„Tai pagrobimas!“ Apsiputojusi Rusija skelbia ultimatumą Kanadai  ()

Rusija nerimsta dėl konfiksuoto lėktuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos bendrovė „Volga-Dnepr“, kuriai priklauso Kanadoje sulaikytas krovininis lėktuvas An-124-100 „Ruslan“, Kanados vyriausybei išsiuntė ultimatumą. Ji pabrėžė, kad arba klausimas bus sprendžiamas taikiai, arba bus perduotas arbitražui.

Rusijos naujienų agentūros „Interfax“ teigimu, atitinkami pranešimai buvo išsiųsti Kanados ministrui pirmininkui, generaliniam gubernatoriui, finansų, užsienio reikalų, teisingumo ministrams ir generaliniam prokurorui.

„Volga-Dnepr“ teigia, kad orlaivio areštas iš tikrųjų yra „neteisėtas užgrobimas“, siūlo ginčą išspręsti taikiai, vadovaujantis 1989 m. lapkričio 20 d. SSRS ir Kanados susitarimo dėl investicijų skatinimo ir abipusės apsaugos sutartimi.

„Jei ginčas nebus išspręstas per šešis mėnesius nuo Kanados pranešimo gavimo, „Volga-Dnepr“ oficialiai pradės arbitražo procesą“, – pagrasino bendrovė.

„Ruslano“ areštas – kas žinoma

2022 m. vasario 27 d. „Volga-Dnepr“ An-124-100 orlaiviu iš Kinijos į Torontą pristatė bandomąją sistemą, skirtą COVID-19 testavimui. Iškrautas lėktuvas turėjo išskristi iš Kanados, tačiau dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą buvo sulaikytas Toronte.

 

Sulaikymo priežastis – Kanados valdžios įvestos sankcijos, draudžiančios Rusijos oro linijų lėktuvams naudotis šalies oro erdve. Kiekvieną dieną Toronto oro uostas už rusiško An-124 laikymą imdavo 1065,60 USD.

2023 m. balandį tapo žinoma, kad Kanada šį lėktuvą kartu su kitu konfiskuotu Rusijos turtu perduos Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(1)
(117)

Komentarai ()