Telefono Ubuntu Edge nesėkmė: panašu, nepavyks surinkti reikiamos pinigų sumos  (16)

Dar visai neseniai rašėme apie išmanųjį telefoną Ubuntu Edge, kurio gamybai kompanija Canonical ieško finansavimo, o tam pasitelkė minios finansavimo tarnybą Indiegogo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilus įrenginys turi gana šaunias technines specifikacijas, o programinės platformos pagrindu turėtų tapti Ubuntu Linux. Deja, tačiau panašu, jog Canonical nepavyks surinkti reikiamos sumos, kadangi ji, pasirodo, yra šiek tiek per didelė.

Kūrėjai tikėjosi surinkti $32 mln. per 30 dienų, o tai reiškė, kad vartotojai turėjo aukoti kiek daugiau nei $1 mln. kasdien. Pirmą dieną projektas surinko $3,45 mln., tačiau vėliau žmonių skiriamas finansavimas ėmė silpnėti. Per pusę mėnesio nuo projekto starto surinkta viso labo $8,3 mln.

Per antrą savaitę surinktas „derlius“ buvo 84% mažesnis, nei per pirmą savaitę, ir tikėtis, kad sulauksime tikro stebuklo, panašu, jau nebepavyks. Pavyzdžiui, per paskutinę dieną žmonės paaukojo tik $80 tūkst.

Nežiūrint į tai, Canonical pasiektas rodiklis vis tiek verčia žavėtis. Kai kurie statistikos gerbėjai jau suskaičiavo, kad projekto finansavimas sustos ties $18–22 mln. riba, tokiu būdu, bus pasiektas absoliutus surinktų lėšų rekordas. Deja, šių pinigų kompanija Canonical negaus, kadangi per 30 dienų nepasiekus užsibrėžtos ribos, visos aukos grąžinamos tiems, kurie nusprendė projektą palaikyti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: