir USB A į C), prijungiamą valdymo skydelį bei instrukcijas.

AOC AG324UX nėra labai sunkus monitorius ir jį lengvai išpakuosite ir vienas, nors papildomos rankos praverstų vien dėl saugumo. Monitoriaus surinkimo instrukcijos yra atvaizduotos grafiškai ir yra lengvai sekamos.

Prie vertikalios atramos pirmiausia prisuksite kojas, o tada stovą įstatysite į monitoriaus nugarėlėje esantį VESA standarto lizdą. Galiausiai, iš polistirolo lopšio iškelsite AG324UX monitorių. Būtinai įsitikinkite, kad stovas iš tikrųjų tvirtai laikosi monitoriuje ir turėkite omenyje, kad jis yra reguliuojamas, todėl būkite atsargūs - juk tai brangus daiktas.

Bet šiam procesui įrankių net neprireiks - stovas su garsiu kiktelėjimu atsiduria savo vietoje.

„AOC AG324UX“ - aštri geimerių estetika

AOC šį monitorių sukūrė negalvodama apie nuobodžias biurų sienas - AG324UX yra sukurtas specialiai žaidimams ir tuo jis akivaizdžiai norėtų pasigirti.

Šis monitorius turi žymę AGON - tai 2016 metais paleistas prekės ženklas, žymintis aukštos klasės monitorius, kuriuos AOC kuria specialiai žaidimams. Tai - savotiškas kokybės ženklas, verčiantis kilstelėti lūkesčius.

Matinės juodos ir raudonos spalvų estetika, žyminti ne tik monitorių, bet ir aliumininį jo stovą, atrodytų labai jau ryškiai, bet AG324UX nugarėlė turi LED apšvietimą, kuris nuspalvina už įrenginio esančią sieną ir taip priverčia pamiršti bet kokias mintis apie subtilumą.

Dar viena spalvinga LED juostelė yra monitoriaus apačioje. Žinoma, tai - „Light FX“ sistema, kurią galima sinchronizuoti su kitais AOC įrenginiais (kelis paminėsime vėliau), kad spalvos būtų suderintos.

Pats monitoriaus stovas turi integruotą projektorių, kuris tiesiai po ekranu (galite įsivaizduoti - priešais klaviatūrą) atvaizduoja AGON užrašą arba logotipą - šios projekcijos spalvos, žinoma, yra valdomos. Ir ją galima išjungti, kaip ir visą RGB apšvietimą, jei toks stilius jums nėra prie širdies. Stovo nugarėlėje yra griovelis laidams paslėpti.

Kalbant apie stovą - AG324UX ant stalo įsitaiso labai stabiliai ir tam nereikia jokių įrankių. Monitorius naudoja „Vesa“ 100 x 100 standarto laikiklio tvirtinimą, todėl norėdami jį galėtumėte prikabinti prie sienos.

Aliumininės konstrukcijos stovas, kurį rasite pakuotėje, yra reguliuojamas - monitorių aukštyn galima kilstelti vienu pirštu (judesio amplitudė - 130 mm), jis lengvai sukiojasi į šalis (po 20° į abi puses) ir gali būti paverčiamas iki 21° kampu. Visa tai labai padeda žaidimų vietos ergonomikai.

Daugeliui žaidimų to neprireiks, bet AG324UX gali būti pasuktas į vertikalią padėtį - vėlgi, tam nereikia jokių įrankių ar pakelti stovo nuo stalo (nors reikia, kad monitorius būtų aukščiausioje padėtyje).

AG324UX nugarinėje dalyje yra visos reikalingos jungtys, įskaitant keturis USB A, vieną USB C, porą HDMI 2.1. Verta paminėti, kad HDMI 2.1 standartas dar nėra labai plačiai paplitęs, bet leidžia 8K rezoliuciją 60 kadrų per sekundę greičiu ir 4K 120 kadrų per sekundę greičiu.

Monitoriaus gale taip pat yra ir valdymo rankenėle, kuri sunkiau pasiekiama tik tadai, kai monitorius yra vertikalioje padėtyje. Tiesa, to problema negalima laikyti, nes AG324UX pakuotėje yra atskiras laidinis valdymo pultas, iškeliantis monitoriaus mygtukus į naudotojui patogiausią vietą. Galiausiai, monitoriaus šone yra integruotas, bet paslepiamas kabliukas ausinėms - jis yra daug lengviau pasiekiamas nei dažno monitoriaus nugarėlėje slepiami laikikliai.

Apskritai, AOC AG324UX yra modernaus, ergonomiško dizaino monitorius, kurį lengva pritaikyti savo sėdėjimo pozicijai. Jis turi daug USB lizdų, todėl naudotojui bus lengva susitvarkyti su periferinių įrenginių laidynu. Na, o HDMI 2.1 galimybė apskritai yra labai moderni ir laukiama, nors 144 Hz galimybė lieka pasiekiama tik naudojant „DisplayPort 1.4“.

Ryškus ir tikslus vaizdas

AOC AG324UX turi IPS ekraną su WLED apšvietimu ir 16 tamsėjimo zonų. Čia - daug informacijos, kuri jums gali neatrodyti visai aiški, bet:

  • IPS - tai LCD tipas, pasižymintis puikiu spalvų atkūrimu ir plačiu apžvalgos kampu (šiuo atveju - 178 laipsniai į kairę ir į dešinę);
  • WLED apšvietimas - tai tiesiog baltų LED apšvietimas;
  • Tamsėjimo (dimming) zonos - tai ekrano lopai, kuriuos monitorius gali tamsinti atskirai, nesumažindamas kitų vietų ryškumo. Tai padeda atkurti gilesnes juodas spalvas.

Visų pirma, į akis krenta tai, kad AOC AG324UX pasižymi labai ryškiomis, gyvomis ir tiksliomis spalvomis. Tai matoma ir parametruose (125 % sRGB, 107 % „Adobe RGB“), bet turėtumėte tai pamatyti, kad įvertintumėte. Žinoma, padeda ir 4K raiška su aukštu pikselių tankiu. Iš tikrųjų, AG324UX puikiai tinka spalvingo, raiškaus turinio peržiūroms - vaizdas išlieka ryškus žiūrint bet kokiu kampu. Savaime suprantama, AG324UX turi filmams skirtą režimą.

Aišku, trūkumų yra. 16 tamsėjimo zonų nėra labai daug - juoda spalva niekada nėra labai gili ir tikroviška. Bet tai nėra OLED ekranas, todėl juodai juodų spalvų tikriausiai niekas ir nesitiki. Tas HDR 400 standartas, aišku, yra svarbus, bet AG324UX pasiekia tik 350  cd/m² ryškumą. Tam tikromis aplinkybėmis - pavyzdžiui, labai ryškiai apšviestame kambaryje - norėtųsi, kad ekranas šviestų ryškiau. Matinis ekrano paviršius veikia maždaug taip pat gerai, kaip ir kitų rinkoje esančių monitorių - kai kurių atspindžių išvengti neįmanoma.

AG324UX - sukurtas pergalei, bet tinkantis ir darbui

Dizainas ir ekrano kokybė, žinoma, yra svarbūs, bet kur kas svarbiau tai, kaip AG324UX tvarkosi su žaidimais. O tvarkosi jis net labai gerai.

Aišku, kaip minėta, juodos spalvos čia nėra tokios juodos, kokios galėtų būti, jei tai būtų OLED monitorius ar ekranas turėtų daugiau tamsėjimo zonų. Tačiau pikselių tankis čia yra išties didelis, o dinamiškai reguliuojamas 144 Hz dažnis teoriškai leidžia pasiekti 144 kadrų per sekundę greitį. Paprastai tariant, šis monitorius galėtų prisitaikyti prie labai pajėgaus kompiuterio darbo ir laimingai leistų žaidimus 4K raiška 144 kadrų per sekundę greičiu.

Tuo tarpu 1 ms reakcijos laikas labai patiks šaudyklių mėgėjams ir bent jau teoriškai pagerins pergalės tikimybę (bus lengviau preciziškai reaguoti į tai, kas matoma ekrane).

Kalbant apie skirtingus žaidimus, AOC AG324UX turi tris integruotus žaidimų režimus, skirtus šaudyklėms, lenktynėms, strateginiams žaidimams, ir tris suasmenintus režimus, kuriuos sukurs pats žaidėjas. Geriausia tai, kad režimą galima pakeisti žaidimo metu - savo žaidimų režimus galite palikti po vienu iš valdymo pultelio mygtukų. Žaidimų režimai skiriasi spalvų atvaizdavimu, judesių apdorojimu. Tiesa, skirtumas tarp šaudyklės ir lenktynių režimų nėra akivaizdus, bet patyrinėję monitoriaus meniu rasite sau tinkamiausius nustatymus.

Tikriausiai nėra didelės prasmės skirti daug dėmesio produktyvumui. Bet AOC AG324UX turi įdomių funkcijų, kurios gali pasitarnauti dirbant. Pavyzdžiui, prie jo galima prisijungti USB-C jungtimi, kuri dar ir įkraus tokią galimybę turintį nešiojamą kompiuterį - šis monitorius gali pasiūlyti iki 90 W galią!

Be to, jis turi vadinamąjį KVM jungiklį, kuris leidžia prie monitoriaus prijungti du kompiuterius (pavyzdžiui, vieną darbui, kitą - žaidimams) ir abu juos valdyti ta pačia klaviatūros ir pelės kombinacija.

Tuo atveju, žinoma, periferinius įrenginius reikia jungti tiesiai į monitoriaus korpuse esančius USB lizdus. Tiesą sakant, AOC AG324UX be vargo apdoros abu šaltinius vienu metu - pusę ekrano galite skirti vienam kompiuteriui, kitą - kitam.

31,5 colių ekranas turi daug erdvės darbo sprendimams, o IPS ekranai taip lengvai neįdega (nenumarina savo pikselių) nuo stovinčio vaizdo kaip OLED, todėl tai yra neblogas ne tik žaidimų, bet ir darbo bei turinio vartojimo monitorius.

Tai viskas puiku - AOC AG324UX yra tobulas žaidimų monitorius? Na, tobulų įrenginių, greičiausiai, nebūna.

Vėl tenka priminti, kad maksimalus AG324UX ryškumas siekia 350  cd/m² - tai nėra labai daug. „DisplayHDR 400“ standartas nurodo, kad spalvos bus ryškios, bet ekranas galėtų šviesti labiau.

Šiame monitoriuje esantys du 8 W garsiakalbiai nepasižymi aukšta kokybe - tikriausiai norėsite užsidėti ausines.

Papildomai - rekomenduojama periferinė įranga

Pristatyti AOC jums nereikia - tai yra nuo 1934 metų veikianti elektronikos kompanija, kadaise labiausiai garsėjusi savo televizoriais ir monitoriais. Dabar AOC gali pasiūlyti ne tik tokį monitorių kaip AG324UX, bet ir kokybiškų periferinių įrenginių. Kartu su moninotirumi išbandėme kelis pavyzdžius iš tos pačios AGON linijos.

Tai nėra komplektacijos dalis, juos reikia užsakyti atskirai, bet jei atvirai, jie to verti. 

Įspūdinga AGON serijos AGK700 klaviatūra

Į porą AG324UX USB lizdų galite įjungti AGK700 klaviatūrą. Tai - pilno dydžio klaviatūra su visais skaitmenų mygtukais. Ir taip, perskaitėte teisingai - ji jungiama į du USB lizdus. Bent jau laidas yra gražiai apvytas, o klaviatūros korpuse yra vienas USB-A lizdas.

AGK700 klaviatūra“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~ 179 €

   

Privalumai: 

  • Pilna klaviatūra su dedikuotais skaitmenų mygtukais
  • Jungiama į du USB lizdus
    Labai patogi, tiksli, smagiai kliksinti, ryškiai šviečianti ir labai kokybiška
  • Pilnas RGB apšvietimas su reguliuojamais efektais
  •  „Light FX“ sistema - RGB apšvietimas sinchronizuojamas su kitais AOC įrenginiais
  • papildomi WASD klavišai - galima išryškinti svarbiausius mygtukus
  • Minkšta atrama riešams
  • Aliuminė, ryškiai raudona garso valdymo rankenėlė

Trūkumai:

  • Didoka kaina
  • Ne visiems patiks klavišų garsas

Pats AGK700 klaviatūros korpusas yra metalinis ir labai standus. Mūsų atveju, naudojami „Cherry MX Red“ jungikliai, kurie pasižymi labai garsiu, bet kartu ir mielu, senas mechanines klaviatūras primenančiu kliksėjimu.

Šių mygtukų aktyvavimui reikia tik 45 gramų spaudimo, o tai, gamintojo teigimu, padės žaidimuose (ypač šaudyklėse) judėti greičiau.

Žinoma, galima rinktis ir kitokius „Cherry“ jungiklius, o klaviatūrų modifikuotojai labai pasilinksmintų keisdami šio mygtukyno savybes. Tai, beje, galėsite padaryti iš karto - pakuotėje yra papildomi WASD klavišai, leidžiantys išryškinti žaidėjams svarbiausią klaviatūros vietą.

Čia taip pat rasite ir minkštą atramą riešams, kuri prie klaviatūros korpuso prisikabina magnetais.

Savaime aišku, AOC AGK700 klaviatūra turi pilną RGB apšvietimą. Apšvietimo režimą galite keisti spausdami mygtuką M - taip pereisite nuo pašėlusio spalvų parado prie pulsavimo ar kitų efektų.

Klaviatūros RGB apšvietimas yra sinchronizuojamas su kitais AOC įrenginiais. Po RGP režimo mygtuku šalia pagrindinės klaviatūros yra programuojamų („macro“)  mygtukų stulpelis.

Pati klaviatūra turi šiek tiek atminties, todėl tai, ką paslėpsite po tais 5 programuojamais mygtukais, prie kito kompiuterio persikels su visa AGK700. Klaviatūrą ir visą AOC periferiją galite valdyti per „AOC G-Tools“ programą. 

Galiausiai, būtina paminėti tą didelį raudoną tašką. Tai - garso valdymo rankenėlė, kuri irgi yra aliumininė. Galbūt tai nėra būtinas daiktas, bet ši rankenėlė leidžia greitai keisti garsą net nenuleidus akių nuo ekrano, o žaidėjams tai yra labai svarbu.

Spustelėjus šią rankenėlę daina sustos, o šalia yra ir dar keli papildomi medijos valdymo mygtukai.

Apskritai AOC AGK700  klaviatūra yra patogi, tiksli, smagiai kliksinti, ryškiai šviečianti ir labai kokybiška. „Cherry MX“ standartas leidžia rinktis iš kelių skirtingų jungiklių ir mygtukų antgalių, o papildomos funkcijos padeda ir žaidžiant, ir žiūrint filmus ar dirbant.

Be to, nors AGK700 yra pilna klaviatūra su dedikuotais skaitmenų mygtukais, ji vis tiek telpa tarp  AG324UX kojelių.

Ne ką mažiau įspūdinga AGON serijos AGM700 pelė

Šalia tokios klaviatūros AOC rekomenduotų įrengti AGM700 pelę. Ji yra iš tos pačios linijos, todėl dizainas liks idealiai suderintas. Ir, žinoma, ji taip pat turi sinchronizuojamą RGB apšvietimą, bet jis žaidimų laimėti nepadės.

„AGM700 pelė“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~ 54.90 €

   

Privalumai: 

  • P8 programuojami mygtukai
  • „Light FX“ sistema - sinchronizuojamas RGB apšvietimas
  • Pelės jautrumas net 16000 taškų colyje
  • Itin tikslūs „Omron“ mygtukai
  • Simetriška, bet labiau pritaikyta dešinei rankai
  • Reguliuojama svorių sistemą (5 x 5 g.) 

Trūkumai:

  • Sunkokai išimami svoriai
  • Pradžioje laidas kiek standus

AGM700 pelė iš viso turi 8 mygtukus ir visi jie yra programuojami.

Tačiau ir standartinės mygtukų funkcijos yra naudingos ir patogios. Pavyzdžiui, didesnis raudonas mygtukas pelės šone leidžia greitai keisti pelės jautrumą, kuris gali siekti net 16000 taškų colyje.

Galima rinktis vieną iš 6 jautrumo lygių, kurie yra atvaizduoti šviečiančiame indikatoriuje pelės viršuje. Taigi, AGM700 jautrumą galima keisti žaidimo metu - pavyzdžiui, padidinti, kai išsitraukiate snaiperio šautuvą. AGM700 naudoja „Omron“ mygtukus, kurie yra ne tik malonūs naudoti, bet ir labai tikslūs bei ilgaamžiai. 

AGM700 pelė yra simetriška, bet pritaikyta dešinei rankai. Ji turi reguliuojamą svorių sistemą (5 x 5 g.) ir apvytą USB laidą.

Tiesa, tie svoriai pirmą kartą nenori lengvai iškristi iš pelės korpuso, o laidas yra kiek standus.

Apskritai, tai yra labai kokybiškas prietaisas, kurį galima tiksliai pritaikyti prie naudotojo poreikių ir skonio. Įsigijus pelę svoriai jau bus sumontuoti, todėl nenustebkite, jei ji atrodys šiek tiek sunki.

Visiškai prabangai - pelės kilimėlis AMM700

Na, o jei RGB apšvietimo monitoriaus nugarėlėje, klaviatūroje ir pelėje jums nepakanka, galite pasirinkti ir pelės kilimėlį AMM700. Tai - jau savotiškas prabangos daiktas, kurio pirkėjai, kaip spėjame, prieš dėdami jį į krepšelį sako „o kodėl gi ne?“

„Pelės kilimėlis AMM700“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~  34.90 €

   

Privalumai: 

  • „Light FX“ sistema - sinchronizuotas RGB apšvietimas
  • Juodos splavos - idealu optinėms pelėms

Trūkumai:

  • Didoka kaina

Kita vertus, AMM700 turi įdomių savybių. Pavyzdžiui, visą pelės pado perimetrą juosia RGB apšvietimas, kuris, atspėjote, yra sinchronizuojamas su kitais AOC periferiniais prietaisais.

Prie kompiuterio ar, šiuo atveju, monitoriaus AMM700 prijungiamas USB laidu, kuris taip pat yra apvytas ilgaamžiškumui.

Jis yra juodas (šią spalvą optinės pelės mėgsta labiausiai), apačioje turi neslystantį paviršių. Jei ieškotume prie ko prisikabinti, tai dulkės ant tokio kilimėlio neišvengiamai matosi ryškiau, bet tai - menkniekis.

Apibendrinimui „AOC AGON Pro AG324UX“ yra labai kokybiškas monitorius kompiuterinių žaidimų entuziastams. Stabilus aliumininis stovas, galimybė pasukti monitorių į vertikalią padėtį, papildomas valdymo pultas, 144 Hz dažnis, 4K raiška ir, žinoma, labai tikslios IPS ekrano spalvos yra didžiausi šio įrenginio privalumai.

AG324UX - monitorius, kuriuo tikrai turite pasidomėti, jei žaidžiate žaidimus ir norėtumėte 31,5 colių prabangos. Jis ypač patiks tiems, kurie džiaugiasi RGB apšvietimu.

Ir žinoma, jei norite pajusti pilną malonumą iš suderintos įrangos galimybių, nepamirškite AOC pelės, klaviatūros ir kilimėlio - tai išskirtinė komplektacija, kurios pavydės daugelis draugų.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()