„Xiaomi, laikykis. Atkeliavo naujas flagmanų žudikas“ – praktiškai išbandė įspūdingą, 90Hz ekraną turintį „Realme X2 Pro“ su Snapdragon 855+ procesoriumi, 64 MP galine kamera ir nerealiu įkrovimo greičiu („Realme X2 Pro“ apžvalga, Video)  ()

„Jei anksčiau norėdavome galingo ir tiesiog puikaus išmanaus telefono, tai dairydavomės į Xiaomi, retkarčiais ir į Meizu, o dabar rinkoje atsirado nauji tokie žaidėjai, kaip Oppo ir Realme, laužantys visus stereotipus, kad geras telefonas – būtinai turi brangus. Štai šiandien ir susipažinsime su Realme X2 Pro, kuris mane labai maloniai nustebino.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iki šiol yra išbandęs daugybę įvairių išmaniųjų telefonų ir puikiai supranta šios rinkos niuansus ir ką reiškia geras išmanusis telefonas.

Šioje apžvalgoje jis išbando tik ką rinkoje pasirodžiusį „Realme X2 Pro“, palygina nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybę su „Xiaomi Mi 9T Pro“ bei „OnePlus 7 Pro“ ir pasidalina savo asmeniniais pastebėjimais.

„Tai kodėl aš toks susijaudinęs dėl Realme X2 Pro? Tiesiog pasižiūrėkite į jo techninius parametrus:

  • naujausias Snapdragon 855+ procesorius,
  • Super Amoled ekranas su 90 Hz atnaujinimo dažniu,
  • 64 MP galinė kamera su hibridiniu 20x priartinimu,
  • stereo garsiakalbiai,
  • NFC,
  • 4000 mAh talpos baterija,
  • greitojo įkrovimo technologija Super VOOC su 50 W,
  • ir 256 GB vidinės atminties su UFS 3.0 – tai reiškia, kad toks telefonas dirbs pastebimai greičiau.

Tačiau aš pasirinkau pigiausią Realme X2 Pro variantą, su seno tipo (UFS 2.1) 64 GB talpos atmintimi. Beje, telefonas nepalaiko papildomos atminties kortelės.

Tai kodėl aš nenusipirkau galingesnio varianto? Nes buvau visiškas kvailys ir iškart įdėmiai nepasižiūrėjau į šį telefoną. Užtat dabar jūs žinote, kad perkant Realme X2 Pro, tiesiog būtina rinktis, kad jis turėtų bent 128 GB vidinės atminties.

Bendrai, aš negaliu suprasti, kaip tokiais parametrais pasižymintis telefonas gali tiek nedaug kainuoti. Juk nemokamai nieko nebūna, na, nebent komentarai po mano apžvalgomis. Bet pasižiūrėkime į šį Realme X2 Pro kiek detaliau.“

„Ir ką jūs manote apie šį kompanijos logotipą, esantį Realme X2 Pro nugarėlėje? Kaip jums jo dydis ir vieta?

Man atrodo, kad gamintojas čia gudriai viską apgalvojo: jei jau taip pigiai nusipirkote mūsų telefoną, tai ir reklamuokite jį visiems.“

„Bendrai, dėl Realme X2 Pro pagaminimo kokybės neturiu jokių priekaištų: rėmas metalinis, nugarėlė stiklinė, surinkimas telefono puikios kokybės, kaip tikro flagmano.

Jungtys čia taip pat yra tos, kurių mums reikia: C-tipo USB, 3,5 mm audio, tik štai nėra IR prievado. O priekyje viskas taip pat gana įprasta šiems metams – lašo formos ekrano išpjova ir ganėtinai siauri rėmeliai.

Realme X2 Pro atrodo, kaip tikras flagmanas, o ne vidutinės ar biudžetinės klasės atstovas.

Beje, galima rinktis iš dviejų spalvų modelių: baltos ir mėlynos.“

„Realme X2 Pro man šiek tiek primena Redmi 8 Pro, tačiau Realme X2 Pro yra aukštesnės klasės išmanusis telefonas.

Ir viena iš man ypač patinkančių Realme X2 Pro savybių yra jo šaunus Super Amoled ekranas su 90 Hz atnaujinimo dažniu ir ekrane įtaisytų pirštų atspaudų skaitytuvu. Jis veikia labai greitai bei stabiliai, o jei nenorite jo naudoti, tada galite telefoną atrakinti, pasitelkę veido atpažinimą. Tai taip pat veikia puikiai ir telefoną atrakinsite net būdami visiškoje tamsoje.

Realme X2 Pro dirba su Color operacine sistema ir dėl jos neturiu priekaištų, čia jau galime pasirinkti ir Tamsųjį režimą, kuris prie tokio ekrano atrodo labai šauniai.

Beje, aš turiu kinišką Realme X2 Pro versiją, bet ji palaiko rusų (ir anglų) kalbas, turi visus reikalingus mobiliojo ryšio dažnius, įskaitant B3, B7, B20 ir B40, yra visos Google paslaugos ir net Google Pay.

O kodėl aš prieš šį telefoną neišbandžiau Realme X2? Nes jis yra visiškai kinietiškas telefonas: be reikalingų mobiliojo ryšio dažnių, tad šiuo atveju reikia būtinai laukti globalios Realme X2 versijos.“

„Žaisti žaidimus su Realme X2 Pro yra tikras malonumas. Galima pasirinkti maksimalius nustatymus ir mėgautis žaidimais – visais žaidimais, be jokių išimčių.

O kaip dėl telefono įkaitimo? Pasakysiu tik tiek, kad pažaidus 30 minučių Shadowgun Legends, telefono korpuso temperatūra buvo komfortiška.

Kalbant apie Realme X2 Pro garsiakalbius, tai čia jų iš tikrųjų yra du ir garso kokybė tiesiog nuostabi. Ir patikėkite mano žodžiais – aš turėjau daugybę išmaniųjų telefonų ir Realme X2 Pro garsiakalbiai yra geresni už bet kokio Xiaomi telefono garsiakalbius ir jis yra garsesnis už OnePlus 7 ir OnePlus 7 Pro.“

„Ir priėjome vieną įdomiausių dalykų – kameras. Ant popieriaus Realme X2 Pro kamerų derinys atrodo labai įspūdingai, bet pasižiūrėkime į tai, kaip jos dirba realybėje ir palyginkime su kitų išmaniųjų telefonų kameromis (7:39 min.).

64 MP Realme X2 Pro kamera dienos metu tikrai daro stebuklus ir čia net nereikia daug komentuoti. Net ir esant prastam apšvietimui Realme X2 Pro dirba geriau už Xiaomi Mi 9T Pro bei OnePlus 7 Pro.

Be to, mane labai maloniai stebina Realme X2 Pro priartinimo galimybės. Su konkurentais net nėra ką lyginti, čia akivaizdus laimėtojas Realme X2 Pro. Galima priartinti iki 20 kartų ir vaizdo detalizacija išlieka geros kokybės – priartinus 5 kartus nepastebėjau jokio vaizdo pablogėjimo, o tai puikus rezultatas.“

„Visgi, tamsiuoju metu visa Realme X2 Pro magija dingsta ir jo kameros jau šiek tiek nusileidžia OnePlus 7 Pro.

Plataus kampo kamera geriau dirba Xiaomi Mi 9T Pro, o kalbant apie priekinę Realme X2 Pro kamerą, tai ji yra vidutiniška. Čia jau akivaizdus laimėtojas yra tas pats Xiaomi Mi 9T Pro.

O kalbant apie vaizdo įrašus ir jų kokybę, tai čia Xiaomi jau pralaimi tiek stabilizavimo, tiek ir kitais klausimais (8:56 min.).

Realme X2 Pro gali filmuoti 4K, 60 kadrų per sekundę ir turime elektroninį vaizdo stabilizavimą.

Bendrai, Realme X2 Pro filmuoja panašiai, kaip ir OnePlus 7 Pro. Tik įrašyto garso kokybė kiek prastesnė už OnePlus, bet geresnė už Xiaomi.“

Galutinis verdiktas

„Šaunus telefonas. Tiesiog žvėriški parametrai už tokią kainą. Stiklinė nugarėlė ir metalinis korpusas, puikus Super Amoled ekranas su 90 Hz atnaujinimo dažniu, net 12 GB RAM, naujausias Snapdragon 855+ procesorius, 4000 mAh baterija ir 50 W greitasis įkrovimas. Tiesiog kosmosas už tokius pinigus.

Tik prieš pirkdami, pagalvokite kiek jums reikės vidinės atminties, kadangi nėra galimybės įdėti papildomos atminties kortelės. Maksimaliai galima rinktis su 256 GB ROM.

Aš už šį telefoną mokėjau 370 eurų. Tad klausimas: ar verta jį pirkti už tokią kainą? Manau, kad nelabai – ypač kai rinkoje yra toks išmanusis, kaip OnePlus 7T. Ir jo būna apie 400 eurų.

OnePlus 7T yra geresnė kamera, vartotojo sąsaja, ir čia jau turime globalią telefono versiją (Realme X2 Pro taip pat palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius aut. past.).

Bendrai, Realme X2 Pro yra tikrai šaunus telefonas ir mane maloniai nustebinęs, kuris jau šių metų pabaigoje turėtų pasirodyti vietinėje Ukrainos rinkoje.

Taigi, kas man konkrečiai patiko šiame telefone?

Ekranas, 90Hz yra didelis pliusas ir aš nesuprantu žmonių, teigiančių, kad nemato skirtumo tarp tradicinio 60Hz ir naujo 90Hz ekrano. Skirtumas yra akivaizdus.

Kameros, už tokią kainą jos tikrai geros.

Greitasis įkrovimas, man telefonas per 15 minučių įsikrovė nuo 0 iki 63 procentų. Nuostabus įkrovimo greitis, kuo sunku patikėti, bet tokia tiesa – aš pats buvau šoke.

Ir galiausiai, bendrai greitas telefono veikimas.

Kas nepatiko? Turbūt vienintelis minusas, kad negalima įdėti papildomos atminties kortelės. Nežinau kas ten sugalvojo, kad vartotojams užteks 64 GB vidinės atminties (yra telefono versija ir su 256 GB).

Taigi, man Realme X2 Pro telefonas patiko, tačiau už tokią kainą aš vis tiek geriau rinkčiausi OnePlus 7T.“

Akcija ir sąlygos

„Realme X2 Pro“ (anglų ir rusų kalbos, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • Aliexpress - nuo 373,86 €;
    • 25 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„OnePlus 7T“ (tarptautinė versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • AliExpress - nuo 400€
    • 4,06 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Gearbest - 460,80 €;
    • su nuolaidos kuponu GBOP7TG8256;
    • 3,96 € už siuntimą į Lietuvą.

„OnePlus 7T Pro“ (tarptautinė versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • Gearbest - 650,65 €;
    • su nuolaidos kuponu GBOP7TP8256;
    • 2,70 € už siuntimą į Lietuvą.

„Xiaomi Mi 9T Pro“ (globali versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • Gearbest - 337 €;
    • 4,48 € už siuntimą į Lietuvą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(6)
(4)

Komentarai ()