Pagaliau „Tesla“ dirba pelningai – po paskelbtų III-ojo ketvirčio rezultatų akcijos iškart pašoko 20 %  (1)

„Tesla“ pranešė apie savo III-ojo ketvirčio finansinius rezultatus. Per šį ketvirtį kompanijos grynosios pajamos siekė 6,3 mlrd dolerių ir toks rezultatas net nustebino Volstryto finansų analitikus. Po paviešintų „Tesla“ finansinių rezultatų kompanijos akcijos pašoko 20 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ patvirtino, kad jų III-ojo ketvirčio grynasis pelnas siekė 143 mln. JAV dolerių. Ir ši uždirbta pinigų suma leidžia investuotojams bent šiek tiek atsikvėpti.

Per pirmąjį šių metų pusmetį „Tesla“ patyrė 1,1 mlrd. dolerių nuostolį, tad 143 mln. gal ir nėra labai jau puiki žinia, bet pati tendencija yra džiuginanti ir suteikianti optimizmo.

Taigi, III-ojo ketvirčio pajamos siekė 6,3 mlrd. dolerių. Tai yra šiek tiek mažiau nei buvo tikėtasi. Įvairūs skaičiavimai leido tikėtis, kad pajamos sieks apie 6,5 mlrd. dolerių. Taip pat verta pažymėti, kad lygiai prieš metus pajamos siekė 6,8 mlrd. dolerių.

Nors rezultatai ir yra kiek mažesni nei tikėtasi, „Tesla“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Elonas Muskas jais džiaugiasi.

„Tesla“ toliau žvelgia į priekį ir džiaugiasi, kad vos per 10 mėnesių pavyko Šanchajuje (Kinijoje) pastatyti „Gigafactory“ gamyklą ir ji kompanijai kainavo 65 proc. mažiau nei būtų tekę išleisti ją statant JAV. Planuojama, kad šioje gamykloje bus surenkami „Model 3“ elektromobiliai.

„Tesla“ teigia, kad „nuolatinis apimčių augimas ir išlaidų kontrolė yra svarbūs faktoriai, siekiant tvaraus pelningumo.“

Kompanija šiuo metu intensyviai dirba prie savojo „Tesla Semi“ vilkiko, kurį turėtų pradėti gaminti kitų metų pradžioje. Be to, 2021-aisiais Europoje ketinama pastatyti dar vieną „Gigafactory“ gamyklą.

„Tesla“ vis dar siekia įgyvendinti savo pažadą ir per šiuos metus pirkėjams pristatyti 300 000 – 400 000 elektromobilių. Investuotojai tokiais rezultatais kiek abejoja, tačiau akivaizdu, jog bendrovei sekasi vis geriau, tad kas ten žino, kaip bus šių metų pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(50)
(4)
(46)

Komentarai (1)