7 punktai, pagal kuriuos policininkai galės panaikinti techninės apžiūros galiojimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gagu 2014-04-26 14:14
Na čia neparašyta ar pareigūnas ar techninenės apžiūros centras (ar kažkas pamašaus) tą leidimą suteiks. Man atrodo, kad nepareigūnas tą leidimą suteiks, taigi greičiausiai turėsi nutempt savo tranporto priemonę.
gagu 2014-04-26 14:47
Redaktoriams, trūksta nuorodų straipnio tekste, čia straipsnis su nuorodom: PS Jei pamatėte šią žinutę ir sureagavot galit ištrinti ją
FtBall 2014-04-26 15:57
Greičiausiai klįstu, bet jei nedega kairysis trumpų šviesų žibintas, tenka važiuot su įjungtu avariniu. Nesvarbu, kas KET apie tai parašyta, bet visiškai logiška taip daryti. Ypač žiemą, kai keliai susiaurėja, o iš priekio atvažiuoja "motociklas".
Stipa 2014-04-26 22:24
Čia tokie teoriniai TA nutraukimo būdai, o praktiškai jokių problemų kelyje neišsprendžiantys. Mano manymu tai tokie dalykai kaip marozai važinėja su lempom šviečiančiom į dangų arba belenkokiais xenonais sumestais be jokių atitikimų reikalavimams, man kaip naktiniam vairuotojui čia košmaras. Kita problema tokie automobiliai kurie pervažiavę duobelę dar pusę minutės linguojasi. Kamazai su ratais po 10cm į šonus plaukiojančiais, aštunkėm tom vadinamom. ir dar aibė kurių šiuo momentu nepamenu. Kas dėl TA eilių, visada tekdavo laukti po 1h ir daugiau, o kartą pralaukiau pusantros valandos ir likus vienai mašinai prieš mane bei pusei valandos iki darbo pabaigos pasiuntė namo, sakė nebespės, bet pranešti iš anksto, kad nelaukčiau, negalėjo. Aukščiausio lygio suskiai.
Pumper 2014-04-27 09:16
Tai kur gi jau gyveni, kad tik vienas TA centras yra? Nuvažiuoji į vieną, pamatai eilę ir važiuoji į kitą. Jei nesi pavėpęs ir TA einį bent mėnesį prieš pasibaigimą (kas dabar galima neprarandant to mėn.) gali kiekvieną dieną prasukti pro tau patogų TA ir užsukti, kai nedaug auto laukia. Problemos iš nieko daromos ir tiek.
gagu 2014-04-27 11:05
Iš bėdos dar galima prieš važiuojant pasiskambint ir paklaust kokios eilės pas juos, kad neireikėtų pastoviai lakstyt ir žiūrėt ar yra eilės, kuras kaip ir laikas irgi kainuoja
HardAxe 2014-04-28 09:18
kad jūs kažkokie nemąstantys... taip yra nn baisesnių pažeidimų, bet ne visus pažeidimus galima neginčyjamai nustatyti iš akies. mašinas vairuoti gali tik sveiko proto žmonės, suprantantis riziką ir nevažinėjantys va-bank. *Lemputės: jei nedega kairėje pusėje šviesa, tai priešais atvažiuojančios mašinos nemato tavo gabritų ir gali baigtis nelaime. Perdėgė kelyje? Galima pasikeisti iš dešinės pusės. Baisiai sudėtingas žibintas? tu vairuoji prabangič mašiną ir ji tikrai turi priešrūkinius žibintus. Nemoku pasikeisti lemputės/nepastebiu, kad perdegė? Tokiem žiopliam negalima vairuoti tamsiu paros metu. Vairavimas yra labiau privilegija, neturėtų būti suteikiama teisė valdyti pavojungus įrenginius žiopliam. Blogai sureguliuotų, nestandartinių ir t.t. lempų neišeina patikrinti be spec įrenginių, todėl apie juos nekalbama. *Valytuvas Neveikia valytuvas? Tai tai susitvarkyk, kol nelyja. Per lietų be valytuvo ką galima gatvėj veikti? nelaimę prisišaukinėti? Man daugiausiai klausimų kyla dėl priekabos kablio. Čia yra vienintelė vieta, kur pareigūnas gali savivaliauti. Pvz pas mane yra kablys, bet nesu niekada jo bandęs ir neįsivaizduoju ar veikia lempos. Aišku praktikoje niekas jo nematuos jei būsiu be priekabos, bet labai norint prisiknisti turbūt įmanoma šitoj vietoj:)
Dia.v.olO 2014-04-28 10:16
As irgi nesuprantu ka jus snekat, turite daikta, turite juom rupintis, kad kitiems nekeltumete pavojaus (jei jums kiti nerupi, bent savo saugumu pasirupinkit), lemputes ir valytuvai ne siaip sugalvotas ismislas, ir ne tik tau jis reikalingas... Kaip auksciau issakyta nuomone - vairuoti yra privilegija, jei esi vairuotojas tai pilnai atsakai uz savo valdoma iranki, ir jei jau lempuciu nebepastebi, tai privaziuok prie namo ir pajunginek, tikrai pastebesi ar trumpos sviesos dirba ar ne... Plius bus puiki proga veziotis po kiekviena atsargines lemputes, tikrai butu gera praktika, perdegus netiketai. O del padangu? Tipo dzin kad nuogom vazinejat? Cia net nera ka diskutuoti, nesugebat ipirkti normaliu padangu? tai gal ir automobilio neverta tureti? As turbut linkes nesutikti su tokiais griestais atemimais TA, gal geriau bauda? Taciau pilnai suprantu, kodel tai bandoma daryti, kaip kitaip (musu lietuvos vairuotojus) priversti vazineti tvarkingomis transporto priemonemis? Del TA praejimo, senai gali skambintis ir susitarti is anksto, ir priims tave be jokiu eiliu. Jei jus esate gudresni uz kitus ir nuvaziuosit nesusitare, gyvoj eilej ale greiciau, tai ir nepykit jei prastovit pora valandu ir pries nosi uzdaro duris. vaje vaje. cry me a river.
Arthuras 2014-04-28 11:43
Dia.v.olO, HardAxe +1. Jei asmuo nemoka pakeisti lemputės - vadinasi naktį jis važinėt negali. Negali pasitikrint padangų protektoriaus - irgi važiuot negali. Ir visiškai nesvarbu vairuotojo lytis, amžius ir pan. Taškas.
Dia.v.olO 2014-04-28 14:30
Tai ok, jeigu nemoka, vadinasi yra tam istaigos, kurios moka tai padaryti, tai del pacio savo saugumo, del dievo meiles, nevazuok nakti ir nebusi vaiduoklis, ir kitu negasdinsi ir t.t., vaziuok diena, isijunges avarini iki artimiausio serviso, kad ja pakeistu, whats the problem?
Anonymous 2014-04-28 21:18
Nu bet nukrypom nuo temos - imkim, kad lempukus mokam pasikeisti. Patikrinom, išvažiavom, ir sudegė. Sustabdė ir ne liepė susitvarkyti ar sumokėti baudą - o bac ir mašiną eksploatuoti uždraudė, atėmė TA. Nu ir? Adekvatu? Tipo normaliai, rūpinasi saugumu? Ar tyčiojasi? Beje, jei sustabdė mašiną, ir ji sustojo - kaip atims TA dėl stabdžių, jei mašiną įmanoma sustabdyti? O atsarginis ratas? Žiemą gamintojo įdėtas atsargines šipuosim, pavasarį šipus laupysim? Vietoj to, kad aptarti temą, tyčiojamės vieni iš kitų