„Tesla“ autopilotas ir vėl nustebino - išgelbėjo kelią kertančios lokių šeimynos gyvybę (Video)  (2)

„Tesla“ autonominio valdymo sistemos padeda išsaugoti ne tik pėsčiųjų gyvybes, bet ir leidžia išvengti liūdnos lemties laukiniams žvėris. Amerikietis Andrew Whittle'as pasidalino vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip autopilotas padėjo išvengti šiurpaus eismo įvykio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siužetą internete patalpinęs vyras pasakojo, kad su savuoju „Tesla Model 3“ važiavo per Glasiero nacionalinį parką Montanos valstijoje.

Vairavimo autopilotas

A. Whittle'as pripažino, kad per visą maršrutą nuo Jutos iki Montanos vairavimą jis daugiausiai patikėjo autonominei sistemai. 

Pastaroji elektromobilį valdė ir tą akimirką, kai važiuojant 50 mylių per valandą greičių (80 km/val.) priešakyje per kelią bandė perbėgti lokių šeima. 

Davikliai žvėris užfiksavo ir iškart sustabdė elektromobilį. 

Nors pati lokė jau buvo kirtusi kelią, ji sugrįžo ir nukreipė nedraugišką žvilgsnį į vairuotoją, kol šis patraukė elektromobilį toliau nuo mažylių. 

Įranga ženkliai patobulėjo

Anot vyro, šis atvejis – puiki demonstracija to, kaip smarkiai patobulėjo autonominio valdymo sistema nuo tos dienos, kai jis gavo savo „Tesla“. 

A. Whtille'as stebėjosi, kad įranga ne tik užfiksavo žvėris ir sustabdė automobilį, bet ir visa tai įamžino puikios kokybės įraše. 

Amerikietį nustebino mamos lokės instinktai. Norėdama apsaugoti savo mažylius ji nedvejojo ir iškart šoko atgal į kelią, kad atsidurtų šalia jų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(32)
(2)
(30)

Komentarai (2)