Dronų inovatoriams – dar viena proga gauti ES finansuojamo projekto ICAERUS paramą  ()

ES programos „Europos horizontas“ finansuojamo projekto ICAERUS tikslas – pristatyti ir remti veiksmingą, efektyvų ir saugų bepiločių orlaivių naudojimą. Taip pat nustatyti su jų naudojimu susijusias riziką ir pridėtinę vertę. Projekto pirmasis PUSH tipo atviras kvietimas buvo itin sėkmingas: pritraukė daugiau nei 55 pretendentus iš 17 Europos šalių, 5 atrinkti subprojektai jau įgyvendinami. Lietuvos inovatoriai, norintys pretenduoti į paramą pagal antrąjį kvietimą, paraiškas gali teikti iki šių metų gegužės 7 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Potencialo turinčiai idėjai įgyvendinti – 60 tūkst. Eur

Šiuo projekto ICAERUS kvietimu norima pritraukti pareiškėjus, suinteresuotus inovacijų plėtra. Trims atrinktiesiems bus skirta po 60 tūkst. Eur įgyvendinti projektus, kuriais siekiama dronais surinktus duomenis pristatyti ir panaudoti kaip būdą vertinti technologines ir netechnologines hipotezes.

Kokias paraiškas ir (arba) sprendimus numatoma finansuoti? Inovatyvias idėjas, kaip dronų technologijomis ir duomenų rinkiniais spręsti realias pasaulio problemas ir kurti vertę visuomenei. Taip pat naujų aparatinės ir programinės įrangos sprendimus, galinčius padidinti bepiločio orlaivio našumą, pailginti skrydžio laiką ir pagerinti duomenų rinkimą bei analizę.

Pretenduoti į lėšas gali ir duomenų analizės bei apdorojimo ekspertai, norintys patobulinti procesus naujais algoritmais bei metodais (vaizdų atpažinimu, mašininiu mokymusi, dirbtiniu intelektu ir pan.). Taip pat laukiama inovatyvių bepiločių orlaivių technologijomis grįstų paslaugų (fotografavimas iš oro, geodezija, monitoringas ir pan.) ar taikomųjų programų tokioms sritims kaip aplinkos stebėsena, tikslioji žemdirbystė, pagalba nelaimių atveju, infrastruktūros tikrinimas ir kt. kūrėjų.

[Vokietija+Kuponas] Net 830€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TALLPOWER V2400“)
6352 2 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

LiFePo4, 2160Wh, 2400W, UPS, 13 jungčių ir kt.

Išsamiau

Naujų saugaus ir atsakingo bepiločių orlaivių technologijų naudojimo standartų ir taisyklių rengimas, įskaitant privatumo bei saugumo aspektus – dar viena, tačiau ne paskutinioji finansuotina sritis. Visus laukiamų paraiškų tipus ir detalią informaciją apie kvietimo sąlygas galima rasti adresu icaerus.eu/open-calls/

Tarp laukiamų dalyvių – DI ir IoT įmonės, mokslinių tyrimų institutai

Projekto ICAERUS komanda ieško mokslinių tyrimų ir technologijų vystymo suinteresuotųjų subjektų (pavyzdžiui, dronų gamintojų, startuolių ir MVĮ, naudojančių inovatyvias dronų paslaugas ir technologijas, dirbtinio intelekto ir daiktų interneto įmonių bei mokslinių tyrimų institutų) ar registruotų juridinių asmenų reikalavimus atitinkančiose programos „Europos Horizontas“ šalyse.

 

Tai reiškia, kad pareiškėjais gali tapti ES valstybės narės, atokiausi jų regionai, su ES nare susijusios užjūrio šalys ir teritorijos, taip pat su programa „Europos horizontas“ susijusių šalių piliečiai.

Kokie konkretūs projektai būtų tinkami finansuoti? Pavyzdžiui, turint tikslą išplėsti bepiločių orlaivių naudojimą žemės ūkyje: pasėlių augimo ir sveikatos, dirvožemio kokybės ir oro sąlygų stebėjimui. Tuo tarpu ūkininkams – suteikti galimybę realiuoju laiku gauti duomenis ir taip optimizuoti veiklą. Dar vienas pavyzdys – pasitelkti technologijas aplinkos stebėsenai: renkant duomenis apie oro, vandens ir dirvožemio kokybę, taip pat floros ir faunos būklę, palengvinant monitoringo ir valdymo procesus.

Infrastruktūrai tikrinti skirtos inovacijos pritaikymo scenarijus – tiltus, pastatus ir elektros linijas prižiūrėti galinti technologija, panaikinanti poreikį pavojingas užduotis atlikti darbuotojams. Logistikai ir pristatymui pritaikyti bepiločiai orlaiviai galėtų gabenti prekes atokiose ar sunkiai pasiekiamose vietovėse, taip sumažinant transportavimo išlaidas ir sutrumpinant pristatymo laiką.

 

Tuo tarpu saugumo ir stebėjimo sprendimų pažangą neabejotinai paskatintų galimybė bepiločiams orlaiviams patikėjus ypatingos svarbos infrastruktūrą, pavyzdžiui, oro uostus arba elektrines. Tai palengvintų ir teisėsaugos institucijų veiklą: ne tik vykdant stebėjimą, bet ir atliekant tyrimus.

Terminai, kaip aplikuoti ir kita svarbi informacija

Paraiškų vertinimas truks iki 2024-ųjų liepos. Projektų įgyvendinimas bus suskirstytas į projektavimo, gamybos, pardavimo etapus ir truks metus: nuo šių metų rugsėjo 1 d. iki pat 2025-ųjų vasaros pabaigos. Visi, kurie turi projektą ICAERUS atliepiančių ambicijų, kviečiami registruotis atvirų kvietimų platformoje adresu opencallhub.eu

 

Nepriklausomi ekspertai įvertins kiekvienos paraiškos kokybę, įskaitant koncepciją ir galimybes, technologinį pasirengimą ir inovacijų plėtrą, poveikį bei panaudojimą, taip pat organizacinius pajėgumus ir išteklių paskirstymą. Visi vertinimo kriterijai bus pateikti pirmiau minėtoje atvirų kvietimų platformoje, skiltyje „Svarbūs dokumentai“ (angl. Necessary Documents).

Oficiali ICAERUS atvirų kvietimų teikti paraiškas ir apskritai projekto kalba – anglų, taigi kitomis pateiktos paraiškos nebus vertinamos. Visų projekto įgyvendinimo laikotarpiu prašomų dokumentų taip pat bus laukiama anglų kalba. Daugiau informacijos: opencallhub.eu DUK skiltyje arba el. paštu icaerus@opencallhub.eu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()