Rusijos žurnalas paviešino grandiozinę machinaciją: pasityčiojimas iš rusų - kaip naujieji „Moskvich“ pabrangsta 4 kartus (Foto, Video)  (1)

JAC krosoveriai iš Kinijos į Rusijos Federaciją atkeliauja jau paruošti – belieka pritvirtinti ratus ir uždėti „Moskvich“ logotipus. Maskvos įmonėje surinkimo linija net nebuvo paleista.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų „Moskvich 3“ krosoverių gamyba buvo parodyta naujame vaizdo įraše. Paaiškėjo, kad surinkimo kaip tokio nėra – automobiliams iš tikrųjų yra tik prisukami ratai. Vaizdo klipas publikuotas žurnalo „Už vairo“ (За рулем) „YouTube“ kanale.

Kaip rašėme anksčiau, naujasis „Moskvich 3“ iš tikrųjų yra kiniškas JAC JS4 krosoveris. Iš pradžių Rusija paskelbė apie masinį modelio surinkimą iš mašinų rinkinių, tačiau iš tikrųjų automobiliai jau yra paruošti ir atvežti iš Kinijos. Belieka pritvirtinti ratus ir uždėti „Moskvich“ logotipą.

Maskvos įmonėje konvejeris net nepajudėjo. Užtat automobiliai be ratų statomi ant keltuvų, kaip autoservise. Priminsime, kad iki metų pabaigos pažadėta išleisti 600 automobilių.

Tačiau propagandos tikslais Rusija išdidžiai pareiškia, kad „gaivina savo automobilių pramonę“. Apie tai savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ rašo opozicinis Rusijos tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas.

 

Be to, automobilio kaina išauga apie 4 kartus. Komentaruose rusai atskleidė sukčiavimą ir piktinosi apiplėšimu, nes naujoji gamykla priklauso Maskvos vyriausybei. Anksčiau ji priklausė prancūzų prekės ženklui „Renault“, kuri paliko Rusiją.

 

„Gaila nuvilti rusus, kurie tiki importo pakeitimu. Naujasis „Moskvich“ yra pilnai surenkamas Kinijoje, tada išimama pora dalių, siunčiama į Rusiją, kur šios detalės prisukamos, ant jų užrašoma „pagaminta Rusijoje“ ir 4 kartus užkeliama kaina. Taip „patriotams“ pasakojama apie legendinės Rusijos automobilių pramonės atgimimą“, – internete komentuoja rusai.

 

Krosoveris „Moskvich 3“ bus siūlomas su 1,6 l (109 AG) ir 1,5 l turbininiais (150 AG) varikliais, taip pat su 68 arklio galių elektros varikliu. Elektromobilio atstumas yra 410 km.

„Moskvich 3“ konfigūracija apima klimato kontrolę, pastovaus greičio palaikymo sistemą, galinio vaizdo kamerą ir stabilizavimo sistemą. Tiksli „Moskvich“ kaina neskelbiama, tačiau žinoma, kad ji sieks maždaug 1,5–2 milijonus rublių (24 500 – 32 500 USD), tai yra gerokai brangiau nei JAC.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(9)
(40)

Komentarai (1)