Sunaikinta svajonė. Kaip dabar atrodo An-225 „Mriya“. Naujausios foto  ()

Lėktuvo An-225 po Rusijos ginkluotųjų pajėgų smūgio atkurti nepavyks, tačiau jo uodega gali būti panaudota kuriant naują lėktuvą, o jo keli varikliai kaip atsarginės dalys jau sumontuoti An-124 „Ruslan“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-16 Sunaikinta svajonė. Kaip dabar atrodo An-225 „Mriya“. Naujausios foto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė naujausios, 2022 metų vasarį Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Hostomelio oro uoste, sunaikinto didžiausio pasaulyje lėktuvo An-225 „Mriya“ nuotraukos. Vaizdo medžiagą apie sunaikintą lėktuvą paskelbė portalas „Avianews.com“.

„Svajonė“ buvo pastatyta vienu egzemplioriumi. Pranešama, kad „Antonov“ įmonė iš An-225 šalina dalis, kurios gali būti naudingos statant naują lėktuvą, jei bus priimtas atitinkamas sprendimas.

Kaip pastebi straipsnio autoriai, lėktuvas patyrė tokią rimtą žalą, kad jo remontas tapo neįmanomas. Dėl okupantų puolimo buvo sunaikinta kabina su visa įranga, fiuzeliažo nosies dalis, variklis, važiuoklė ir dalis sparno.

 

An-225 jau buvo pašalinta uodega, kurią galima panaudoti kuriant kitą An-225. Tai – maži „sparnai“ orlaivio uodegos dalyje, vadinami stabilizatoriais.

Tuo pačiu metu ekspertai jau rado panaudojimą D-18T varikliams, kurie taip pat sumontuoti An-124 „Ruslan“ transporto lėktuvuose.

Iš viso pavyko suremontuoti tris iš šešių „Mriya“ variklių. Du iš jų šiuo metu tarnauja kaip atsarginiai An-124 varikliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()