Nerealizuotas „Porsche 911“ konkurentas. Išslaptintas atšauktas BMW superautomobilis (Foto)  ()

Prieš keletą metų BMW sukūrė superautomobilį I16. Kupė planuota komplektuoti 600 arklio galių hibridinį agregatą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-11 Nerealizuotas „Porsche 911“ konkurentas. Išslaptintas atšauktas BMW superautomobilis (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė nežinomo BMW I16 superautomobilio vaizdai. Sportinis modelis turėjo pakeisti BMW i8 kupė 2020 ar 2021 metais, tačiau buvo nuspręsta jo nebegaminti. Apie „slaptą“ automobilį „Instagram“ pasakojo jo kūrėjas, BMW dizaineris Domagoj Dukec.

BMW I16 superautomobilis yra serijinė 2019 m. BMW „Vision M Next“ koncepcijos versija. Automobilio projektas buvo įgyvendintas vos per 12 mėnesių. Dvivietis kupė turėjo būti daug galingesnis ir greitesnis nei i8 modelis, kurio gamyba buvo nutraukta 2020 m. Naujasis BMW I16 turėjo būti „Porsche 911 Turbo“ konkurentu.

 

BMW I16 dizainas pasižymi garsaus 1979 metų BMW M1 kupė bruožais – automobilis turi panašų profilį ir du prekės ženklo logotipus gale. Lenktyninis BMW I16 turi rodyklės formos priekinius žibintus ir plačias padalintas radiatoriaus groteles.

 

 

BMW superautomobilyje planuota sumontuoti hibridinį agregatą su 2,0 litrų benzininiu ir pora elektros variklių. Bendra galia turėjo būti bent 600 AG (450 kW). Be to, kupė buvo paruošta didelė baterija, kad su elektrine trauka jis galėtų nuvažiuoti 96 km.

Anot Domagoj Dukec, pagrindinė modelio atsisakymo priežastis buvo COVID-19 pandemija, sustabdžiusi automobilių gamyklas ir sužlugdžiusi automobilių pardavimą. Tik dabar BMW nusprendė išslaptinti projektą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()