Maskvai bus šokas. Lenkija pasiruošusi smogti „Gazprom“ dujotiekiui  ()

Lenkijos bendrovė „PKN Orlen“ pasiruošusi perimti visišką „Gazprom“ vis dar priklausančių akcijų kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvai bus šokas. Lenkija pasiruošusi smogti „Gazprom“ dujotiekiui Jamalas–Europa.

Varšuva nusprendė konfiskuoti iš „Gazprom“ jai priklausančią Jamalo-Europos dujotiekio dalį. Šį pareiškimą savo socialinio tinklo puslapyje paskelbė Lenkijos bendrovės „PKN Orlen“ generalinis direktorius Danielis Obajtekas.

Pasak jo, Varšuva daugiau nei 10 metų priklausė nuo tiesioginių Rusijos gamtinių dujų tiekimo, o „mėlynasis kuras“ iš Rusijos Federacijos sudarė 80 % importo.

Lenkija dabar yra visiškai nepriklausoma nuo Rusijos gamtinių dujų. O antrasis žingsnis šiame kelyje – atkurti Varšuvai visišką visos šalies dujų infrastruktūros kontrolę.

Jamalo–Europos dujotiekio ilgis viršija 2 tūkst. km. Jis jungia dujų telkinį Sibire (Toržokas, Rusijos Federacija) ir galutinius vartotojus Vakarų Europoje (Vokietija). Per Lenkiją eina 683 km dujotiekio ir penkios kompresorių stotys.

 

Dar 2020 metais „Gazprom“ ir Lenkija nutraukė ilgalaikę sutartį. Nuo 2022 metų vasario dujotiekio eksploatavimas buvo visiškai sustabdytas. Jau 2022 metų balandį Lenkija įvedė sankcijas „Gazprom“, įskaitant akcijų įšaldymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(198)
(13)
(185)

Komentarai ()

Susijusios žymos: