Malaizijos vyriausybė paskelbė naują versiją, kas iš tiesų nutiko dingusiam „Malaysia Airlines“ lėktuvui MH370  (2)

Malaizijos vyriausybės naujienų agentūra paskelbė naują teoriją, aiškinančią, kas iš tiesų galėjo nutikti dingusiam „Malaysia Airlines“ lėktuvui MH370, skelbia „The Week“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-08-16 Malaizijos vyriausybė paskelbė naują versiją, kas iš tiesų nutiko dingusiam „Malaysia Airlines“ lėktuvui MH370  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovų ekspertas Zaaimas Redha Abdul Rahmanas, kuris padėjo Jungtinės Karalystės įmonei „Inmarsat“ išanalizuoti duomenis iškart po lėktuvo dingimo praėjusių metų kovą, teigė, kad „Malaysia Airlines“ lėktuvas tikriausiai atliko minkštą nusileidimą ant vandens, kurį laiką plūduriavo jo paviršiuje ir galiausiai nuskendo didžiąja dalimi išlikęs vientisos lėktuvo būsenos. Ši versija atitinka tai, ką kiti ekspertai kalbėjo apie tikėtiną lėktuvo likimą atsiradus naujų įrodymų praėjusį mėnesį. Nuolaužos dalis, kuri beveik neabejotinai priklausė dingusiam lėktuvui MH370, rodo, kad orlaivis iš tiesų galėjo sklęsti kurį laiką ore pasibaigus degalams ir vėliau nusileisti ant vandens. Buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų Nacionalinės transporto saugos valdybos tyrėjas Gregas Feithas „Bloomberg“ teigė, kad, kadangi rastoji nuolauža nebuvo stipriai pažeista išorinio poveikio, ekspertai, remdamiesi tuo, gali daryti išvadą, kad lėktuvo nusileidimo metu galėjo įvykti nedidelė avarija ar mažą poveikį turėjęs priverstinis nutūpimas ant vandens.

Z. R. A. Rahmanas taip pat antrino šiai išvadai: „Jis (flaperonas) buvo tik šiek tiek pažeistas ir tiesiog apaugęs moliuskais. Jo išvaizda rodo, kad jis nebuvo staigiai nuplėštas nuo pagrindinės orlaivio dalies. Atrodo, kad jis buvo atskirtas ganėtinai gražiai.“

Ekspertas pridūrė: „Jei MH370 būtų patyręs rimtą incidentą, būtume matę mažų šiukšlių nuolaužų, plūduriuojančių jūroje iškart po to. Be to, flaperonas, kuris buvo rastas Reunjono saloje, nebūtų vientisas... Mes būtume matę tik jo gabalėlius.“

Tiesa, Patrickas Smithas, lėktuvo pilotas ir knygos „Cockpit Confidential“ autorius, „Business insider“ teigė, kad praėjusį mėnesį rasta nuolauža gali būti užuomina apie lėktuvo sudužimą, tačiau kol kas bet kokiu atveju visa tai išlieka tik spekuliacijų objektu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(25)
(5)
(20)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: