Pigiau jau nebūna: iš Lenkijos/Čekijos patys pigiausi „Xiaomi“ robotai dulkių siurbliai dabar tiesiog už juokingas kainas - plauna, galingai siurbia, talpios baterijos, valdomi su programėle ir kada kokį rinktis („Xiaomi Mijia G1“ ir „Xiaomi Mijia C1“ palyginimas, Video)  (10)

„Xiaomi Mijia G1“ ir „Xiaomi Mijia C1“ yra patys pigiausi kompanijos robotai dulkių siurbliai. Ir nors jie turi panašumų, bet yra tam tikrų svarbių skirtumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Mijia G1“ robotas dulkių siurblys:

  • Aliexpress - 132,27 €;
    • 25 % nuolaida;
    • Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 5,71 € į Lietuvą pristatys per 3-7 dienas.

 

„Xiaomi Mijia C1“ robotas dulkių siurblys:

  • Aliexpress - 169,95 €;
    • 34 % nuolaida;
    • Čekijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 4,52 € į Lietuvą pristatys per 4-10 dienų.

Tai yra du patys pigiausi „Xiaomi“ kompanijos robotai dulkių siurbliai ir pirkėjai jiems duoda pačius aukščiausius balus.

Visgi, šie modeliai vienas nuo kito skiriasi. Ir ne tik kaina, bet ir savo galimybėmis.

Nors abu yra vieni ploniausių rinkoje - vos po 8,2 cm storio, kas reiškia, kad abu sėkmingai sugebės išvalyti po įvairiais baldais, - tačiau „Xiaomi Mijia C1“ turi vieną šoninį šepetėlį, o štai pigesnis „Xiaomi Mijia G1“ du. Dėl to, kas yra geriau, nesutaria ir apžvalgininkai. 

 

Kur kas reikšmingesnis dalykas yra tai, kaip robotai orientuojasi aplinkoje ir čia privalumą turi „Xiaomi Mijia C1“.

„Xiaomi Mijia G1“ turi giroskopinę navigaciją, kuri jau yra ženkliai patobulėjusi, bet „Xiaomi Mijia C1“ turi integruotą TOF kamerą, kuri jam padeda vizualiai įvertinti patalpas, o VLSAM tiksliai orientuotis aplinkoje ir nupiešti teritorijos žemėlapį. Trumpai tariant, „Xiaomi Mijia C1“ geriau naviguos po kambarius.

Abu modeliai palaiko sausą siurbimą ir grindų plovimą. Čia turime po 4 pagrindinius siurbimo režimus ir abiem atvejais po 420 ml sausų atliekų dėžutes (su plaunamais HEPA filtrais) ir po 200 ml vandens talpas.

Visgi, įdomu yra tai, kad pigesnis „Xiaomi Mijia G1“ čia turi pranašumą, nes jis palaiko 3 vandens padavimo režimus, o „Xiaomi Mijia C1“ turi vieną standartinį vandens padavimo režimą.

Tad su „Xiaomi Mijia G1“ siurbliu ne tik sausai išvalysime grindis, jas išplausime, bet ir dar galėsime pasirinkti norimą vandens padavimo kiekį. Net ir dvigubai brangesni modeliai ne visada siūlo tokias galimybes.

 

Kalbant apie siurbimo galios rodiklius, tai čia nugalėtoju tampa kiek brangesnis „Xiaomi Mijia C1“. Jis užtikrina 2500Pa siurbimo galią prieš „Xiaomi Mijia G1“ 2200Pa.

Baterijų atveju „Xiaomi Mijia C1“ turi 2400 mAh, o „Xiaomi Mijia G1“ 2500 mAh. Ir įvertinus šiuos parametrus „Xiaomi Mijia C1“ vienu įkrovimu darbuojasi ilgiau: 110 min. prieš 90 min.

Abu modeliai palaiko Mi Home programėles ir jomis galima valdyti šiuos robotus dulkių siurblius, stebėti valymo eigą, pasirinkti siurbimo režimą. Tiesa, „Xiaomi Mijia C1“ siūlo ir tokias papildomas galimybes, kaip konkrečios vietos valymą, galima programėlėje nurodyti draudžiamas teritorijas, sudaryti tvarkaraščius, kad konkrečią vietą siurblys valytų konkrečiu metu.

Tad kurį rinktis: „Xiaomi Mijia C1“ ar „Xiaomi Mijia G1“?

„Xiaomi Mijia G1“ vienu įkrovimu dirba trumpiau nei „Xiaomi Mijia C1“, todėl yra mažiau tinkamas vidutiniams ir dideliems namams. Kitas dalykas yra siurbimo galia. Rezultatas geras, tačiau „Xiaomi Mijia C1“ geriau išvalys vidutinio storio kiliminę dangą.

Navigacijos klausimu laimi taip pat „Xiaomi Mijia C1“ ir dėl turimų techninių sprendimų gali sukurti tikslesnį žemėlapį bei palaiko draudžiamas zonas ir konkrečių vietų valymą, ko negali pasiūlyti „Xiaomi Mijia G1“.

  • „Xiaomi Mijia C1“ yra geras robotas mažiems ir vidutinio dydžio namams bei patalpoms, kuriose yra ploni ir vidutinio storio kilimai. „No-go“ zonos leidžia robotą pritaikyti tokioms vietoms, į kurias nenorite, kad jis važiuotų. Pavyzdžiui, vaikų žaidimo aikštelė.
  • „Xiaomi Mijia G1“ geriau tinka mažoms patalpoms, kurios nėra tokių vietų, kurias norėtumėte, kad robotas aplenktų. Dėl kiliminės dangos atpažinimo ir siurbimo galios padidinimo, jo baterija išnaudojama efektyviau. Taip pat ir efektyvesni plovimo režimai. Be to, jis turi kiek kitokio tipo valymo šepetėlį, tad G1 idealiai tinka žmonėms su ilgais plaukais.

 

Plačiau apie „Xiaomi Mijia G1“ čia:

Plačiau apie „Xiaomi Mijia C1“ čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (10)