Idėja: valgomi šaukštai iš keptos duonos  (12)

Lietuvoje ir kitur dalį sriubų jau įprasta patiekti iš duonos kepalo išskobtame kubiliuke. Atsirado naujas pasiūlymas - iš duonos gaminti ir šaukštą. Koncepciją sugalvojusios dizainerės Sirenos Elise Wilhelmsen manymu, šie šaukštai galėtų pakeisti ir vienkartinius plastikinius, ir įprastus šaukštus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tvirtumo valgomam šaukštui esą suteiktų paskrudinimas, džiovinimas arba pluta. Tiesa, kuo toks šaukštas bus tvirtesnis, tuo mažesnė tikimybė, kad vėliau jį pavyks lengvai suvalgyti, tačiau, pavyzdžiui, gamtoje jis suirtų daug greičiau nei paliekamos plastiko šiukšlės.

Tvirčiausių šaukštų prireiktų sriuboms, tačiau, tarkime, troškinius, būtų galima valgyti ir mažiau tvirtais. Panorėjus savo šaukšto skonį būtų galima pagerinti prieskoniais, druska ar dar kuo nors.

S. E. Wilhelmsen teigia norinti paskatinti „šaukšto evoliuciją“, kurioje smarkesnių pokyčių nebuvo daugiau nei šimtmetį.

Kai kurių interneto komentatorių teigimu, idėja - ne pati geriausia, nes jos patikimumas kelia abejonių, tačiau kiti siūlo išeitis - atsargoje turėti tikrą šaukštą arba šaukštų iš duonos vienam valgymui iš karto pasiruošti kelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (12)