Rusijoje gali būti uždrausta internetinė telefonija  (9)

Rusijos gyventojai gali netekti galimybės naudotis interneto telefonija. Reikalas tas, jog Rusijos operatoriai staiga pamatė „Skype“ programose grėsmę savo verslui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios susirūpino perėjimu iš fiksuoto ir mobilaus ryšio į IP telefoniją kompanijos „Transtelecom“, „MegaFon“ ir „Altimo“. Liepos 21 dieną įvyko Telekomunikacijų ir informacinių technologijų komisijos susitikimas su Rusijos Pramonininkų ir verslininkų sąjunga, skirtas spręsti problemą dėl interneto telefonijos. Susitikime buvo pažymėta, jog dėl „VoIP“ paslaugų augimo didžiosios dalies telefoninių pokalbių valstybė negalės kontroliuoti, todėl iškils saugumo klausimas. Verslininkai taip pat mano, kad Rusijos valdžios institucijos turi užtikrinti vidaus telekomunikacijų operatorių saugumą, nes didžioji dalis Rusijos teritorijoje veikiančios IP telefonijos yra kilusi iš užsienio.

Remiantis „TeleGeography“ skaičiavimais, 2008 metais VoIP pokalbiai išaugo 41 proc. ir užėmė 8 proc. šalies pokalbių rinkos. Numatoma, jog 2015 metais VoIP telefonija gali susilyginti su visais fiksuoto ryšio ir mobiliaisiais operatoriais, o tai sukels nesaugumą ir greitą fiksuoto ir mobilaus ryšio operatorių pelno kritimą.

Telekomunikacijų bendrovės kitose šalyse taip pat stengiasi apsaugoti savo rinkas nuo VoIP operatorių. Pavyzdžiui, daugelis šalių draudžia naudoti „Skype" mobiliuosiuose įrenginiuose. Pirmasis „MegaFon“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Valerijus Yermakov sako, kad Rusijos operatoriai gali rinktis ar kovoti su VoIP paslaugomis, ar patiems pradėti teikti analogiškas paslaugas. Galiojantys teisės aktai Rusijoje kol kas sulaiko VoIP vystymąsi: operatoriams draudžiama naudoti internetą pokalbių perdavimui tarp paprastų telefonų.

Reikia priminti, jog Rusija ne vienintelė pasaulio valstybė, mąstanti apie apribojimus "Skype" sistemai - apie tai jau seniau imta viešai diskutuoti JAV ir Vakarų Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: