Fukušimos elektrinę patikrino zondu – susirūpinimą keliantys vaizdai (Video)  ()

Povandeninis zondas užfiksavo vieno iš trijų išsilydžiusių Japonijos Fukušimos atominės elektrinės reaktorių vidaus vaizdus, kurie kelia susirūpinimą dėl atsparumo žemės drebėjimams kitos didelės nelaimės atveju, praneša naujienų agentūra AP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jėgainės operatorė „Tokyo Electric Power Company“ (TEPCO) nuo praėjusių metų siunčia robotizuotus zondus į pirmojo bloko reaktoriaus pirminės apsauginės kameros vidų.

Antradienį paskelbtose naujose nuotraukose matoma 1 bloko pakopos – atraminės konstrukcijos tiesiai po reaktoriaus aktyviąja zona, kurioje greičiausiai galima rasti išsilydžiusio kuro pėdsakų.

Iš jų matyti, kad 120 cm storio betoninė pakylos išorė apačioje yra gerokai pažeista, todėl viduje esanti plieninė armatūra liko neapsaugota, o tai kelia susirūpinimą dėl reaktoriaus saugumo, rašoma AP pranešime.

 

Trijų reaktorių viduje liko apie 880 tonų labai radioaktyvaus išsilydžiusio branduolinio kuro, t. y. maždaug 10 kartų daugiau nei sugadinto kuro, kuris buvo pašalintas iš Trijų mylių salos (angl. Three Mile Island) branduolinės elektrinės Jungtinėse Valstijose po 1979 m. įvykusio incidento.

Fukušimos gubernatorius Masao Učibori paragino TEPCO „skubiai įvertinti atsparumo žemės drebėjimams lygius ir pateikti informaciją prefektūros gyventojams lengvai suprantamu būdu bei sumažinti gyventojų ir visos šalies žmonių susirūpinimą“, rašo AP.

 

2011 m. kovo 11 d. Fukušimos atominė elektrinė buvo smarkiai apgadinta žemės drebėjimo ir vėliau kilusio cunamio. Trys veikiantys elektrinės reaktoriai per kelias dienas išsilydė ir iš jų ištekėjo užterštas vanduo.

Tarptautinėje branduolinių ir radiologinių įvykių skalėje (INES) šis incidentas įvertintas aukščiausiu balu – septynetu. Lygiai tokiu pačiu balu įvertinta Černobylio atominės elektrinės avarija 1986 m. balandį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: