Prognozės pasitvirtino - „Xiaomi“ pristatė telefoną, kurio ekranas dengia „180 procentų“ priekinės sienelės (Video)  (2)

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai „Xiaomi“ pristatė naują telefoną, kuris galimai užgimė bebandant sukurti sulankstomo įrenginio prototipą. Jis vadinasi „Mi Mix Alpha“ ir yra pirmo pasaulyje „pilno ekrano“ išmaniojo telefono „Xiaomi Mi Mix“ įpėdinis, rašo „Engadget“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-09-26 Prognozės pasitvirtino - „Xiaomi“ pristatė telefoną, kurio ekranas dengia „180 procentų“ priekinės sienelės (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik štai naujasis „Alpha“ telefonas ne šiaip turi visą priekinę sienelę užimantį ekraną – tas pats ekranas dengia ir briaunas, ir nugarėlę. Pekine įsikūrusios bendrovės atstovai oficialiai tvirtina, kad šio telefono ekrano ir priekinės sienelės plotų santykis yra 180 procentų, o vienintelės dalys, kuriose nėra ekrano – viršus, apačia ir fotokameroms skirta juostelė – yra pagaminti iš aeronautikos pramonės lygio titano, kuris yra lengvesnis už nerūdijantį plieną.

Nors esminis ir išskirtiniausias šio telefono bruožas yra visą jo korpusą supantis ekranas, „Xiaomi“ nesikuklino ir kituose frontuose: telefone įmontuota 108 MP raiškos fotokameros jutiklis, gebantis fiksuoti 12,032 x 9,024 taškų raiškos vaizdus. Taip pat telefone yra ultra-plataus lauko objektyvas su 20 MP jutikliu ir gebėjimu išgauti „super-macro“ vaizdus 1,5 cm atstumu bei 12 MP raiškos telefoto objektyvas, suteikiantis 2x optinio priartinimo gebėjimą.

Įdomu tai, kad šiame telefone asmenukių kameros nėra. Nes jos nereikia – galinės sienelės kamera, apsukus telefoną ir žiūrint į nugarėlę dengiantį ekraną, tampa asmenukių kamera. Vienintelis estetinis šio telefono „trūkumas“ – vertikali juoda juosta, kurioje sutelkti visi fotoobjektyvai. Dėl to nugarėlėje ekrano yra mažiau nei priekyje.

Kadangi telefone išoriškai nėra beveik nieko, išskyrus ekraną, gamintojai visiškai atsisakė fizinių mygtukų (išskyrus įjungimo mygtuką, kuris yra viršutinėje titaninėje telefono briaunoje). Mygtukus šiame įrenginyje keičia spaudimui jautrios šoninės briaunos. Po ekranu suslėpti ir kiti įprastiniai išmaniųjų telefonų komponentai – pirštų atspaudų skaitytuvas, garsiakalbiai. Be to, visai kaip ir „Mi Mix“, jo įpėdinis „Alpha“ įprastinį nuotolio jutiklį, nustatantį, kad žmogus prie telefono ketina priglausti ausį, pakeitė ultragarsiniu, įtaisytu po ekranu.

Telefone yra „Qualcomm Snapdragon 855+“ platforma, 12 GB darbinės atminties, 512 GB nuolatinės atminties. Jame taip pat yra 5G modemas, veikiantis visuose pagrindiniuose Kinijos operatoriams būdinguose dažniuose. Telefono akumuliatorius yra 4050 mAh talpos, kroviklis – 40 W galios. Ir nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad „Mi Mix Alpha“ tėra prototipas, skirtas fantazijos sužadinimui, gamintojas tvirtina, kad jau vykdoma šių telefonų gamyba „nedidelėmis partijomis“ bei kad gruodį ketinama pradėti jų prekyba. Tiesa, nėra žinoma, ar prekyba bus apribota vien Kinijos rinkoje, ar telefonai pateks ir į užsienį.

Žinoma, kai viskas yra tokiame aukštame lygyje, kyla natūralus klausimas: o kiek už tokį stebuklą „Xiaomi“ prašo? Kadangi aukštumoje visi komponentai ir technologinės inovacijos, aukštumoje ir kaina: 20 tūkst. juanių. Arba 2554 eurai. Tai reiškia, kad jis yra brangesnis ir už „Samsung Galaxy Fold“ sulankstomą telefoną. Veikiausiai gamintojas kainą taip užkėlė ne tik dėl aukščiausios kokybės komponentų, bet ir dėl sudėtingesnio surinkimo metodo: tokio telefono gamyboje būtinas sluoksniuotas procesas. Pirmiausiai reikia surinkti visus vidaus komponentus, vėliau – jo laminuojantį ekraną, lytėjimui jautrų sluoksnį ir kietą apsauginę dangą.

Kartu „Xiaomi“ pristatė ne tokį žavingą „Mi 9 Pro 5G“, kuris gali pasigirti „tik“ tuo, jog tai yra pirmas pasaulyje telefonas su 30 W belaidžio įkrovimo galios palaikymu. Su tokiu galingu krovikliu telefono, padėto ant kroviklio padėklo, akumuliatorius nuo 0 iki 100 procentų užsipildys per 69 minutes. Be to, tas pats telefonas gali būti naudojamas ir kaip belaidis kroviklis (tiesa, šiuo atveju kroviklio galia sumažinama iki 10 W).

Šis telefonas Kinijos rinkoje kainuos 472 eurus už versiją su 8 GB darbinės atminties ir 128 GB nuolatinės atminties arba 549 eurus už versiją su 12 GB darbinės atminties ir 512 GB nuolatinės atminties. Tad kartu šis telefonas tampa ir turbūt pigiausiu 5G tinkluose veikiančiu flagmanu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: