Ignalinos AE buvo tiesiog gigantiškas projektas: pirmasis Lietuvos energetikos ministras prof. Leonas Ašmantas pasakoja, kokie fantastiniai dalykai buvo planuojam ir kaip viską pakeitė Černobylis (Video)  (3)

Ignalinos atominė elektrinė buvo gigantiškas projektas. Planuota, kad keturių jos reaktorių galia sieks net 6000 megavatų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-03-11 Ignalinos AE buvo tiesiog gigantiškas projektas: pirmasis Lietuvos energetikos ministras prof. Leonas Ašmantas pasakoja, kokie fantastiniai dalykai buvo planuojam ir kaip viską pakeitė Černobylis (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Buvo galvojama net apie tai, kad jeigu trūktų vandens, dalį jo reikėtų „permesti“ iš Dauguvos upės. Visokių tokių fantastinių dalykų buvo, kad tik pavyktų pasiekti tą užsibrėžtą rezultatą, tą užsispyrimą, kad būtume pirmi. To gigantiškumo siekimo buvo daug kur“, – apie Ignalinos atominės elektrinės statybas pasakoja branduolinės energetikos specialistas ir pirmasis Lietuvos energetikos ministras prof. Leonas Ašmantas.

Praėjus porai metų nuo Ignalinos atominės elektrinės eksploatacijos pradžios, Černobylio jėgainėje įvyko avarija. Sprogo reaktorius, panašus į veikusį Ignalinoje. „Žinot, aš netikėjau, kad tokio dydžio avarija gali įvykti. Netikėjau, kad žmonės nesugebės susitvarkyti su tuo, ką sukūrė“, – prisipažįsta prof. L. Ašmantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(5)
(5)
(0)

Komentarai (3)