Ieškančius automobilių įspėja apie naują sukčiavimo būdą: galima gerokai patuštinti piniginę ir likti be nieko  (9)

„Tikėtina, kad tokių atvejų yra ir bus daugiau. Įspėkite žmones. kad nenukentėtų“, – į Lrytas.lt kreipėsi visą sukčių tinklą aptikęs vyras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis žvalgėsi po parduodamų automobilių skelbimus, bet vos paskambinęs pasiteirauti apie dominantį automobilį sulaukė prašymo pervesti avansą.

Kilo įtarimas

Automobilis atrodė puikios būklės, kaina taip pat patraukli, bet vis tik vairuotojas nusprendė dar kartą apžvelgti skelbimus.

Vyrą nustebino, kad ir pasidomėjęs kitu automobiliu sulaukė tokio pat reikalavimo.

„Avanso prašoma nekuklaus, siekiančio apie ketvirtį parduodamo automobilio vertės. Avansą prašoma pervesti į banko sąskaitą“, – pasakojo jis.

Pasikartojo ir pardavėjų pasakojamos istorijos – neva, automobilis „dar ne Lietuvoje“, bet jau tuoj bus parvežtas.

Skaitytojas pabandė paieškoti tų pačių automobilių Vokietijos skelbimų puslapyje ir bemat paaiškėjo, kad jo spėjimai buvo teisingi. Vyras rado ne tik dvi „Audi“, bet ir „Volkswagen Golf Plus“ bei „Ford C-Max“, kurių nuotraukos buvo pavogtos iš užsienietiškų skelbimų.

Stebuklingos kainos

Sukčiai nepasivargino net sukeisti nuotraukų.

„Atkreipkite dėmesį į abiejuose tinklalapiuose patalpintas nuotraukas, kai kurias automobilių aprašymo detales, jos identiškos. Tik va, kainos ženkliai skiriasi – Lietuvoje jos stebuklingai, ko ne per pusę sumažėja. Stebuklas, kad sava eiga (ne ant „tralo“) parvairuojami automobiliai ne tik, kad neturi jokių išlaidų degalams, bet ir stebuklingai pinga, – ironizavo vairuotojas. – Mums pavyko susivokti ir nenukentėti, tačiau gali apsigauti kiti žmonės.“

Panašios gudrybės buvo populiarios prieš keletą metų, tiesa, tuomet sukčiai apsiribodavo 100-200 litų „avansais“.

Patariame niekuomet nepervesti pinigų nepažįstamiems asmenims. Jei automobilis tikrai domina, susitarkite susitikti gyvai.

O jei pardavėjas bando įtikinti, kad puikios būklės, pigiau, nei kiti tokie patys modeliai, kainuojantis automobilis dar tik gabenamas į Lietuvą, galima įtarti klastą, nes verslininkams nėra priežasčių tokiu būdu susimažinti galimą pelną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(44)
(15)
(29)

Komentarai (9)