Išmanieji laikrodžiai pagaliau pradėjo „bręsti“: štai ką šiais metais pasiūlys garsiausi gamintojai (Foto)  (7)

Nepamenu, kada prasidėjo išmaniųjų laikrodžių bumas, bet jeigu neklystu, maždaug 2013 metais. Ir kasmet entuziastai sau vis kartodavo – kitais metais išmanieji laikrodžiai jau bus „subrendę“ ir juos jau tikrai galima bus pirkti. Taip kartojome kelis metus iš eilės, bet iš tikrųjų, ta branda pradėjo formuotis tik dabar. Ką įdomaus apie išmaniuosius laikrodžius sužinojome IFA 2016 parodoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„QUALCOMM SNAPDRAGON 2100“ – PROCESORIUS, SKIRTAS TIK IŠMANIESIEMS LAIKRODŽIAMS

Jeigu domitės išmaniaisiais laikrodžiais, žinote, kad iki šiol gamintojai juose naudodavo „kastruotą“ „Snapdragon 400“ versiją. Šis procesorius yra skirtas išmaniesiems telefonams, bet gamintojai neturėjo pasirinkimo. Taip, „Motorola“ pirmajame savo „Moto 360“ panaudojo „Texas Instruments“ procesorių, bet tai buvo siaubingiausias sprendimas, kokį galėjo padaryti įmonė.

Dabar „Qualcomm“ gamintojams siūlo „Snapdragon 2100“ – procesorių, skirta tik išmaniesiems laikrodžiams. IFA 2016 stenduose bandžiau rasti ką tik išleistą ir labai mane asmeniškai dominantį „ASUS ZenWatch 3“ išmanųjį laikrodį. Jo taip ir neradau, bet priėjau prie nemažiau įdomaus „Qualcomm“ stendo ir iš karto susidomėjau – ar „Snapdragon 2100“ yra galingesnis už „Snapdragon 400“ ir kokie yra naujojo procesoriaus privalumai. Iš „Qualcomm“ atstovo gavau vaizdingą bei išsamų paaiškinimą:

„Kai kalbame apie išmaniuosius laikrodžius – kas yra galingas išmanusis laikrodis? Kas yra svarbu išmaniuosiuose laikrodžiuose? Dydis, energijos naudojimas, sensoriai ir ryšiai. Bet kai kalbame apie „Snapdragon“ galią, paprastai kalbame būtent apie paties procesoriaus spartą. „Man reikia spartesnio procesoriaus, spartesnio GPU.“ Ne, išmaniuosiuose laikrodžiuose jums to nereikia.

Bet jeigu kalbame apie paties procesoriaus galią, naujasis „2100“ yra šiek tiek galingesnis už „400“, bet labai nedaug, gal apie 15%. Bet ne tai yra svarbiausia laikrodyje – su juo mes neatliksime jokių sudėtingų operacijų, skaičiavimų ir t.t. Svarbiausia, jog naujasis procesorius yra net 30% mažesnis, 25% taupesnis, jo sensoriai gali veikti ypatingai taupiame režime ir ryšių moduliai yra kokybiškesni. Bet ar tai yra galia? Ar tai tiesiog geresnė paskirtis išmaniesiems laikrodžiams?“

Taigi, „Qualcomm Snapdragon 2100“ procesorius yra įrodymas, jog išmanieji laikrodžiai nebėra kažkoks nišinis produktas, jie pagaliau skirti masėms ir pagaliau gamintojai nebebando į juos grūsti išmaniųjų telefonų detalių.

„FOSSIL Q WANDER“ IR „Q MARSHAL“ – IŠMANIEJI LAIKRODŽIAI, KURIŲ PRIORITETAS – IŠVAIZDA

Vis dar neturiu išmaniojo laikrodžio, nes daugelis jų iki šiol atrodė kaip kažkokie daiktai iš ateities. Šlykščios ateities, kokios aš nenorėčiau. Taip, buvo „Moto 360“, „Gear S2“, „Huawei Watch“ dar keli normaliau atrodantys laikrodžiai, bet kiekvienas iš jų turėjo bent vieną rimtą trūkumą, dėl kurio minties vis atsisakydavau. Šiemet išmanųjį laikrodį jau, tikriausiai, įsigysiu (šiuo metu labiausiai vilioja „ZenWatch 3“). Dėl jau minėto procesoriaus atsiradimo ir dėl to, kad gamintojai pagaliau nutarė gaminti įprastai atrodančius laikrodžius.

Vienas iš tokių gamintojų – „Fossil“. Tai yra žinomas prekės ženklas mados pasaulyje ir šį įmonė prisijungė prie išmaniųjų laikrodžių traukinio su dvejais išmaniaisiais laikrodžiais – „Q Wander“, labiau orientuotu į didesnius riešus turinčius žmones ir „Q Marshal“ – skirtu moterims arba mažesnius riešus turintiems vyrams.

Jie skiriasi tik savo išvaizda – „Wander“ yra vos mažesnis ir tai – labiau minimalistinis laikrodis. „Marshal“ – kiek didesnis ir vyriškesnis. „Fossil“ atstovų teigimu, jie pirmenybę teikia būtent išvaizdai, o ne funkcionalumui, nes laikrodis vis dar yra aksesuaras madai. Pilnai pritariu tokiai nuomonei.

Abu „Fossil“ laikrodžiai turi 380x380 raiškos IPS ekraną su juoda juosta apačioje (kaip „Moto 360“), „Snapdragon 2100“ procesorių ir 360mAh bateriją, bet abu jie neturi širdies ritmo matuoklio – sportuojantiems tai yra didelis trūkumas.

Šie laikrodžiai gana patogiai priglunda prie riešo, bet mane šiek tiek nuvylė ekrano ryškumas – gal „Fossil“ nesusitvarkė su programine įranga ir automatinio ryškumo nustatymas visuomet nustatydavo minimalų ryškumą, o gal tiesiog kompanija nepagalvojo ir panaudojo prastos kokybės ekraną. Bet toks mano pirmasis įspūdis apie šiuos du laikrodžius. Jie gražūs, spartūs, bet man įtarimą kelia vaido kokybė ir ta juoda juosta. 300 eurų kainuojantis išmanusis laikrodis privalo turėti gerą ekraną. Na, bet tikiuosi, kad „Fossil“ duos galimybę išbandyti šiuos laikrodžius ir tuomet mano visos abejonės išsisklaidys.

„SAMSUNG GEAR S3“ – STORESNIS, BRANGESNIS, BET FUNKCIONALESNIS

Apie „Samsung Gear S3“ rašėme vos tik jam pasirodžius, tačiau galimybė jį išbandyti man atsirado tik kiek vėliau. Realybėje „Gear S3“, tiek klasikinė, tiek sportinė versijos, atrodo labiau apgalvotai ir rafinuotai. Bet, kaip ir tikėjausi, man labai nepatiko „Gear S3“ storis. Mano riešai nėra labai dideli, tad kiekvienas milimetras yra svarbus.

„Samsung Gear S3“ turi, ko gero, geriausią ekraną išmaniųjų laikrodžių rinkoje – nieko netikėto, turint omeny tai, kad „Samsung“ ekranų srityje pirmauja beveik visose rinkose. Deja, bet su „Gear S3“ galėjau išbandyti tik tiek – visa kita yra arba tas pats, kaip ir „Gear S2“, arba reikėtų paturėti šį laikrodį bent jau kelias dienas.

Ką rinktis – „Gear S2“ ar „Gear S3“? Jeigu jums nesvarbi kaina, tuomet pasvarstykite, ar labiau norite patogumo („Gear S2“), ar didesnės baterijos, integruoto GPS ir daugiau RAM („Gear S3“).

„SKAGEN“ HIBRIDINIAI LAIKRODŽIAI

„Fossil“ grupei priklausanti kompanija „Skagen“ parodė įdomų produktą – hibridinį išmanųjį laikrodį. Pasižiūrėjus į šį laikrodį, apie jo išmanumą galėtų išduoti nebent gana didelis laikrodžio storis, bet visa kita atrodo identiškai paprastam, minimalistiškam ir elegantiškam laikrodžiui.

„Skagen“ hibridiniai laikrodžiai matuos nueitus žingsnius ir įspės jus apie skambučius, žinutes ar kito tipo pranešimus naudojant vibraciją. „Skagen“ šiuos laikrodžius vertina maždaug 180 eurų. Gal ir neblogas pasirinkimas, jeigu norite atrodyti maksimaliai klasiškai.

Štai ką įdomaus iš išmaniųjų laikrodžių pasaulio pamačiau IFA 2016 parodoje. Labiausiai nuvylė tai, kad taip ir neradau „ASUS ZenWatch 3“ laikrodžio, tačiau mane visai sudomino ir „Fossil“ laikrodžiai. O jūs ar bent kiek galvojate apie išmaniuosius laikrodžius? Kurie jums atrodo įdomiausi?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Erik Murin
(16)
(10)
(6)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: