Senų „iPhone“ savininkai sukilo – iš „Apple“ reikalauja 5 mln. dolerių  (0)

„Apple“ mėgsta girtis, kad naujausią mobiliosios operacinės sistemos „iOS“ versiją palaiko ir anksčiau išleisti telefonai bei planšetiniai kompiuteriai. Tačiau ar kompanija specialiai pasirūpina, kad įrenginiai veiktų lėtai ir vartotojai pirktų naujus telefonus?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-01-05 Senų „iPhone“ savininkai sukilo – iš „Apple“ reikalauja 5 mln. dolerių  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie įtarimai kilo daugiau nei šimtui žmonių, kurie su Chaimu Lermanu priešakyje kreipėsi į Niujorko teismą, apkaltindami „Apple“ dirbtiniu ankstesnės kartos įrenginių lėtinimu. Jie reikalauja 5 mln. dolerių žalos atlyginimo, pasilikdami teisę ieškinio vertę padidinti, skelbia Mashable.com.

„Apple“ taip pat kaltinama apgaulinga prekyba ir melaginga reklama. Ieškinyje skundžiamasi dėl pastebimai pablogėjusio „iPhone 4S“ telefonų veikimo įsidiegus naujausią operacinės sistemos versiją „iOS 9“.

„Belieka priimti sudėtingą sprendimą: naudoti lėtą, stringantį įrenginį, kuris trukdo gyventi, ar išleisti šimtus dolerių naujam telefonui. „Apple“ viešai pabrėžė, kad „iOS 9“ palaikys „iPhone 4S“. Tačiau „Apple“ neįspėjo esamų „iPhone 4S“ savininkų, kad atnaujinimas turės įtakos įrenginio veikimui“, – teigiama ieškinyje.

„Apple“ naują operacinės sistemos versiją reklamuoja žadėdama „greitesnį veikimą, padidintą saugumą, patogius atnaujinimus ir ilgesnį akumuliatoriaus tarnavimo laiką“.

Vartotojai viso to nepajuto, greičiau atvirkščiai – jiems kilo problemų ir su paprastomis funkcijomis, tokiomis kaip skambinimas, SMS, kontaktų paieška, ir su el. laiškų rašymu, telefonai dažniau „lūžinėjo“ ir strigo.

Vartotojai taip pat nepatenkinti, kad „Apple“ neleidžia grįžti prie ankstesnės, patikimiau veikusios operacinės sistemos versijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(47)
(3)
(44)

Komentarai (0)