Dauguma mobilių įrenginių vartotojų Android nejaučia jokių simpatijų  (10)

Ginčai apie tai, kuri platforma geresnė – Android, iOS, o galbūt netgi Windows Phone – Internete (ir ne tik jame) netyla jau daugelį metų. Tačiau ar iš tikrųjų vartotojai yra taip atsidavę mobiliai operacinei sistemai, kaip bando parodyti viešai, ir kaip smarkiai jiems ji patinka?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į tai pabandė atsakyti neseniai surengta apklausa.

Remiantis kompanijos Forrester atliktu tyrimu, 85 proc. apklaustųjų vartotojų nejaučia visiškai jokio prieraišumo konkrečiai mobiliai platformai. Tarp tų, kuriems mobili operacinė sistema iš tikrųjų yra svarbi, Apple mobilių įrenginių savininkai dominuoja didžiule persvara.

Be pagrindinės daugumos, kurie visiškai nesieja savęs su konkrečia platforma, buvo išaiškintos dvi didelės grupės: ištikimi vartotojai, kurie negali gyventi be konkrečios operacinės sistemos, ir tie, kurie nuosaikiau žvelgia į prieraišumą mobiliai platformai. Pirmajai grupei priklauso 6 proc. visų apklaustųjų, tuo tarpu antrajai – 9 proc.

Įdomu tai, jog iOS gerbėjų skaičius abiejose grupėse yra praktiškai vienodas – 58 proc. ir 56 proc. Vis tik kai pradedama kalbėti apie Android ir Windows Phone, čia reikalai klostosi visiškai skirtingai. Tarp mobilių platformų gerbėjų, nors ir keista, lyderiauja Windows Phone(44 proc.), tuo tarpu Android gerbėjų šioje respondentų kategorijoje yra vos 1 proc. Situacija keičiasi, kai pradedama kalbėti apie žmones, kurie tiesiog reiškia savo simpatijas konkrečiai mobiliai platformai: 25 proc. pirmenybę atidavė Android, tuo tarpu 17 proc. – Windows Phone.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (10)