Anksčiau nei laukta, bet ar ne per vėlai? Šią savaitę pasirodys pats pirmasis serijinis Tesla Model 3, bet tai jau nebėra rinkos naujovė  (5)

Elektromobiliui Tesla Model 3 atlikti visi būtimi patikrinimai ir kompanija Tesla pirmojo serijinio egzemplioriaus surinkimą baigti penktadienį, liepos 7 dieną. Apie tai Twitter paskyroje pranešė vykdantysis kompanijos direktorius Elonas Muskas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-07-03 Anksčiau nei laukta, bet ar ne per vėlai? Šią savaitę pasirodys pats pirmasis serijinis Tesla Model 3, bet tai jau nebėra rinkos naujovė  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Model 3 — pats pigiausias Tesla elektromobilis. Mašina pristatyta 2016 metų balandį, o bandomoji gamyba pradėta 2017 metų vasarį. Model 3 gali nuvažiuoti 346 kilometrus ir iki šimto kilometrų per valandą įsibėgėja greičiau nei per šešias sekundes, o jo iš anksto paskelbta kaina – 35 tūkstančiai dolerių.

Nors automobilis buvo pristatytas dar pernai metų pavasarį, serijinės Tesla Model 3 versijos gamyba pradėta tik po metų. Pasak Elono Musko, pirmoji serijinė mašina nuo konvejerio nuvažiuos penktadienį (liepos 7), o liepos 28 savo automobilius gaus pirmieji 30 pirkėjų. Paskui gamyba spartės ir gruodį Tesla gali išleisti 20 tūkstančių automobilių.

Nors ir pralenkdamas grafiką, Tesla Model 3 atsilieka nuo pagrindinio savo konkurento nebrangių elektromobilių segmente JAV rinkoje — Chevrolet Bolt EV. Elektromobilių nuvažiuojamas kelias panašus, o ir kainuoja panašiai, tačiau neserijinė naujo General Motors elektromobilio gamyba prasidėjo dar 2016 metų pavasarį, o pirmuosius serijinius Bolt elektromobilius pirkėjai gavo tų pačių metų gruodį. Apie ketinimus kurti paties pigiausio Tesla automobilio konkurentą anksčiau pareiškė Ford atstovai.

N. Voroncov
nplus1.ru

(28)
(0)
(28)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: