Elektros jėgainė...unitaze

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-03-22 22:20
tam kad uzdegtum sandeliuke sviesa, pries turetum nueit i toleta, issimaudyt arba nusiplaut rankas - visai racionalu
Giedrius.S 2008-03-23 01:41
Skaičiau ir juokiausi. Atrodo, užvakar, rezgiau analogišką mintį (mėgstu prisigalvot bet ko, tik paskui ne bet ką drįstu išreikšt viešai) 8) O racionalu tai gali būti. Nebūtina to taip tiesiogiai susieti su el. energijos prietaisais, galima krūvį kaupti, be to yra prietaisų, kurie el. energiją vartoja praktiškai sąlyginai labai tankiai (šaldytuvas) arba, tuo metu, kai jėgainė sudirbtų, naudojama elektra, jei ji būtų naudojama, tiek, kiek įmanoma, būtų naudojama ir iš jėgainės (nežinau, kiek aiškus gavosi šis sakinys). Įsivaizduok viešąjį tualetą, kuriuo naudojamasi beveik be sustojimo ir t.t., kritika lengviausias žingsnis, bet pritaikymas realus. Esminiu klausimu laikyčiau ne tai ar ta energija galėtų būti kažkur realiai panaudota, bet kaip tai paveiktų kanalizacijos sistemų praeinamumą. Ar pavyktų tą sumontuot taip, kad tas ne milžiniškas energijos kiekis su kaupu atpirktų galimas papildomo remonto išlaidas (tikiu, kad ir tai įmanoma).
Anonymous 2008-03-23 02:40
Idiotu laivas vat kas cia. Tame paciame tuolete kas kuops sudais uzsikisusia turbina uz $2000? Juk galima kazka panasaus imontuoti i vandens padavima unitazui vamzdyje: +neuzsikis nuo patys zinot ko +gamins elektra kiekviena karta nuleidus vandeni Tas pats su vandens ciapu kriaukleje. Visi mokame uz elektra pagal savo skaitikli todel kiek susitaupytu tiek. O kad apsikraus namo siurbliai tai is kur tas briedas? Gal tada isimkime visus vandens skaitiklius juk ten yra tokios pat turbinos juose ir kazkaip niekas neniskunde del perkrovu nuo apkrovimo
Vytautas 2008-03-23 07:58
"Vandens skaitiklių turibinos" kuria įtampą energijos matavimui - sunaudojama srovė minimali. O jėga, kuria reikia turbiną tiesiogiai priklauso ne nuo įtampos, o nuo vartojamos srovės. Tad jei toks skaitliukas gamintų energiją virduliui, siurbliai žaibiškai apsikrautų.... Tiesiog elektros generatorių fizika Tačiau iš bakelio mintis logiška - nubėgimo vanduo tiktų idealiai
enzim 2008-03-23 09:33
Netiktų, nes reiktų didint vandens srautą, kad ir turbiną suktų, ir "naudingą" darbą atliktų. Tai kur čia taupymas? Dangoraižiuos tai idialiai tiks. Ko ten tik neprigalvoja, kad suvaldytų krintančius srautus.
Nerkashis 2008-03-25 15:33
Patarimas - nekakokit kietai ir neužsikiš
Anonymous 2008-08-10 22:01
Manau, kad perlenkė lazdą. Kad tai įmanoma, tai aišku, bet kiek tai naudinga ir kam? Ogi turbinų gamintojams. Žinoma, jei bus statoma turbina ant magistralinio nuotėkų vamzdžio, kur yra geras nuolydis, gal kada nors ir atsipirks. Pasidomėjau vėjo energijos efektyvumu. Labai gražios perspektyvos piešiamos, bet realiai, jėgainės turi būti kelis kartus didesnės, kad gamintu skaičiuotą energijos kiekį. Dažnai pateikiami netikslūs vyraujančių vėjų duomenys, todėl skaičiavimai gaunasi išpūsti.