Neįvardintas išmaniųjų gamintojas sukurs galingą aparatinę įrangą turintį išmanųjį telefonų su Ubuntu Linux  (9)

Paprastai į operacinę sistemą Ubuntu žvelgiama kaip ir stacionariems ir nešiojamiems kompiuteriams skirtą programinę platformą, tačiau neseniai ji buvo optimizuota darbui ir su mobiliais įrenginiais. Problema ta, kad iki šiol niekas negamino telefonų su šia OS. Tačiau greitai viskas turėtų pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Canonical įkūrėjo ir vadovo Mark Shuttleworth teigimu, neseniai buvo pasirašyta sutartis su vienu iš išmaniųjų telefonų gamintoju, kuris išleis galingą aparatinę įrangą turintį išmanųjį telefonų su Ubuntu Linux.

Anksčiau Canonical žadėjo išleisti firminį išmanųjį telefoną su šia operacine sistema, tačiau idėjos įgyvendinimui reikėjo surinkti reikiamą sumą per minios finansuojamą puslapį Kickstarter. Deja, bet šis sumanymas neišdegė: kompanijai nepavyko laiku surinkti reikiamos sumos.

Ekspertų teigimu, vargu, ar išmanieji telefonai su OS Ubuntu užims kokią nors didesnę rinkos dalį. Norinčių nustumti nuo pjedestalo Android, iOS ir Windows Phone yra pakankamai. Tarp tokių galima paminėti ne tik Samsung ir Intel plėtojamą OS Tizen, bet ir Mozilla Firefox OS, Jolla Sailfish ir kt.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: