Oficialu: Lietuvoje prasidės tokie pokyčiai, kad teks pirkti naujus automobilius arba sėsti į autobusus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2022-08-12 16:51
kestutiz, techninė apžiūra nėra automobilio priežiūra. Techninė apžiūra tikrina, ar saugi transporto priemonė eisme KITIEMS dalyviams. DPF ir katalizatoriaus inspekcija neįtraukta į eismo saugumo punktus. Tad ne, jei praėjo techninę apžiūrą tavo automobilis, tai nereiškia, kad automotilis techniškai tvarkingas.
kestutisz 2022-08-12 17:29
Prasideda... Atmazkės visa tai. Niekas gi nesigilina ką ten konkrečiai tikrina, susimoketi reketo mokestuką, kažką patikrina (pasirodo ne?) ir tipo laisvas. "Apžiūros atlikimo metu tikrinama, ar transporto priemonės techninė būklė, konstrukcija, sistemų, agregatų ir mazgų veikimas bei efektyvumas atitinka Techninius motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimus." - kaip čia reikia išskaityti, kad čia dėl "KITŲ"? :) Tai gal geriau aš tuos pinigus atiduosiu (ir atiduodu dar papildomai) normaliam servisiukui? Dar momentas dėl "kitų" - tai kiti tegu ir moka už tą "paslaugą" jei ji dėl jų. Dar sutaria kada galės atvažiuot paimt, gal net sumokėt už tą dieną kai negalėsi naudotis savo auto ir pan. Nes jei dėl savęs aš dar turiu vistiek mokėti on top "dėl kitų" tai čia kažkoks wtf gaunasi.
donatasv 2022-08-12 21:41
Kliedit čia jūs visi naujos mašinos namatę. Jei mašina neprižiūrima, tai sena ji ar nauja dūmins ir terš. Bet valdžia ima viską statistiškai. Mašina iki 5 metų turi garantijas ir labai didelė tikimybė, kad bus nepravažiavus dar 100k. Dėl to didesni gedimai eis į garantinį. Kai tuo tarpu senos mašinos, kurios čia pas jus visus "idealios" dažniausiai yra lopomos. Kiek matau dūmą gatvėse, tai 95% senos. Senos turiu galvoje 10++++ metų. Kur ten pas jus naujos dumina tai nežinau... Traukos nėra mažuose varikliuose? Darbe beveik visos naujos mašinos kia, opeliai, skodos. 1.6l kia iki 100 bėgėjasi per 12s. Kiek dar jum tos traukos reik? Geriau sakykit, kad patinka skleidžiamas garsas arba neturit pinigų naujai dėl to prisikuriat mitų, kad pateisint savo seną geldą ir tiek. Visa bėda yra mūsų visų atlyginimuose, dėl to ir kuriam legendas apie senas mašinas. Pažiūrėjus į vidutinį atlyginimą iš vis keista už ką žmonės važiuoja. Pasakyk vokiečiui kiek uždirbi, tai jis paklaus už ką jūs perkat mašinas. Tas perkat ne šeip sau. Nes jie nusipirkę mašiną, ją remontuoja. Remontuoja ne taip kaip čia kažkas rašė už 100 euro po pirmo pravarymo...
immortallt 2022-08-13 08:08
Kokie dar atlyginimai bėda? Pirkti 15 metų senumo BMW 740 kainuoja panašiai, kaip vidutinės ar ekonominės klasės automobilį 5-10 metų naujesnį. Tada pradeda kliedėti apie komfortą ir saugumą, ar dar velniai žino ką. Tik apie saugumą pamiršta, kad mašina jau sudrožta, greičiausiai ir avarijoje buvusi, parūdijusi, tai saugumas nebėra toks koks buvo. Kas dėl komforto - taip, važiuoklė minkštesnė, geresnė garso izoliacija. Kas dėl eksploatacijos - remontas brangus, dauguma mazgų net netaisomi, ypač jei galima važiuoti be jų, pvz. variklio keitimas (leidžia variklis tepalus), DPF ar katalizatoriaus keitimas. Nes kiekvienas iš jų gali kainuoti ir pusę tokios geldos kainos. O mūsiškiai pateisina komfortu. Kestutiz, ok, panaikiname taršos reikalavimus bet kokius, bet 10% dujų iš duslintuvo turi praeiti per saloną.
AAA000 2022-08-13 13:38
tikrai taip negalvoju. tokius remontus daro bet kuris servisas. net pats gali. yra gi visi aprasymai intere kaip sureguliuot - jei net nezinai. reikalas tame, kad jie net varo uz tave. ir pravaro. jei varo kazkas kitas, net po sito serviso remonto - nepraeina prisiknisa. daznai buna kokia isvis juokinga nesamone, pvz lempu stiklu patamsejimas nevienodas, kokia nors "reflektorius" apiblukes "per daug", duslerka "nepakankamai" suvirinta ir pan... cia antru varymu kai eini, ir nebegali prisiknisinet prie kazko naujo. cia korupcine sistema. pagal tai kaip viskas vyksta. ir nieko tu ten neprigausi. jei tu vienetine masina varai - tiesiog nematai bendro vaizdo. ir suprask, kad verslui, ypac sunkiajam ar ukininkams faktiskai atveza TA pagal grafika. nors liuto tersimas is ju eina - jei vertint globaliai. o va privatininkus su kasikais vaizduoja, kad kontroliuoja. cia aiskiai politine dedamoji. ir atsiranda kysininkavimas - kad apeit. lobizmas is verslo "netrukdyt" - kazkas pasiima atkateli. ir kysis is privatininko inspektoreliui - "nepist proto". nors pati sistema visiskai beprasme - sugest gali iskart po TA praejimo. ir vel viskas tik nuo "sazines" priklauso arba sakykim priekabos TA - ten gi net variklio nera... cia ekologinis argumentas isvis nulinis, TA poreikis priekabai... o kiekvienas veziojimas pravaryt TA priekabai - ekologine tarsa... o net dviraciu remeliams numerius isdavineja... nu PZ PZ - kokie absurdai jau... as manau jus naivus kaip vaikai - jei jum cia dar kazkokiu klausimu kyla. ir mane tai liudina, mokesim uz nieka, ir sersim korupcija dar ilgai - nes jus butent tas pasyvus lektoratas, kuris pats save apgaudineja... o tokie normaliu i valdzia neisrinks greitai su TA - cia tetinka nebent vienkartine deklaracija po nusipirkimo. ir aktyvus kasdienis gaudymas "neatitinkanciu" akivaizdziai is vaziuojanciu priemoniu keliuose... na ir paslauga servise, nusiperki ir pasitikrini servise - jei tau "neramu ant sazines" va atsakomybinis draudimas - butu puikus reikalas. draudzia nuo sudauzymo. nuo gyvybes atemimo. abipusis draudimas - nu zioplumo. turetu draust ir nuo neatitikimo TA. jei draudejas mato kad netvarkai (ar gauni TA neatitikimo tipo baudas) - didintu draudimo imokas draudejas. ar pravarytu. butu aiskus nepriklausomi veikejai, kurie realiai itakotu TA butinumo visuomenei laipsni. ir viso parko bendra tvarkingumo lygi. bet ne - mes turim KORUPCINE TA sisitema. o jus su tuo taikstotes. va del sito ir gyvenam sudinai. visokios sovietines sistemos ir metodikos Lietuvoje vis dar veikia. pilna jega. ir grieztinamos... auginama korupcijos lygis... prisiveisia neadekvaciu buhalteriu, kur pradeda morkomis korupcija matuot (pvz kokio imortalo tarpeilutiniai iteiginejimai, kad nepraejusi TA priekaba ar vaziavimas dujomis ant kuriu valgis verdamas - sudmiescio tarsos ekologine bomba, ir reikia plest ir didint biurokratizma sitoje srityje)... ne kaip kokie skandinavai... jie taip lengvai nesitaiksto...