Ar dar atsimenate šiuos policijos „Volvo 244“: anuomet jie pakeitė byrančių sovietinių automobilių parką (Foto)  ()

Pirmadienį Lietuvos policija socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino įrašu, kuris kviečia prisiminti ar susipažinti su senais tarnybiniais automobiliais, kurie riedėjo neseniai nepriklausomybę atgavusios Lietuvos keliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Buvę ir esami vyresnės kartos policijos pareigūnai ar eismo dalyviai turbūt dar pamena senuosius tarnybinius automobilius „VOLVO 244“. Keletą šių, 1987 m. gamybos automobilių, Švedijos kolegos Lietuvos policijai padovanojo 1995 metais“, – įraše trumpai pristatoma šių transporto priemonių atsiradimo istorija.

Kolegų iš Švedijos dovana buvo itin laukiama, nes sovietiniai automobiliai byrėjo, todėl nauja technika buvo būtina.

„Laikmetis buvo nelengvas, vos prieš keletą metų atkūrusi nepriklausomybę mūsų valstybė dar stojosi ant kojų, o atnaujinti paveldėtą byrančių sovietinių automobilių parką buvo būtina, tad ši Švedijos policijos dovana buvo labai laukta. Automobiliai buvo perduoti Kelių policijai ir Lietuvos policijos akademijai“, – rašo Lietuvos policija.

Išliko tik vienas toks automobilis, pareigūnai informuoja, kad jį bus galima pamatyti ir iš arti bei atskleidžia, kur jis bus eksponuojamas.

 

„Iki mūsų dienų išliko tik vienas toks automobilis, kuris tarnavo rengiant būsimus policijos pareigūnus Lietuvos policijos akademijoje Vilniuje. Esame dėkingi Mykolo Romerio universitetui ir MRU Viešojo saugumo akademijai už išsaugotą ir perduotą vertingą eksponatą.

 

Išlikusi senoji policijos technika planuojama eksponuoti prie Lietuvos policijos muziejus rengiamoje lauko ekspozicijoje“, – planais dalinasi pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()