Kinijos rinkose - tikras krachas: telefonų pardavimai pasiekė visišką dugną, „iPhone“ pardavimai tuoj ims kelti juoką  ()

Kinijos vyriausybė paskelbė informaciją apie telefonų pardavimus. Situacija nepavydėtina. Praėjusį mėnesį šalyje parduota mažiau nei 500 tūkst. „iPhone“ išmaniųjų telefonų. Tačiau tokia prasta situacija yra ne tik su „iPhone“ pardavimais, bet ir su kitų gamintojų produkcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip parodė Kinijos vyriausybės duomenys, koronaviruso protrūkis perpus sumažino išmaniųjų telefonų paklausą. Kinijai ruošiantis sutikti Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių buvo atšaukti kai kurie šventiniai renginiai, raginta atsisakyti kelionių. Šie apribojimai iš esmės galiojo beveik visą vasario mėnesį, kurį Kinijoje įprastai lydi dovanų pirkimo bumas. Negana to, „Apple“ prekės ženklo parduotuvės Kinijoje vasario mėnesį buvo uždarytos mažiausiai dviem savaitėms. Visa tai lėmė drastiškai sumažėjusius išmaniųjų telefonų pardavimus.

Vasarį Kinijoje parduoti 6,34 mln. telefonų, o tai yra net 54,7 proc. mažiau nei anksčiau. Tai žemiausias skaičius nuo 2012 metų.

„Apple“ vasario mėnesį pardavė vos 494 tūkst., tuo tarpu pernai tuo pačiu metu - 1,27 mln. vienetų. Palyginimui, sausio mėnesį kinai nupirko daugiau nei 2 mln. „iPhone“ išmaniųjų. Pardavimai krito net 5 kartus ir turbūt tai ne pabaiga. 

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad nukentėjo ne tik „Apple“. Šių metų vasarį „Android“ telefonų buvo parduota vos 5,85 mln. vienetų, kai tuo tarpu pernai metų vasarį – 12,72 mln. vnt. Tarp šių skaičių patenka „Huawei“, „Xiaomi“ bei kitų gamintojų įrenginiai.

Analitikai tikina, kad pastarųjų mėnesių rodiklių kritimas – trumpalaikis dalykas. Kaip bebūtų, tokiomis prognozėmis tikėti pastaruoju metu darosi vis sunkiau, o tam nemažai įtakos turi ne tik žaibiškai plintantis virusas, tačiau ir krintanti naftos kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(6)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: